עבור לתוכן

מעשה בהשתלטות עוינת על חניה פרטית. מה אפשר לעשות?

Featured Replies

פורסם

הקשיבו נא ילדים לסיפור קצר:

יש לי קרובי משפחה המתגוררים לא מעט שנים בבניין לא חדש במיוחד, שיש בו חניה פרטית לכל דירה הרשומה על שם הדיירים. לקרובי המשפחה האמורים אין ולא היה רכב, אך עדיין החנייה נרכשה כחלק מהנכס והיא בבעלותם.

בקומת הקרקע של אותו בניין פועל עסק קטן. לאותו עסק יש מקום חניה אחד השמור לו ברחוב, אך היות ויש בו יותר מעובד אחד בעל רכב ומדובר באזור שיש בו מצוקת חנייה לא קטנה, מחפשים פתרונות יצירתיים - וכתוצאה מכך, אחת העובדות היתה חונה באופן קבוע במקום החניה של אותם קרובי משפחה מבלי שהדבר הפריע למישהו.

הכל היה טוב ויפה, עד שיום אחד באו לבקר חברים בעלי רכב. הם הגיעו כשהעסק היה סגור, ומן הסתם חנו במקום החנייה הנידון שהיה פנוי באותו רגע.

למחרת בבוקר כשהעסק נפתח התעוררה בעיה. אותה עובדת זעמה על כך שמקום החנייה "שלה" נלקח ממנה, ודרשה בתוקף לפנותו. המשפחה והחברים אמרו לה יפה ובנימוס שאמנם אין להם שום בעיה בד"כ שמשתמשים להם במקום החניה, אך לפי החוק הוא שייך למשפחה וזכותם לעשות בו שימוש כראות עינהם. הויכוח נמשך כמה דקות עד שהוחלט להתעלם מהעובדת וללכת לעיסוקיהם.

והם הלכו, כשהרכב של החברים נשאר בחניה. חזרו בערב, וגילו שכל ארבעת צמיגי הרכב חוררו בחפץ חד.

העובדת לא הודתה באחריות למעשה אבל גם לא ממש הכחישה. הוגשה תלונה במשטרה, אך עקב העדר ראיות חד משמעיות ועקב נטייתה הכללית של המשטרה שלא לעסוק בזוטות כגון הגנה על האזרח הפשוט מפני בריונות - לא נעשה דבר. אותם חברים נאלצו לספוג את עלות הנזק, עזבו, ואותה אישה המשיכה לחנות בחנייה הריקה (שוב) כאילו דבר לא קרה, למרות שעתה הסידור הזה כבר לא היה מקובל על המשפחה כלל ועיקר.

כל זה התרחש לפני חודשים מספר. לא מזמן, חברים אחרים הגיעו לבקר. הנחת העבודה היתה שהמקרה המתואר התרחש כתוצאה מעצבים עקב הויכוח, וכי כעת, ולו בגלל עירוב המשטרה בעקבות אותו ארוע, לא צפויות בעיות. אחר כבוד הוחנה הרכב של החברים באותו מקום חניה השייך למשפחה.

אבל, כמו שאומרים, הנחות לחוד ומציאות לחוד. למחרת בצהריים אותם חברים ירדו לרכבם וגילו את התמונה המוכרת: כל הגלגלים היו מחוררים, וזאת כמה שעות בלבד לאחר פתיחת העסק ומבלי שהוחלפה מילה אחת עם מי מעובדיו.

ועכשיו השאלה: מה עושים עם אותה חוצפנית, שהתרגלה למקום חניה צמוד לעבודה ומוכנה לעשות מעשים שכאלה למי שמעז לערער על "זכותה" זו? המשטרה לא עוזרת ואין בכוונת אותם קרובי משפחה להתעסק בבילוש ובמעקב שכן מדובר באנשים עסוקים - אבל לא ייתכן מצב שכשהם צריכים את החנייה שקנו בכספם (לא שהיתה להם ברירה, כן? עסקת חבילה עם הדירה) לא תהיה להם אפשרות לעשות זאת מבלי שיצטרכו לדאוג לשלמות הרכב....

• תגובות 111
  • צפיות 21.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

שמע, אם היינו גרים בלבנון, הפתרון שלך היה קל. ;)

מאחר ואנחנו חיים בישראל, ואני לא רוצה להציע לך לוותר על החנייה אני מציע לך קודם כל לפנות שוב למשטרה על מנת להחיות את התיק. מקווה שתיתקל בשוטר חכם שיבין שלא יכול להיות ש"הברק מכה באותו מקום פעמיים". אם לא יעזור, הרי שתמיד יש אפשרות לשכור/לרכוש מצלמת אבטחה נסתר ולתפוס את הפושע/ת בשעת מעשה.

זהו, אין לי רעיונות אחרים. אולי לאחרים יש.

פורסם

אם אתם בטוחים ב100% שהיא אחראית לגלגלים המפונצרים, תחוררו לה את הגלגלים גם. אם אין לה משפחת פשע,בסופו של דבר היא תתיאש.

אם הולכים יותר רחוק, יש כל מיני פתרונות לנעילת החניה, אני לא יודע להגיד לך איך כי אני לא בידיוק מכיר את האזור ואת מבנה החניה עצמה.

פורסם

עין תחת עין, שן תחת שן.

פורסם

שלט המודיע על חנייה פרטית. וטלפון לגרר כל פעם שמישהו חונה שם.

פורסם

לפנות שוב למשטרה על מנת להחיות את התיק.

מקווה שתיתקל בשוטר חכם שיבין שלא יכול להיות ש"הברק מכה באותו מקום פעמיים". אם לא יעזור, הרי שתמיד יש אפשרות לשכור/לרכוש מצלמת אבטחה נסתר ולתפוס את הפושע/ת בשעת מעשה.

שלט המודיע על חנייה פרטית. וטלפון לגרר כל פעם שמישהו חונה שם.

ובנוסף במידה ויש אפשרות, יש להתקין מצלמה.

ואפילו חוקר פרטי.

פורסם
  • מחבר

יש לציין כי מדובר באנשים מבוגרים ושומרי חוק, ואין בכוונתם לעבור עליו או להדרדר לאלימות מכל סוג ומין, לרבות החזרה באותו מטבע.

שלט "חנייה פרטית" יש גם יש - אך כמו שאתם מתארים לעצמיכם, עושה מעט מאוד רושם על הגברת. גם מצלמות או מעקבים אינם אופציה כרגע, כמו שהבהרתי בתחילה.

בעיר בה מתרחש הסיפור אין גרירה עירונית של רכבים אלא רק חלוקת דו"חות חנייה, ולמיטב ידיעתי גרר פרטי לא יסכים לגרור רכב נעול שלא שייך למזמין הגרירה. זאת ועוד, עקב מבנה החניה אין שום אפשרות לחבר את הרכב לגרר, לא בגרירה אחורית רגילה ולא בהעמסה צידית.

לגבי נעילת הרכב למקומו: האם הדבר חוקי כשהוא נעשה בידי אדם פרטי, יהיו הסיבות אשר יהיו? וגם אם כן, האם חוקי לבצע זאת שלא בציוד יעודי אלא ע"י קשירה בשרשרת מסביב לזרוע המתלה, למשל? אין ברכב יותר מדי נקודות המאפשרות קשירה בשרשרת פשוטה....

פורסם

רק מלשמוע את סיפור המקרה אני ממש מתעצבן.. כל כך מאוס שאנשים מרשים לעצמם לקחת את החוק לידיים.

הפתרון "הלגיטימי" היחיד יהיה באמת לנסות לתפוס אותה על חם ובמקביל כבר עכשיו לגשת שוב למשטרה. בכל מקרה אני לא מבין מדוע הם לא מתקשרים על בסיס יומי לדווח על חניה באופן בלתי חוקי, זה נכס שלהם ויש להם זכות להתלונן על כל אחד אשר משתמש בו שלא ברשותם..

אפילו אם לא יגררו את הרכב ינתן לו קנס, תמשיכו לעשות את זה עד שהנקודה תעבור.

בנקודה הזו אני על פרנציפ לא הייתי מרשה לאף אחד שקשור לעסק המדובר אפילו לפזול לכיוון החנייה שלא לדבר על להמשיך להשתמש בה.

במקרה שהמסר לא עובר ברצינות הייתי שוקל אולי איזו פצצת צינור חביבה..

פורסם

להניח "פטריות" בטון.

פורסם

מצלמה בתוך השלט שאומר "חניה פרטית". השקעה חד פעמית בקיט שעולה 500 ש"ח וכולל מצלמה מיניאטורית אלחוטית+תחנת בסיס, ככה אפשר גם לצלם- וגם לעשות את ההקלטה מבחוץ, למקרה שמגלים את המצלמה. ההשקעה תחזיר את עצמה ברגע שתופסים את הפושע, ותובעים אותו גם על המקרים הקודמים.

לדוגמה-

http://wallabuy.co.il/sap.aspx?xip=90398

אפשר לקנות גם משהו טוב יותר בהשקעה טיפה גדולה יותר.

פורסם

תמיד גם אפשר להתקין את המוט מתכת שבזמן שאין אף אחד בחנייה הוא מורם ונעול, וכשרוצים להביא מישהו, משחררים את המנעול והמוט יורד.

כמו כן, תמיד אפשר לבוא עם רכב אחר, וכשהיא בחנייה לחסום אותה בפנים, ומאחר שהחנייה על פי החוק שייכת להם, מותר להם לחסום את החנייה בכל צורה שהיא, ובעיה שלה שהיא חונה שם.

פורסם

ו? לתת לה לחורר גלגלים בקצב?

פורסם

אם תגיד איפה אתה גר אולי נוכל לעזור...

בכל מקרה.. תתחילו לפנצ'ר לה בקצב

פורסם

^

וכאשר הקרובים שלו יתבעו, אתה תדאג להם לייצוג משפטי?? אז למה לסבך אנשים עם החוק סתם. פשוט קונים את המתקן נעילה בחמש מאות שקל וסוף סיפור.

בהקשר זה אני חייב לספר שראיתי לפני כשבועיים ליד שדרות ירושלים ביפו שלט האומר "חניה פרטית העבריין יענש כחוק או שלא כחוק"

פורסם

גם בפרדס כץ יש מקום כזה שרשום בו "חניה פרטית רכב זר יינזק".

בכל מקרה, הפתרון הוא להתקשר לעיריה בכל פעם שמישהו חונה בחניה שלהם.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים