עבור לתוכן

רוצה להחליף מערכת קבצים

Featured Replies

פורסם

קראתי את המאמר(המצוין) שניתן בלינק שבסטיקי על FAT32 v.s NTFS.

ומכיוון שהמסקנה המתבקשת ממנו היא להחליף את מערכת הקבצים מFAT32 לNTFS אני מעוניין לעשות זאת.

אבל... אני ממש לא מעוניין להתחיל לגבות קבצים ולעבוד על זה הרבה זמן, ולכן אני רוצה לשאול כמה דברים:

1. אם יש לי הארד דיסק אחד, שמחולק למספר מחיצות, האם זה בסדר מבחינת מערכת ההפעלה וכו' שמחיצה אחת תיהיה NTFS או FAT32 והאחרות בגרסה שונה? ואם יש תלות על איזה מערכת נמצאת מערכת ההפעלה(WIN XP)? למיטב הבנתי התשובה היא לא, אבל בכל זאת...

2. מה הסיכון בלהחליף את מערכת הקבצים של אחת המחיצות בלי פירמוט וגיבוי? כתוב בכתבות שניתן לעשות זאת בלי בעיה... (אם אפשר בתשובה לקבל קצת הסבר מה זה עושה - כלומר איך זה מחליף את הפורמט של מערכת הקבצים?)

3. האם אפשר\כדאי לעשות את זה עם Partitoin Magic או פשוט דרך הדוס?

פורסם

ברוך הבא ל1999. :)

אפשר לעשות את זה ללא חשש עם פקודת convert.

כמובן שלא תוכל לשנות מערכת קבצים ממערכת הפעלה שיושב על אותה מחיצה לוגית.

פורסם

אני רק מציע לגבות את המידע לפני שעושים המרה (convert), כי במידה ותהיה הפסקת חשמל או כל בעיה אחרת בזמן ביצוע ההמרה.. סביר להניח שתאבד את החומר שלך, וזה לא וודאי שתוכל להציל אותו עם תוכנות שחזור כלשהן (או שתוכל להציל חלק מהחומר).

ואם כבר מגבים אז אפשר כבר לפרמט למערכת הקבצים הרצויה.

בנוגע לשאלה הראשונה, אתה בהחלט יכול לפרמט מחיצות שונות עם מערכות קבצים שונות, אך כפי שאמר multicore, אתה לא יכול לבצע המרה למערכת הקבצים של מחיצת מערכת ההפעלה. האם חשובה מערכת הקבצים של מחיצת מערכת ההפעלה? העדיפות היא ל-NTFS, אבל אפשרי גם FAT32.

ואכן זהו מאמר מעולה, חבל שאני לא כתבתי אותו :D

פורסם
  • מחבר

תודה רבה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים