עבור לתוכן

שדרוג הסאונד בחדר בתקציב 16,000 ש"ח

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם (:

אז ככה, הגיע הזמן להחליף את הרמקולים המזדקנים שלי, ומאחר וחסכתי מספיק כסף אני מאמין שהגיע הזמן להשקיע אותו בסאונד איכותי.

בשלב הראשון אני רוצה לנצל את כל הכסף בשביל זוג רמקולים רצפתיים ורסיבר, בהמשך אני אשלים לסראונד, ואולי אשפר את האקוסטיקה בחדר.

השימוש העיקרי לרמקולים הוא מוסיקה, אך הם ישמשו גם לסרטים.

אני לא מעוניין בציוד יד שניה, וקניה מחו"ל היא לא אופציה.

מהבדיקות שעשיתי שמתי עין על ה- B&W 683, ועל ה- Yamaha RXV863.

מה אתם אומרים על הצמד הנ"ל?

חשוב לי שהרסיבר יתמוך בפורמטים החדשים, ובסראונד כמובן, מה ששולל המון מגברים סטריאופונים.

אני מתכוון לחבר את הרסיבר לכרטיס קול (ALC883) דרך SPDIF, האם יש טעם להשקיע בכרטיס קול איכותי?

בתודה מראש.

פורסם

מערכת פצצתית בלי כרטיס קול איכותי ביותר זה בערך כמו עוגת שוקולד בלי סוכר - זה בתכל'ס טעים, אבל זה יכל להיות ה-ר-ב-ה יותר טוב עם סוכר.

פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה על התגובה המהירה, אני מוכן למתוח את התקציב בעוד אלפיה בשביל M-audio Audiophile 192, אלה אם כן מישהו פה ימליץ על משהו אחר.

פורסם

מערכת פצצתית בלי כרטיס קול איכותי ביותר זה בערך כמו עוגת שוקולד בלי סוכר - זה בתכל'ס טעים, אבל זה יכל להיות ה-ר-ב-ה יותר טוב עם סוכר.

אני אשמח אם תסביר לי מה תפקידו של כרטיס הקול (מבחינת סאונד) כאשר משתמשים ביציאה הדיגטלית שלו

לפותח השרשור הפורמטים החדשים אינם מסוגלים לעבור דרך משהו אחר חוץ מ HDMI .

לחדר קטן אתה לא צריך מגבר ואו רמקולים עוצמתיים תנסה להתמקד באיכותיים (לא שאני טוען שמה שהצעת לא איכותיים)

פורסם
  • מחבר

ידוע לי שצריך HDMI כדי להעביר את הפורמטים החדשים, אך אין לי HDMI כרגע אז אני מסתפק ב- SPDIF.

בבחירת הרמקולים דווקא שמתי דגש על איכות, יש לך דגם אלטרנטיבי להציע?

פורסם

תחשוב טוב מה השימושים שלך בדיוק - אם זה למוזיקה ואם לסרטים.

כמו כן מה גודל החדר? ומגברים של יאמהה זה לא הכיוון כל כך, בטח לא עם הרמקולים הנ"ל

פורסם

הרסיבר יכול לשמש גם כ"מתאם" לסאונד, אבל גם כ"מתאם" לתמונה.

האם אתה רוצה לנתב את כל המידע הנ"ל דרך הרסיבר - או שאתה מסתפק רק במעבר סאונד דרכו ?

פורסם

תקציב מכובד. את עניין הרסיבר והתמיכה בפורמטים חדשים אשאיר לאחרים. מאחר והחלטת לנצל את כל הכסף לרסיבר ורמקולים קדמיים, לאחר רכישת רסיבר מוצלח לשימושי קולנוע ביתי תישאר עם סכום שיאפשר לך רכישה של רמקולים קדמיים ומגבר כוח בנוסף. כמובן, היווכח בעצמך להבדל השמיע בהיכנס הגברת סטריאו ייעודית לשרשרת. אגב כך, אם תוכל לענות על שאלות נוספות, נוכל לסייע בצורה טובה יותר:

מה גודל החדר בו המערכת תימצא?

אילו סוגי מוסיקה אתה אוהב לשמוע?

האם חשובה יותר איכות הצליל או נוחות התפעול?

האם רוב החומר המוסיקלי שלך נמצא על גבי תקליטורים\מחשב\נגן נייד?

יש המון רכיבים והמון שילובים שאפשר לשמוע. אמור לנו באיזה אזור בארץ אתה נמצא ונכוון אותך לחנות מומלצת; אל תינעל מראש על חברות\דגמים מסוימים.

פורסם
  • מחבר

תחשוב טוב מה השימושים שלך בדיוק - אם זה למוזיקה ואם לסרטים.

כמו כן מה גודל החדר? ומגברים של יאמהה זה לא הכיוון כל כך, בטח לא עם הרמקולים הנ"ל

כמו שכתבתי השימוש העיקרי הוא מוסיקה, אך הם ישמשו גם לסרטים.

גודל החדר הוא כ- 3X4 מ'.

אם הרסיבר הזה לא מתאים, אולי תכוון אותי לדגמים ספציפים שאתה חושב שמתאימים יותר?

הרסיבר יכול לשמש גם כ"מתאם" לסאונד, אבל גם כ"מתאם" לתמונה.

האם אתה רוצה לנתב את כל המידע הנ"ל דרך הרסיבר - או שאתה מסתפק רק במעבר סאונד דרכו ?

כרגע רק סאונד, בעתיד גם תמונה.

תקציב מכובד. את עניין הרסיבר והתמיכה בפורמטים חדשים אשאיר לאחרים. מאחר והחלטת לנצל את כל הכסף לרסיבר ורמקולים קדמיים, לאחר רכישת רסיבר מוצלח לשימושי קולנוע ביתי תישאר עם סכום שיאפשר לך רכישה של רמקולים קדמיים ומגבר כוח בנוסף. כמובן, היווכח בעצמך להבדל השמיע בהיכנס הגברת סטריאו ייעודית לשרשרת. אגב כך, אם תוכל לענות על שאלות נוספות, נוכל לסייע בצורה טובה יותר:

מה גודל החדר בו המערכת תימצא?

אילו סוגי מוסיקה אתה אוהב לשמוע?

האם חשובה יותר איכות הצליל או נוחות התפעול?

האם רוב החומר המוסיקלי שלך נמצא על גבי תקליטורים\מחשב\נגן נייד?

יש המון רכיבים והמון שילובים שאפשר לשמוע. אמור לנו באיזה אזור בארץ אתה נמצא ונכוון אותך לחנות מומלצת; אל תינעל מראש על חברות\דגמים מסוימים.

גודל החדר 3X4 מ' בקירוב.

בעיקר טראנסים, אבל לא רק.

סאונד איכותי זאת המטרה העיקרית. כמה כבר יכול העסק להסתבך מבחינת תפעול?

המוסיקה שלי נמצאת כולה על המחשב.

אני גר במרכז ואני לא נעול על שום דבר, פתחתי את הת'רד הזה כדי להתייעץ.

פורסם

נסה את החנויות:

סטריאו סטאר

סינמה פרדיסו

פיוז

חיפוש בגוגל יספק לך את המידע הדרוש.

פורסם

אם בעיקר מוזיקה - אז רסיבר טוב (אני אישית נהנתי מאונקיו במספר הדגמות לעומת רסיברים אחרים באותו מחיר) שכולל יציאה החוצה למגבר כוח וכולל גם RC (מתקן את ה"בעיות" האוקסטיות של החדר באמצעות מיקרופון ואקולייזר אוטומטי) זה יכול להיות אופציה מעניינת (ותתעלם מזה שהוא יחסית חלש, כי אתה גם ככה צריך מגבר כוח אמיתי).

מגבר כוח אני אישית משתמש בזה ומאוד מרוצה, רק תראה שהוא מזיז את הרמקולים שאתה צריך.

נגיד ורכשת את שני אלה (ואני אומר נגיד בהנחה שהם מתאימים לך ומתאימים לרמקולים - שזה הכי חשוב!) זה משאיר עוד 8000 שקל לרמקולים, ניתן לרכוש זוג מדפיים לא רע בכלל שיוציאו צליל איכותי - אם כי לטרנסים לדעתי יחסר לך עומק שרמקול קטן לא יוכל לתת לך.

פורסם
  • מחבר

אם בעיקר מוזיקה - אז רסיבר טוב (אני אישית נהנתי מאונקיו במספר הדגמות לעומת רסיברים אחרים באותו מחיר) שכולל יציאה החוצה למגבר כוח וכולל גם RC (מתקן את ה"בעיות" האוקסטיות של החדר באמצעות מיקרופון ואקולייזר אוטומטי) זה יכול להיות אופציה מעניינת (ותתעלם מזה שהוא יחסית חלש, כי אתה גם ככה צריך מגבר כוח אמיתי).

מגבר כוח אני אישית משתמש בזה ומאוד מרוצה, רק תראה שהוא מזיז את הרמקולים שאתה צריך.

נגיד ורכשת את שני אלה (ואני אומר נגיד בהנחה שהם מתאימים לך ומתאימים לרמקולים - שזה הכי חשוב!) זה משאיר עוד 8000 שקל לרמקולים, ניתן לרכוש זוג מדפיים לא רע בכלל שיוציאו צליל איכותי - אם כי לטרנסים לדעתי יחסר לך עומק שרמקול קטן לא יוכל לתת לך.

ההגברה ברסיבר באמת חלשה, ובאשר למגבר הנוסף, 70WX2? בשביל זה לשלם כל כך הרבה כסף?

שאלה לגבי הרסיבר, יש אפשרות לשליטה מלאה בו מבלי לחבר אותו למסך/טלויזיה? מהסיבה שאני לא מתכוון לחבר אותו למסך כרגע.

אני לא רוצה רמקול קטן, אני רוצה רמקול רצפי.

פורסם

החדר שלך קטן מדי לדעתי לרמקול רצפתי.

עוצמה זה לא רק וואטים, וחשבתי שאתה מחפש איכות לא סתם ווליום.

פורסם

שאלה של אדם שלא מבין בטראנסים - אתה לא אמור להרגיש ולחוות את העוצמה שלהם יותר מאשר את האיכות?

היעוד שלהם לא אמור להיות לנתינת אנרגיות?

פורסם

שאלה של אדם שלא מבין בטראנסים - אתה לא אמור להרגיש ולחוות את העוצמה שלהם יותר מאשר את האיכות?

היעוד שלהם לא אמור להיות לנתינת אנרגיות?

אם זה היה נכון אז במועדונים היו שמים רק סאבים ולא רמקולים, או שהטראקים היו מוקלטים בלי מיד וטרבל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים