עבור לתוכן

E4300@3GHz - פרויקט אוברקלוק

Featured Replies

פורסם

לילה טוב לכולם,

עכשיו כשיש לוח, ויש קירור ללוח, ויש קירור למעבד, אפשר להתחיל לעשות אוברקלוק. משום מה, כתוב לי ב-CPU-Z שאני על T2, מה שעם ערכת שבבים מסוג P35 לא אמור לקרות. בלוח מסוג GigaByte GA-P35-DS3, איך אני מוריד אותו ל-T1? אני מעוניין שהזכרונות יעבדו במקסימום מהירות שלהם.

אני מניח שאחרי שאני אקבל תשובה, אני אהפוך את הדיון הזה ליומן האוברקלוק שלי, אז אני אשנה את הכותרת בהמשך. בינתיים אני בודק יציבות באמצעות IntelBurnTest (LinPack) ו-OCCT לסירוגין, פעם 30-50 מבחנים של זה ופעם 4 שעות של זה. אני כרגע בביוס על מתח של 1.4V למעבד, 0.1+ לזכרונות, ל-FSB ולגשר הצפוני, כשה-PCI-E נעול על 100. כרגע אני על FSB של 267MHz, מה שאחרי מכפלה של 9 נותן לנו תדר של 2403MHz. זכרונות במהירות הקרובה מלמעלה למהירות הסטוק שלהם: 400.5 5-5-5-18-T2.

אם יש למישהו תשובה, אני אשמח לשמוע.

פורסם

אין אפשרות לשנות בלוח הזה את ה-Command Rate.

בהצלחה בהמשך :xyxthumbs:

פורסם

אין אפשרות לשנות בלוח הזה את ה-Command Rate.

חוץ מזה..מלבד חוסר יציבות..T1 לא יתן לך הרבה..

פורסם

עקב Command Rate פחות הדוק, אתה יכול להדק יותר את התזמונים של הזכרון וגם להפיק תדר גבוה יותר, כך שזה מתקזז שם.

פורסם
  • מחבר

כלומר, אני יכול לרדת ל-4-4-4-12? אני על זכרונות די גרועים מבחינת אוברקלוק, ליותר מ-820MHz על תזמוני הסטוק (5-5-5-18) אני לא מעז לעלות איתם. אולי אני אנסה, נראה אם זה יעבוד. בכל מקרה, מחר אני אבדוק יציבות ואז נראה לאן ממשיכים.

תודה :)

אני ממש אוהב את הלוח הזה. לא יודע אם זה הלוח או העובדה שהגשר הצפוני מקורר אקטיבית, אבל לא מפריע לו שום דבר שאני עושה - אף פעם עוד לא קרה שהוא סירב להעלות את מערכת ההפעלה.

פורסם

אפשרי לרדת לתיזמונים הנ"ל..רק תבדוק אם הזיכרונות עומדים בזה..

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

הזכרונות ממש לא עמדו בזה, המחשב בכלל לא עשה Post, וכשעשה, כל ההגדרות שלי התאפסו.

מתח של 1.45V לא הספיק בשביל יציבות של 40 מבחני IntelBurnTest, ולכן עליתי ל-1.5. מכאן אין מה לעלות יותר, רק לראות כמה מקסימום אני אצליח לסחוט מהמערכת הזאת. מתח לזכרונות, לגשר הצפוני ול-FSB על +0.1. מקווה ש-334MHz לא יהיה ה-FSB הכי גבוה שאני אגיע אליו. אני אעשה עוד 60 מבחנים מחר, ונראה אם עכשיו המערכת יציבה.

פורסם
  • מחבר

OK, הגעתי ל-FSB של 341, שם המחשב לא היה יציב תחת 60 מבחנים של IntelBurnTest. משם התחלתי לרדת ב-1 כל פעם ב-FSB, ועכשיו אני על 339 ולא יודע עדיין האם המערכת יציבה או לא. מבחינת מתחים, הגעתי ל-1.5 למעבד (קצת יותר בביוס), 0.1+ לזכרונות ולגשר הצפוני ו-0.2+ ל-FSB. כעיקרון, אם בודקים טמפרטורה דרך TAT, המעבד מגיע במקסימום ל-81 מעלות, מה שאומר שיותר מזה עדיף לי לא לעשות עם המעבד הזה. אני אעשה בדיקת יציבות סופית (100 מבחני IntelBurnTest) ומבחינתי סיימתי.

[attachment deleted by admin]

פורסם

מזל''ט..

מעבדי E4000 הם אגוז קשה מבחינת OC וגם אני עברתי עם הE4500 שהיה לי הרבה תסכול...

facepalm.jpg

עד שרכשתי את הE7300...

והתוצאות לא איחרו לבוא :)

<<<<

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים