עבור לתוכן

התלבטות בין כמה HD של WD בתקציב של עד 700 ש"ח.

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

אני מחפש HD חדש, תכננתי לרכוש את ה 640AAKS אבל לצערי גיליתי שאין אותו במלאי ויגיע רק עוד 3 שבועות.

נשארתי עם התלבטות בין שלושה כוננים:

500AAKS , 10EACS , 10FALS.

עכשיו אתם בטח תמליצו לי על Seagate וכו' אני באמת מעדיף שלא, קראתי פה בפורום טיפה ואני לא רוצה ליפול.

השאלה שלי היא אתם יכולים לדרג את שלושת ה HD הנ"ל מבחינת מהירות ולציין הפרש בין כל אחד ?

בנוסף איך כל אחד מהם מבחינת שקט - את ה 500AAKS כבר יש לי במחשב אז אני מעדיף שתשווה אליו את רמת השקט של השניים האחרים.

תודה לעוזרים !

פורסם

ה10EACS הוא כונן מהסדרה הירוקה/GP של WD לכונני Dekstop. מה שאומר שאל תצפה ממנו לביצועים, אבל מבחינת חיסכון בחשמל ושקט הוא לא יראה ממטר את השניים האחרים. מה גם שמהירות הסיבוב שלו משתנה 5400-7200, שזו בעצם הסיבה העיקרית לחיסכון בחשמל, לרמת השקט ולביצועים הנמוכים יחסית. אבל אם הצרכים שלך הוא גיבוי אז אני לא חושב שזה כ"כ נורא.

אבל! כשיש במחיר נמוך יותר את הST31000333AS של Seagate, אז אין טעם לקחת אותו אלא אם כן חשמל ושקט חשובים לך מ-א-ו-ד. ה10EACS מתאים יותר לסטרימרים ו-HTPC או לפריקים של מערכות שקטות ששמים את הביצועים בצד. ה333AS לעומת זאת בעל ביצועים יחסית גבוהים, ויחסית לכוננים המקבילים אליו הוא גם שקט. מגיע עם 3 פלטות לעומת 4 אצל 340AS ולכן ניתן להניח שהוא שקט ממנו.

אז זה הכונן שאני ממליץ עליו. שמעתי על בעייתיות עם כמה כוננים של Seagate מכל מיני עובדי מעבדות/חנויות, אבל לא עם ה333AS 1TB שלהם, אז אני חושב שזו בחירה מצויינת. משתלם מאוד (מחיר נמוך), שקט ומהיר.. מה עוד צריך?

בנוגע ל10FALS, אתה מתכוון ל1001FALS, הוא מהסדרה השחורה של כונני Desktop. ביצועים מוגברים, אורך חיים שאמור להיותג גבוה יותר. אבל כשבכל מקרה תקבל 3 שנות אחריות וזהו עדין כונן קשיח (רכיב פגיע), הייתי מציע לחסוך את הכסף ולקחת ST31000333AS. כי אם המידע ממש חשוב אז מגבים אותו על יותר ממדיה אחת, ולא משקיעים קצת יותר בשביל כונן שמפורסם כ-everlasting.

---------------

זו לא עריכה, זה שינוי תוכן ההודעה (לא בא לי להתחיל מחדש) כי ראיתי משהו מעניין.

א. שמתי לב שהמחיר של ה10EACS ירד לאיזור של ה333AS של Seagate. אבל בלי קשר, יש משהו מעניין יותר:

ב. http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu.asp?id=4182

שים לב שזהו לא הHD103UJ אלא HE שהוא כונן Enterprise אבל הביצועים דומים

שקט וביצועים הם השמות האמצעיים של הכונן הזה. אל תחשוב על שום אופציה אחרת. תתחדש. :D

פורסם

יש גם את הWD 640 AALS שהוא גם מסדרת ה black.

כרגע ניתן להשיג אותו רק ב KSP וגם זה אם נשאר במלאי.

ודא"ג ל 1000 FALS ניתן להשיג בכמה חנויות עם 5 שנים אחריות. (כשהיבואן הוא TECH DATA)

פורסם

שמתי לב שהWD6401AALS נופל בביצועים מה6400AAKS

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים