עבור לתוכן

4870 של CLUB3D או Sapphire?

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם.

קראתי את הכתבה שהתפרסמה בימים האחרונים בה בדקו את כרטיסי ATI מול NVIDIA.

בכתבה בדקו את הכרטיס של CLUB3D אך לפי מה שאני יודע Sapphire הרבה יותר טובים.

האם זה נכון? מדוע לא בדקו גם את כרטיס המסך של Sapphire הידוע בפופולריות שלו?

תודה.

פורסם

לא בדקו את ה SAPPHIRE כי הוא פופולרי, הגיע הזמן שהשוק בארץ יפתח לחברות נוספות. לא הייתי אומר ש SAPPHIRE יותר טובים, הם חברה הרבה יותר גדולה (בין הגדולות בשוק כרטיסי המסך) אבל גם CLUB3D עושים עבודה טובה שנים רבות. בכתבה יש אי דיוק בקשר ל CLUB3D, המותג CLUB3D קיים שנים בודדות אבל החברה עצמה בשוק יותר מ 10 שנים (הוקמה ב 1997 תחת המותג Colour Power, ב 2005 שינו את השם).

בכללי CLUB3D חברה אירופאית קטנה. אין סיבה לא לקנות את הכרטיסים שלהם, קירור טוב, מחיר זול, שלוש שנות אחריות, עיצוב יפה.

פורסם

קודם כל תוסיף תקציב לכותרת ותציין מפרט מלא ורזולוציה שאתה משחק בה בהודעה הראשית.

ככה נבחר לך כרטיס, עניין החברות חסר חשיבות לחלוטין, מסתכלים על כל כרטיס לגופו.

פורסם
  • מחבר

אני לא מעוניין שתבחרו לי כרטיס, פשוט סתם מעניין אותי לדעת מי מהכרטיסים האלה יותר טוב והאם הנתונים היבשים של CLUB3D הם כמו של Sapphire.

אני אישית נתקלתי או יותר נכון נכוותי מהתופעה, כלומר כל חברה משנה קצת את הכרטיס לפעמים ולכן הוא יותר זול, לדוגמא:

לפני 4 שנים קניתי רדאון 9800 פרו של חברת CANYON. מסתבר שהחברה הורידה את הביצועים של הכרטיס!

לא הבנתי בהתחלה מדוע ה 9700 פרו שיש לי מריץ משחקים יותר טוב מה 9800 ורק אחרי בדיקה ספציפית בנתונים הסתבר לי שהחברה הזאת קיצצה ברוחב פס התקשורת בין כרטיס המסך למחשב והורידה את המהירות של הזכרונות הפנימיים בכרטיס, לכן הכרטיס עם נתונים פחותים ממה ש ATI פירסמו בזמנו.

מכיוון שנכוונתי כבר פעם אחת עם השטות הזאת היה חשוב לי לדעת אם CLUB3D יותר זולים, אולי בגלל סיבה כמו שהבאתי פה או שהם כמו Sapphire מבחינת נתונים יבשים של הכרטיס. וגם סתם לדעת מדוע האתר לא השווה בכתבה גם את ה Sapphire שהוא כרטיס פופולרי מאוד.

פורסם

מה שקרה לפני 4 שנים לא רלוונטי בכלל להיום.

ואם אתה לא מעוניין בהמלצה על כרטיס אין פואטה לדיון הזה, כל עניין החברות מוסבר ב - FAQ ומסתכם במה שכתבתי בהודעה הקודמת.

וגם CLUB3D לא בהכרח זולים יותר, תלוי בחנות שבה אתה קונה את הספיר.

ההבדל ביניהם הוא קירור טוב יותר ל - CLUB3D (אלא אם כן הספיר הוא בגרסה השחורה החדשה).

הקלוקים אותו הדבר אם לא מוזכר שהכרטיס מומהר, אין כרטיסים מוחלשים בימינו כמעט (מאד נדיר וגם כתוב באופן מפורש).

פורסם
  • מחבר

אני תמיד אומר שחובה ללמוד מהעבר.. לך תדע...

המסקנה שלי היא שתמיד חובה להסתכל על מהירויות הכרטיס ולא להניח שבגלל שזה אוניברסלי אז כל חברה תיתן את אותם ביצועים.

בכל מקרה, כרגע ענית על הפואנטה של הדיון - מי יותר טוב,הדגשת את החסרונות והייתרונות בכל אחד, אז מבחינתי אפשר לנעול את הדיון.

תודה.

פורסם

אין הבדל בין החברות למעט הבנדל והקירור, עברו אצלי מספיק כרטיסים מחברות שונות, כולם אותו דבר.

כרגע במקרה יש לי HD4870 של ספיר, מבחינת OC הצלחתי להגיע ליותר מהבנצ'ים שרצים ברחבי הרשת.

כנראה או כמו שאומרים, נפלתי על פיסת סיליקון איכותית.(לא שזה תרם הרבה בביצועים...)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים