עבור לתוכן

איזה דיסק קשיח כדאי?

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם!

אני קונה נגן מולטימדיה IAMM NOVATRON NTD35 שמאפשר לראות בטלויזיה סרטים מהמחשב. הוא צריך דיסק קשיח 3.5 אינצ', SATA. אני רוצה בגודל של 500ג'. איזה דיסק קשיח כדאי לי? ראיתי באתרים השונים סוגים שונים שנראים לי זהים, ואין לי דרך לדעת מה יותר טוב.

אז איזה עדיף לי?

תודה רבה,

מושיקו

פורסם

לשימושים שכאלו בד"כ דרוש כונן שקט.. האם זה מהווה פרמטר אצלך?

כמו כן, כשהחלטת לקחת דיסק בנפח 500ג', האם לקחת בחשבון שהמחיר של 1TB הוא פחות ממחירם של שני כונני 500 ?

למשל:

http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu.asp?id=4182

אבל אם אתה ממש בטוח שאתה לא צריך, אז אין טעם להשקיע יותר כי זה יותר משתלם ואפשר גם לקחת 640GB, 6400AAKS של WD, מחירו כ-370ש"ח והוא גם נחשב כונן משתלם. ואם גם זה מעל ומעבר, אז אתה יכול לקחת איזשהו 500ג'יגה של סמסונג או WD, רק לא של סיגייט כי הם קצת בעייתיים דגמי ה-500 לפי מה ששמעתי.

פורסם
  • מחבר

שהזכרת את הרעש של הדיסק, באיזה עוצמת רעש מדובר? רעש שמפריע לראות סרט עם מוסיקה או רעש חלש?

לקחתי בחשבון את העיניין ש 1T עולה פחות משני דיסקים של 500ג'. כמו כן, לפי מה שראיתי כל כונן שגדול מ-500, דורש SATA2, והמכשיר הנתון דורש SATA בלבד . האם כונן של SATA2 יעבוד במכשיר או חייבים כונן של SATA?

פורסם

כונן SATA "2" יעבוד בתאימות של SATA "1"' אך יהיה צורך לחבר ג'אמפר למטרה זו.

לגבי הרעש, זה לא שכונן אחד רועש יותר מהשני בצורה יוצאת דופן, אלא שזה יותר לקהל האנשים שחובבים מערכות שקטות ובכלל פעולת מכשירים שקטה. אנשים שישקיעו 100 ש"ח על מאוורר למארז רק בכדי שזרימת אוויר במארז לא תפגע על חשבון רמת השקט הכללית.

פורסם
  • מחבר

sata 2 יעבוד קצת יותר לאט במהירות של SATA...?

אהה, לגבי הקירור, כן, הבנתי, אבל זה לא נחוץ.

דרך אגב, באתרים שמוכרים את המכשיר רשום שאפשר דיסק עד 500ג'. יש סיבה שזה רק 500?

http://www.wallabuy.co.il/sap.aspx?xip=89120

כמו כן, מה ההבדל בין BUFFER=16M לבין 32M? ואיזה מהם כדאי לי לקנות?

פורסם

אני לא יודע בידיוק אבל אני מניח שזה קשור לצריכת החשמל של הכונן..

כי יש את זה לפעמים גם במארזים חיצוניים של קשיחים (שמציינים עד נפח מסוים). אולי הבקר שם לא נועד לעבוד עם יותר מזה.

ואיפה בידיוק ראית שם SATA1?

לגבי הבאפר אין לזה הרבה משמעות מבחינת ביצועים.

פורסם
  • מחבר

רשום רק SATA אז שיערתי שמדובר ב SATA1... כברירת מחדל...

אבל אולי לא...

בדקתי בעוד מפרטים, גם שם לא כתוב בפירוש SATA1 אלא רק SATA.

פורסם

תבדוק באתר של היצרן, בדף המוצר הספציפי.. שם חייבת להופיע אינפורמציה מסוג זה. ואם לא מצוין אחרת, אז כנראה שגם SATA 3.0Gb/s יתאים, ואם לא אז כפי שאמרתי יש ג'אמפר שמגביל.. ואין לזה השפעה על הביצועים.

פורסם
  • מחבר

אני אבדוק תודה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים