עבור לתוכן

למחשב HTPC - האם יש הבדל בין ציפסט 630i ל-G45

Featured Replies

פורסם

הוצע לי היום באייבורי לוח אם של MSI מדגם P6NG Neo מבוסס צ'יפסט nForce 630i (כ. מסך של nVidia 7100).

אני משווה אותו ללוח אם של Asus - P5q-EM מבוסס צ'יפסט G45.

במחשב שנועד לשמש כמדיה סנטר בלבד, האם צפוי הבדל בין הלוחות (המעבד שאמור להירכש הנו E7300)?

האם יש העדפה למי מהלוחות הללו?

(ברור לי למה אייבורי הציעו לי MSI - השאלה האם מדובר בלוח אם טוב?)

תודה על דעתכם.

אמיר.

פורסם

אתה מתכנן להריץ תכני HD?

אם לא אין טעם ביותר מהלוח הפשוט יותר, של MSI.

פורסם
  • מחבר

המטרה היא בעיקר תכני HD.

כיום אני עובד עם מעבד P4 2.4 ולוח אם תואם (MSI Neo וותיק וטוב...היה) שכבר לא סוחב תכני HD. תכנים רגילים, המפרט הקיים סוחב בקלילות והמפרט החדש מהווה שדרוג של הקיים.

תודה.

אמיר.

פורסם

הבעיה היא שלוחות עם כרטיסי מסך מאיצי HD לאינטל הם די יקרים...

בכמה הציעו לך את הG45?

פורסם
  • מחבר

ה-MSI נמכר לי בכ-350 ש"ח והוסבר לי כי לצרכי שימוש בתכני HD, הלוח יספיק מעל ומעבר והשקעה מעבר לכך מיותרת.

ה-G45 או ליתר דיוק ה-Asus P5Q-EM מוצע ב-700 ש"ח.

השאלה היא האם שדרוג לוח האם רלוונטי לצפייה בתכני HD?

פורסם

E7300 יחזיק HD גם בלי כרטיס עם האצת HD, אבל כרטיס כזה יכול להוריד את הלחץ מהמעבד בצורה משמעותית.

אם המחשב בעיקר לסרטים ובמהלך הקרנת סרט לא יופעלו עוד תוכנות ברקע, אין טעם לקחת כרטיס מסך כזה מתקדם.

פורסם
  • מחבר

המחשב מתפקד אך ורק כ-Media Center.

אך בכל זאת אני מעוניין שלא כל העומס ייפול על המעבד במידה ואחליט להוסיף יישומים בהמשך.

כאשר אתה כותב "כרטיס מסך כזה מתקדם" למי מלוחות האם אתה מתכוון?

האם ה-HD4500 המובנה של אינטל נחשב ככרטיס מסך מתקדם?

או בניסוח אחר, האם עם הלוח של Asus העומס על המעבד יקטן משמעותית?

וקשה אולי עוד קושיה, אם הייתי הולך על תצורה של Amd 5600+לוח אם תואם כגון ה-Gigabyte GM78 שעלותם נמוכה יותר, הייתי מקבל ביצועים טובים.

שוב הדגש על מערכת מאוזנת שבה אין עומס גדול מדי על המעבד.

תודה,

אמיר.

פורסם

כשאמרתי "כרטיס כזה מתקדם" התכוונתי לכרטיס שבלוח של אסוס. הוא נחשב מתקדם, אבל יש יותר טובים.

עם הלוח של אסוס העומס על המעבד יהיה אפסי, לעומת זאת עם הלוח של MSI (הכוונה לכל לוח עם כרטיס מובנה פשוט) הפעילות של המעבד תעלה לסביבות 20% במהלך ניגון סרט HD. (זה לא מדויק, אז אל תתפוס אותי במילה)

למחשבי מולטימדיה AMD עדיפים, משום שיש להם מעבדים זולים ולוחות אם עם כרטיסי מסך חזקים במחיר שפוי לגמרי. בפחות מ1000 שקל אתה יכול לקנות גם מעבד וגם לוח אם שיחזיקו בקלילות HD, גם עם כל מיני תוכנות ברקע (אם אני יוצא מתוך הנחה שברקע יעבדו תוכנות כמו אימיול וכדומה..).

פורסם
  • מחבר

כלומר...אם אני מסכם עד כאן: אפשרות א' הנה להחליף את הלוח ל-Asus בכדי לקבל ביצועים ממש טובים בתצורה האינטלית. אפשרות ב' ללכת על תצורה זולה יותר של לוח האם של Gigabyte GA-MA78GM-S2H + מעבד AMD Athlon 64 X2 5600 ולקבל ביצועים זהים למדי, אך כאמור בהרבה פחות כסף. האם אני צודק?

תודה.

אמיר.

פורסם

כן.

במקום ה5600 אתה יכול לקחת 4850e שיהיה קריר יותר ויחסוך בחשמל, עם ביצועים דומים בשימושים שלך.

פורסם
  • מחבר

OK עזרת לי רבות.

עכשיו רק נשאר להחליט סופית על איזו קומבינציה ללכת.

תודה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים