עבור לתוכן

המלצה לדיסקים קשיחים 1TB ל RAID

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני רוצה לקנות שלושה דיסקים קשיחים 1TB כ"א לשימוש ב RAID 5 בתקציב של 500-800 ש"ח לדיסק.

מישהו יכול להמליץ על דיסקים? הדגש הוא, לפי הסדר: אמינות, צריכת חשמל, פליטת חום, רמת רעש, ביצועים.

מצאתי את ההשוואה הזאת בין 4 דיסקים שלפיה הסמסונג נראה מצויין (בממוצע) אבל אני לא בטוח עד כמה זה מעודכן ואילו דיסקים חדשים יצאו בינתיים.

תודה מראש.

- barduck

פורסם

הוא אומר שהביצועים לא חשובים לו.. אז למה לא לקחת WD10EACS?

פורסם
  • מחבר

אמרתי שאמינות הכי חשוב :) וכן, צריכת ופליטת חום (שלא מופיעה בהשוואה) וביצועים ו...נו, הכל חשוב ;D

פשוט לקחתי את הממוצעים, הסמסונג לא #1 בכל תחום אבל בסיכום רוחבי נראה לא רע.

אני לא נעול על הסמסונג בכלל, בגלל זה אני שואל כאן - מאוד אשמח להמלצה מעודכנת.

תודה.

פורסם

יש כוננים שידועים כלא אמינים, אך שאר הכוננים שזה כמעט כולם... קשה לומר מה אמין ומה לא.

הסמסונג לא ידוע כבעייתי מהבחינה הזו.

ולכן לא התייחסתי לאמינות ועברתי לדברים הבאים שחשובים לפי הסדר שקבעת.

ה10EACS לוקח 2 דברים חשובים שביקשת.. שבממוצע הם יותר למעלה מהאחרים

צריכת חשמל ורמת רעש - נמוכות

הסמסונג נותן לך דברים אחרים שהם יותר למטה.. ביצועים ופליטת חום.

פורסם

ניתן לשים קירור ב-50 ש"ח על ה-EACS ולפתור את בעיית פליטת החום

פורסם

אני מאמין שאתה משתמש ממוצע שמעוניין בהרבה זיכרון ושיהיה אמין...

אני לא רואה סיבה לחפש הארדיסק על ה- MSEC או על 0.5DB ברעש - קח הארדיסק לפי אחריות הכי ארוכה - SEAGATE

המחירים שלהם ל- 1TB הם 500 שקל

פורסם

550

והאחריות צומצמה ל-3 שנים

פורסם

תקנו אותי אם אני טועה אבל ה - raid 5 לא יגרום לשגיאות? שמדובר בדיסקים קשיחים מעל 500GB?

פורסם

550

והאחריות צומצמה ל-3 שנים

צודק - במקרה הזה WESTERN DIGITAL...

תקנו אותי אם אני טועה אבל ה - raid 5 לא יגרום לשגיאות? שמדובר בדיסקים קשיחים מעל 500GB?

לא - המגבלה אם אני לא טועה היא ל- 16TB... (יענו לא בזמן הקרוב)

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובות המועילות.

אני עדיין מתלבט בין הסמסונג לWD אבל נראה לי שכל אחד מאילו תהיה בחירה טובה.

מה החנות הזאת שהוזכרה ipqc ? מעולם לא שמעתי עליהם. לפי האתר שלהם הם נמצאים באשדוד, שווה לנסוע עד לאשדוד בשבילם? הם מספיק אמינים בשביל להזמין דרך האתר?

תודה

פורסם

הייתי הולך על WD מסורת רבת שנים - אף פעם לא איכזבו

לגבי החנות - הרבה ממליצים עליהם ולכן אין סיבה לפחד מקניה דרך האתר...

פורסם

גם על סמסונג ניתן לומר מסורת רבת שנים.

פותח הדיון... תחליט מה חשוב לך. הביצועים של ה10EACS הם על הפנים (כונן ה1TB הכי איטי שקיים, אם אני לא טועה), אך הוא שקט (הוא באופן דרסטי יותר שקט מכל כונני ה7200RPM שקיימים, בגלל 5400-7200RPM ועוד שלל טכנולוגיות שWD מיישמים בסדרה הירוקה) וצריכת החשמל שלו נמוכה.

לעומת זאת ה-HE103UJ/HD103UJ יציגו ביצועים מעולים (אחד מכונני ה1TB הכי מהירים שקיימים), ובאופן יחסי הוא יותר שקט מרוב כונני ה7200RPM שקיימים.

את עניין השקט אין מה להשוות בניהם. שניהם שומרים על רמת שקט נמוכה אך ביחד לכוננים אחרים. ה10EACS הוא יוצא דופן, יותר מתאים לפריקים של מערכות שקטות או למערכת HTPC/ מזרים מדיה.. שבהם אתה לא רוצה לשמוע פיפס. בעוד ה-HE103UJ גם כן לא תשמע ממנו פיפס אך זה יחסי, כי כאן מדובר בהשוואה לכוננים אחרים. סביר להניח שאתה תשמע יותר את הכוננים האחרים שבמערכת שלך יותר משתשמע אותו.. ואם יש לך עוד כוננים/מאווררים שלא עלו 100ש"ח, אז סביר להניח שלקחת את ה10EACS בגלל רמת השקט שלו, יהיה מעשה טיפשי שכן לא תשים לב לזה.

אבל אם מדובר בRAID0 ואתה מחפש ביצועים, זהו יתרון נוסף לכונן של סמסונג.

לדעתי סמסונג בלי למצמץ.

בנוגע לIQPC.. הם אמינים, אני הזמנתי מהם מסך והכל הלך כשורה. הם לא ידועים כלא אמינים כמו KSP/Ivory.

(אני עוד חייב מיני ביקורת לפורום מסכים, אני פשוט לא מוצא את הזמן.. וגם כי המסך לא אצלי בבית [ורציתי להשוות אותו למסך שלי בתמונות.])

פורסם
  • מחבר

תודה, התמונה ברורה לי עכשיו. נראה לי שהפור נפל ואני אלך על הסמסונג. הסה"כ שלו נראה לי עדיף.

...לעומת זאת ה-HE103UJ/HD103UJ יציגו ביצועים מעולים (אחד מכונני ה1TB הכי מהירים שקיימים), ובאופן יחסי הוא יותר שקט מרוב כונני ה7200RPM שקיימים.

אוקיי...עכשיו אני ממש חייב לשאול - מה ההבדל בין ה HD וה HE (חוץ מהמחיר) והאם זה משנה לי ?

פורסם

עד כמה שאני יודע בביצועים הם דומים..

ה-HE הוא Enterprise ואמור להגיע עם אחריות גדולה יותר.. אבל בארץ זה לא רלוונטי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים