עבור לתוכן

החמאס מסוגל להגיע עד באר שבע - דיסקין

Featured Replies

פורסם

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3641956,00.html

דיסקין: חמאס יכול לירות לב"ש; היערכות בגדרה

לפי ראש השב"כ, חמאס שיפר את יכולת ירי הרקטות, והוא מסוגל להגיע עד אשדוד וסביבת באר-שבע. עם זאת הדגיש כי הדרג המדיני של חמאס רוצה ברגיעה משופרת. פיקוד העורף בודק צופרים גם בטווח 40 ק"מ מהרצועה.

אני לא יודע מה איתכם - אני מעודד - כי בקצב הזה החמאס יגיע גם לת"א די בקרוב ואז נהיה חייבים לפתור את הבעיה , הממ מעניין מה יגיע קודם , "כיפת ברזל " (חח ) או ירי על המרכז .

• תגובות 128
  • צפיות 7.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

ביבי השקרן המפחידן הזה...

כל הזמן אמר "חמאסטן" ו"הקסאמים יגיעו עד תל אביב".

לא תל אביב ולא נעליים... כולה באר שבע... 8)

פורסם

מדינה זבל אפסים וכל מי שיושב בממשלה שם אפס גם הוא.

זה ידוע שהם יגיעו למרחקים כאלה אבל תראו עוד בעתיד הקרוב שגם כשהקסאם הראשון יגיע לב"ש אף אחד מהדרג הראשי לא יעשה שום דבר בנידון.

כולם לפלפים שם יושבים ומתבכיינים ומתחננים לרגיעות ובולשיט כדומה, זה נראה בדיוק כאילו החמאס והטרור תופס אותם בביצים ואנחנו רוקדים לפי החליל שלהם.

הרי את שדרות הם כבר הפקירו אז מה רע להפקיר גם את ב"ש? (ואת הסביבה?)

פורסם
  • מחבר

אפשר להיות די בטוחים שהם יטווחו הכי רחוק שהם יכולים כדי "להשפיל" את ישראל

הם לעניות דעתי מעדיפים רק לעצבן את הישראלים ולא ממש לפגוע בנפש שתצדיק את הפגיעה בחזרה של ישראל

ותוציא את נשק ה"מיסכנות" מידם

פורסם

איזה פגיעה חזרה בטרור? אתה רואה את הלוזרים שיושבים שם למעלה עושים משהו?

כל יום נופל קסאם ואני לא רואה תשובה על זה.

איפה הימים שעל כל נפילה הכניסו מסוקים וחיילים עד שהתחננו לשקט מישראל?

רק שיגיע כבר יום הבחירות שאוכל להצביע נגד הממשלה השמאלנית הגרועה הזו.

אבל את האמת, גם הימין לא עושה מי יודע מה.

פורסם

קל מאוד להגיב בפורום אבל הרבה יותר קשה להבין שאם נכניס עכשיו כוחות רגליים לתוך עזה, מבצע "חומת מגן" ייראה כמו משחק ילדים מבחינת כמות ההרוגים שתהיה בשני הצדדים. החמאס מנסה למשוך את ישראל לתוך הרצועה וזאת מכיוון שכל חור שם ממולכד וכניסה של כוחות קרקע לאזור תגרום לאסון גדול לכוחותינו (להזכירכם במהלך מבצע חומת מגן נהרגו 29 חיילי צה"ל). גם אופציה של שליחת מסוקים/מטוסים היא די בעייתית וזאת מכיוון שמדובר בשטח בנוי מאוד צפוף והסיכוי לפגוע במחרטה או במחסן נשק הוא די קלוש.

הנה קצת חומר קריאה לכל מי שקרא למבצע קרקעי:

http://israblog.nana10.co.il/tblogread.asp?blog=394281&blogcode=7883327

פורסם

מחזק^

הסיפור לא כל כך פשוט. מאוד מאוד קל לומר בוא ניכנס לעזה, נוריד 500 מחבלים ונצא. רק חבל שזה לא פשוט. כניסה לעזה שקולה לכניסה האמריקאית לבגדד או עיר טרור אחרת בעזה, יגמר בעשרות הרוגים לצד הישראלי ויש סיכוי סביר שבחיסול גלעד שליט.

זה שווה למען הסיכון שירו על ב"ש? כל עוד זה בגדר "יש לנו אבל אנחנו לא משתמשים בזה" זה נחמד. הרי אם הם היו רוצים הם היו יורים את זה כבר מזמן.

אני לא אומר שלא צריך לעשות שם כלום, אני רק חושב שכדאי לחכות לרגע הנכון, לנצל נקודת חולשה פלסטינית ולבצע מהלכים מאוד מאוד ממוקדים נגד הבכירים. לא שזה יעזור, אבל גם לשבת בעזה לא יעזור במיוחד.

פורסם

קל מאוד להגיב בפורום אבל הרבה יותר קשה להבין שאם נכניס עכשיו כוחות רגליים לתוך עזה, מבצע "חומת מגן" ייראה כמו משחק ילדים מבחינת כמות ההרוגים שתהיה בשני הצדדים. החמאס מנסה למשוך את ישראל לתוך הרצועה וזאת מכיוון שכל חור שם ממולכד וכניסה של כוחות קרקע לאזור תגרום לאסון גדול לכוחותינו (להזכירכם במהלך מבצע חומת מגן נהרגו 29 חיילי צה"ל). גם אופציה של שליחת מסוקים/מטוסים היא די בעייתית וזאת מכיוון שמדובר בשטח בנוי מאוד צפוף והסיכוי לפגוע במחרטה או במחסן נשק הוא די קלוש.

הנה קצת חומר קריאה לכל מי שקרא למבצע קרקעי:

http://israblog.nana10.co.il/tblogread.asp?blog=394281&blogcode=7883327

יש בזה משהו,

אז מה אתה מציע כחלופה? שימשיכו לירות על אזרחים? או שחיילי צה"ל יעשו סוף סוף את העבודה שלהם? הם מתאמנים די טוב לקראת זה, תאמין לי.

יואב - מה ההבדל בין ב"ש לאשקלון? אני זוכר שהיו דיבורים כמו שלך על הקו האדום שהם יחצו כשהם יגיעו לאשקלון.

פורסם

לדעתי צריך לפעול בסבלנות:

1. להטמין מספר ראשי נפץ גרעיניים מתחת לעזה שמסוגלים להפיל את רובה לתוך הים התיכון.

2. להמתין בסבלנות לרעידת האדמה הקרובה באזור.

3. ברגע שמתחילה רעידת האדמה, להפעיל את המטענים...

אגב, המנהרות עבור המטענים כבר קיימות, רק צריך להתחבר אליהן :P

עריכה:

לאחר מכן, לצאת בהודעה לעולם שישראל מציעה את עזרתה לעזתיים לאחר אסון הטבע הנורא שפקד אותם, והיא מוכנה לשלוח להם חילוץ.

לאחר מכן לשלוח את שייטת 13 כדי... אהמ... לחלץ את הנותרים...

פורסם

1. טווחי הרקטות ימשיכו לגדול וחמאס ימשיך להתחזק.

תוך שנה טווחי הרקטות יגיעו לפאתי תל אביב (יבנה ואף צפונה)

נראה יותר "הפתעות" יצירתיות בלחימה - לא אתפלא אם לחמאס יש אמל"ח דומה לזה של חיזבאללה (נ"מ מתקדם, נ"ט מתקדם, אמל"ח מונחה מרחוק [טיסנים, מטענים מתניידים, מטעני הפעלה מרחוק), מטעני צד עוצמתיים ועוד).

2. כניסה צבאית מאסיבית לרצועה לא תפתור את שיגור הקסאמים.

גם כשהיינו ברצועה לפני ההתנתקות היו שיגורים.

3. מה אתם רוצים להשיג בכניסה צבאית לרצועה? לישראל אין פתרון צבאי הומאני לירי הרקטות.

אני גם לא בטוח שלישראל יש את היכולת לשבש את התחזקות הכוח הצבאי של חמאס (פרט לשליטה מוחלטת על המנהרות בדרום הרצועה - דבר שהוא בספק גדול)

4. מבצע צבאי רחב ברצועה יגרור עשרות עד מאות הרוגים. עזה זה לא קאונטר סטרייק.

פורסם

אין כרגע פתרון שלם לירי, וכאמור - כניסה קרקעית לא תניב שום תוצאה. לדעתי צה"ל צריך פשוט להשיב אש מנגד ארטילרית לעבר מקורות הירי, במידה בלתי פרופורציונלית. חבל שלאף אחד אין ממש אומץ לעשות את זה.

פורסם

בהתחשב בכך שחוליית קסאם יכולה לירות ולברוח מהמקום תוך מספר דקות, הירי לא יהיה יעיל ולא יפגע במשגרי הקסאם (אני לא רואה איך תומ"ת יירה פגז לאויר תוך פחות משתי דקות, רוב החיילים שאמורים להפעיל את התותח מתעסקים בפעולות בט"ש ולא מתורגלים בפעולה בזמן אמת של שיגור פגז תוך זמן כל כך קצר).

פורסם

שטויות. סוללה בכוננות מרימה פגז לאויר לפני שהקסם בכלל נחת על הקרקע.

פורסם

אז בואו כולם נשב יחד בחיבוק גדול ונספר דברי הילולה על צה"ל בזמן שהערבים ירו על ב"ש וחלק מתל אביב בעתיד הלא רחוק פגזים מכל כיוון...

הרי גם ככה לא יעזור אם יכנסו לשם חיילים או פעולה צבאית לא?

איזה תשובות תהיו בריאים..

זה ידוע שפעולה נרחבת בעזה תגרור הרוגים...אבל בשביל מה החיילים נלחמים? בשביל מה נכנסתי בכלל לעזה בעצמי? בשביל שאני אשחק ששבש עם איזה מחמוד?

פורסם

שטויות. סוללה בכוננות מרימה פגז לאויר לפני שהקסם בכלל נחת על הקרקע.

אתה חושב שהתומ"ת מזהה בעצמו את שיגור הקסאם? הם צריכים זיהוי של השיגור, לאחר מכן צריכים נ"צ ובסופו של דבר הם צריכים שכל הצוות יהיה מוכן מראש בכוננות על התומ"ת (מה שלרוב לא קורה בפועל).

אז בואו כולם נשב יחד בחיבוק גדול ונספר דברי הילולה על צה"ל בזמן שהערבים ירו על ב"ש וחלק מתל אביב בעתיד הלא רחוק פגזים מכל כיוון...

הרי גם ככה לא יעזור אם יכנסו לשם חיילים או פעולה צבאית לא?

איזה תשובות תהיו בריאים..

זה ידוע שפעולה נרחבת בעזה תגרור הרוגים...אבל בשביל מה החיילים נלחמים? בשביל מה נכנסתי בכלל לעזה בעצמי? בשביל שאני אשחק ששבש עם איזה מחמוד?

האם זה הגיוני בעינייך ש-50 חיילים יהרגו בשביל פעולה שלא בטוח שתצליח? ושקיים סיכוי גדול שחיילים ייחטפו בפעולה כזו?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים