עבור לתוכן

מלחמת הגרפיקה של גימספוט -הפעם כוללת גם PC

Featured Replies

פורסם

לפי התמונות ההבדלים מאוד גדולים

פורסם

אני מופתע שאף אחד פה עוד לא לקח את הדיון לידיים ואמר:

"חבר'ה,נכון שהמחשב מציג את הגרפיקה הטובה ביותר והפלייסטיישן את החלשה ביותר,אבל,האם באמת יש הבדל? אתה לא מסתכל על המשחק,אלא משחק בו! ההבדלים האלו כל כך קטנים שזה פשוט מצחיק שאתם בכלל מתדיינים עליהם...תהיו רציניים לרגע.."

אה..הינה עשיתי את זה..

וואלה, רק חבל שזה לא נכון.

במשחקים שמתיימרים לתת גרפיקה טובה- אתה רוצה לקבל גרפיקה טובה, ולא "כמעט עד הסוף".

לי לדוגמה יש מחשב למשחקים, אין לי 360/PS3. אני משחק עם המחשב שהוא מחובר לטלויזית LCD עם קונטרולר של XBOX360 (במשחקים שתומכים)

אז מה יוצא? את המשחקים שיוצאים גם למחשב אני מקבל עם גרפיקה טובה יותר, בפחות כסף, ואותה שליטה. מול זה, הבעלים של אחת הקונסולות יכול לאכול את הלב.

הסיבה הטובה היחידה לקנות XBOX360/PS3 היא הרבה כותרים בלעדיים שיוצאים לכל קונסולה (למרות שבזמן האחרון גם פה התחילו לזייף, במיוחד כל החברות שנטשו את סוני)

פורסם
  • מחבר

אני גם חושב כמו *Scorn* יש לי מחשב +גימפאד 360 ובנוסף יש לי WII וחוץ ממשחקים בודדים כמו ראצאט \GOW3 וLBP

אני הרבה משחקים שגורמים לי לרצות 360\PS3 בנוסף

סך הכל FPS ודומיהם יש לי מספיק במחשב ככה שגירס 2 \ריזיסטנס1-2 לא מעניינים אותי כל כך

וגם משחקי מרוצים בלעדיים

משחקי מכות יש לי בWII וסגנונות אחרים שאני אוהב כמו פלטפורמות לדוגמה או RTS כמו פיקמין 2 (תאימות לאחור לגימקיוב)

בקיצור אין משהו רציני שמושך אותי ל360\PS3

אולי יום אחד אני יקנה PS3 אבל לא בקרוב שיצא דגם דק וזול יותר משמעותית אני יחשוב על אחד

אבל לא איך שהמחירים היום בארץ כי אני לא רואה הצדקה לזה כרגע

פורסם

אורי - בקשר להבדלים בין הקונסולות , נו טוב , אתה מיוחד.

תכלס - ההבדלים קטנים עד מזעריים והם בהחלפת מהלומות בכותר הזה מול זה ופיצ'ר בפיצ'ר.

אבל אתה בטח יודע יותר טוב מקריאת כתבות עם השוואה של 4 משחקים ממני.

MOOG - אני מסכים איתך ב100% , אתה יודע מה - לא ב100% ב1000%.

קונסולה לא יכולה לעשות מה שמחשב עושה , לא מתיימרת ליהיות כזה.

קונסולה היא מערכת בידור סלונית ולא מחליפה מחשב בשום דרך שהיא.

א ב ל , מדובר במחשב ככלי משחק.

הרי מחשב פשוט בימינו לכל שאר הפעילויות שיהיה בחדר עבודה + קונסולה - עדיין עולים פחות ממחשב גיימרים וצריכים הרבה פחות עדכונים כדי להישאר בטופ.

קרירין: עם כל הכבוד - בקונסולה יש בערך 2 דגמים נוכחיים מקסימום לבחור מכל אחת ועדכונים נעשיים עם הכניסה למשחק בצורה אוטומטית לגמרי.

לגבי כמה שהם קרובות למחשב - ההבדל בכותרים וכמות האקסקלוסיבים ואיכותם עדיין מדהים.

חברה , תעיפו מבט בתרד קונסולות הבא:

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=381508.0

זה בשלוף משחקים שבאים לPS3 בשנה הקרובה - יש פה המון כותרים שמגיעים לPS3 ולXBOX - וממש לא יגיעו למחשב.

הבעיה הכי גדולה במחשב הוא העובדה שכל שנתיים-שלוש צריך לפחות 5000 ש"ח כדי להשאר עם מחשב חזק באמת.

הבעיה השניה הכי גדולה (והיא מה שגרמה לי לקנות קונסולה באמת) זה הז'אנרים השלמים שלא קיימים במחשב:

משחקים כמו ראטצ'ט , LBP , WWE , כל הJRPGים הגדולים , טוני הוק וSKATE , מורטל קומבט , MIDNIGHT CLUB , GRAND TURISIMO (וזה בשלוף ממה שיצא וקניתי).

ברור שמשחקי FPS (וגם משחקים כמו FALLOUT וכו) אני אשחק במחשב והם עדיפים שם , השאלה היא מה קורה (וקורה) עם משחקים שממש לא יוצאים למחשב?

שיובהר , אני עדיין בנוסף לכל הקונסולות שיש לי (רשימה בצד במפרט מחשב) מחזיק וכנראה גם אמשיך להחזיק תמיד מחשב חזק , פשוט זה לא מקביל לזה בכלל מבחינתי.

החוויה שונה , המיקום שונה , כמות השחקנים שיושבים איתי בסלון שונה והמשחקים שונים.

אז זה נחמד להגיד שהינה מחשב עדכני מריץ הכל יותר יפה מקונסולה במשחקים שיצאו לכולם , אבל זה לגמרי מפספס את הנקודה.

ליביו

פורסם

אני מסכים liviour עם מה שאמרת על המשחקים והז'אנרים הייחודים לקונסולות,אבל אני לא מסכים עם המשפט הזה:

הרי מחשב פשוט בימינו לכל שאר הפעילויות שיהיה בחדר עבודה + קונסולה - עדיין עולים פחות ממחשב גיימרים וצריכים הרבה פחות עדכונים כדי להישאר בטופ.

מחשב משרדי - 1500 שקל

קונסולה - משהו כמו 2200 שקל.

אין לי ממש כוח להרכיב עכשיו מפרט אבל אני בטוח שב3700 ש"ח אתה קונה היום מחשב מצויין למשחקים.אתה יודע מה,יש לי קצת כוח,בבקשה:

http://tms.co.il/preview/spec/46s2ekdy

ולפי השמועות מחיר הHD4870 עומד לרדת ל200$,מה שאומר שהוא יעלה בערך 1000 שקל בארץ,כלומר תוכל לשים במפרט הנ"ל HD4870 בלי שום בעיה.

פורסם

אתם ממש,אבל ממש עלובים חבר'ה..אם אתם קוראים לזה הבדלים גדולים,אז אתם סתם קטנוניים וילדים קטנים,שעסוקים בלהתגאות "וואו איזה כיף המחשב שלי יותר טוב מהקונסולה שלו!"..

קחו לדוגמא את GTA4.אין לו AA וזה נראה נורא,פשוט מוציא את העיניים החוצה,אבל,האם כשאתם באמצע המשחק,מבצעים משימות ונהנים מדיאלוג שנון או מאיזה קרב יריות כיפי,העניין הזה מפריע לכם עד כדי כך?? לא,ומי שיגיד אחרת-שקרן!

כמובן שבדוגמא הזאתי חוסר הAA מפריע תמיד ולא ניתן להתעלם ממנו,כי כאן מדובר על פאק גרפי גדול,אבל בהשוואות של גיימספוט..נו באמת? זה שהשיח נראה טוב יותר במחשב מאשר בקונסולות..זה מה שעושה לכם את זה? אל תצחיקו אותי..

פורסם

אריאל - אם משהו יקנה היום מפרט של גיימרים בצורה רצינית זה יהיה עם CORE I7 ועם 4870 עם גיגה זיכרון.

זה לפחות מה שאני הייתי עושה עם מחשב לטווח ארוך וזה כבר ממש לא 3700 (רק לוח אם כרטיס מסך ומעבד ממה שאמרתי עולים יותר)

מה גם שבחול כרגע 4870 עולה כמו XBOX ו280GTX מתקרב למחיר של PS3.

ליביו

פורסם

עזבו זה היה ברור שPC תמיד מנצח

אבל ההבדלים בין ה X360 ו הPS3 גם עצומים לטובת X360

פורסם

אריאל - אם משהו יקנה היום מפרט של גיימרים בצורה רצינית זה יהיה עם CORE I7 ועם 4870 עם גיגה זיכרון.

זה לפחות מה שאני הייתי עושה עם מחשב לטווח ארוך וזה כבר ממש לא 3700 (רק לוח אם כרטיס מסך ומעבד ממה שאמרתי עולים יותר)

מה גם שבחול כרגע 4870 עולה כמו XBOX ו280GTX מתקרב למחיר של PS3.

ליביו

אני אתחיל מסוף ההודעה שלך - אף אחד לא דיבר על חו"ל,המחירים שם שונים מאוד מהארץ.אמרתי שהמחיר של ה4870 הורד ל200$ מה שיגרור מחיר של משהו כמו 1000 שקל בארץ.ד"א בדקתי באמזון:

HD4870 -200$

XBOX360 60GB - 230$

280GTX OC edition - 360$

PS3 80GB - 399$

והביצועים הגרפיים של הכרטיסים טובים בהרבה מהקונסולות המקבילות.אבל כן,אני מסכים איתך שבחו"ל(בעיקר בארה"ב),הוויכוח כאן ינטה לטובת הקונסולות.אבל אנחנו לא גרים בארה"ב...אז בוא נהיה רלוונטים לארץ. (ובא לי לעשות את ההשוואה שעשיתי בהודעה הקודמת שלי גם בארה"ב ולראות כמה זה יוצא,אבל אחר כך).

ועכשיו לגבי תחילת ההודעה שלך:

מה שאמרת זה פשוט שטויות.המחשב שהבאתי הוא מחשב שייתן ביצועים עדיפים בהרבה על קונסולות ולא צריך שום CORE i7 ולוח X58 וכל אלה.זה שאתה היית מוכן להוציא היום כסף על מחשב מבוסס CORE i7 זאת החלטה שלך אבל זה לא אומר שזה מה שצריך לקנות.

עריכה:

בדקתי עכשיו באמאזון את ההשוואה של מחשב משרדי + קונסולה מול מחשב למשחקים.

לפי כמה ניסויים שעשיתי שם באתר אני חושב שמחשב משרדי יעלה בסביבות ה320$ ובתור קונסולה ניקח נגיד את הPS3 80GB שעולה שם 400$.ביחד 720$.

בעזרת 720$ זה המחשב שהצלחתי להרכיב באמאזון (אין שם גרסה נוחה להעתקה אז פשוט בניתי את אותו מחשב בארץ):

http://tms.co.il/preview/spec/u9kcr6ht

אז האמת,אני לא בטוח שאפילו שם עדיף לקחת קונסולה...

פורסם

אני לא אכנס עכשיו לנושא "מה עדיף, מחשב או קונסולה?" אבל מאוד ברור שהמחשב ינצח פה כי:

1) כשרק כרטיס המסך עולה לך בין 1000-1500 שקלים אז ברור שאתה מקבל ביצועים יפים. במחיר הזה קונים קונסולה שלמה בארצות הברית.

2) הרזולוציה המקסימלית בעולם ה PC הרבה יותר גבוהה מעולם קונסולות הטלויזיה, היא יכולה אפילו לפצות יפה על Anti-aliasing נמוך.

3) השיפורים החומרתיים והשיפורים בדרייברים בעולם ה PC מאוד משמעותיים לאיכות התצוגה של המשחק.

4) אל תשכחו שמשחקים למחשב יכולים לקבל עידכונים ביתר קלות דרך אתרי האינטרנט של המשחקים. עידכונים כאלה לא תמיד אפשריים במשחקי הקונסולות. לא פעם עידכונים ותיקונים שכאלו שיפרו כמה תקלות גראפיות משמעותיות במשחקים ששיחקתי בהם בעבר. אין משחקים (תוכנות) מושלמות ואז העידכונים יכולים לשחק תפקיד מאוד רציני.

לסיכום:

סך הכל השוואה יפה של GameSpot.

אני חושב שהמסקנה הכי רצינית שאפשר להסיק מהכתבה הזו היא שה XBOX360 עדיף על ה PlayStation3 מבחינת האיכות הגראפית.

פה יש לעצור ולהדגיש, אף בן אדם לא משחק ב PS3 שלו במרחק 10 סנטימטר ממסך הטלויזיה. קשה מאוד להבחין בשעת משחק (ואקשן) בכל האלמנטים הלא סימפטיים של הגראפיקה. הרבה פעמים הייתי מעדיף שמשחק יראה פחות מרשים ושיהיה יותר מעניין, עשיר בתוכן ו Gameplay.

פורסם

רק דבר אחד, כרטיס שעולה 1000-1500 היום יעלה עוד שנה 700ש"ח.

קונסולה חלשה בהרבה עלתה הרבה יותר בתור חדשה (להזכיר לך כמה עלו הבוקס והPS3 שיצאו לשוק?).

בקיצור, זאת לא טענה.

בכל מקרה, אף אחד לא ציפה למשהו אחר, ברור שהPC ינצח פה. הכתבה הראתה יפה מאוד את ההבדלים גם בין הPS3 (שמשום מה עדיין יש כאלה שחושבים שהוא החזק ביותר פה) לעומת הXBOX360.

פורסם
  • מחבר

אני חושב שאתם מפספסים פה נקודה שמחשבים מחיר לפי חול

אנחנו בארץ ובארץ אף קונסולה לא עולה 300$ אפילו הXBOX360 ארקיד שעולה בארצות הברית 200$+מס קטן

עולה בארץ בערך 1500 וזה בלי ארד דיסק כמובן

משחקים בכלל

אני אמרתי הרבה פעמים שאם היו מחירים של ארצות הברית הייתי קונה את כל קונסולות המינסטרים ובלי אף ציפ

אבל זה מחירי חול לא מחירי ארץ המס העולה ישראל

פורסם

באתר GAMETRAILERS יש השוואה איך נראה GTA4 ב-XBOX360 לעומת PC.

בהתחלת הסרטון רואים מהם דרישות המערכת של המחשב.

כמה אמור לעלות מחשב כזה היום בהשוואה לקונסולה?

פורסם

לקרירין, גם אני הייתי קונה קונסולה ומשחקים אורגיניליים בשבילה אם הייתי גר בארצות הברית.

מאחר והתקציב שלי מוגבל ומחירי הקונסולות ומשחקיהן בארץ יקרים לי אז אני משחק ב PC.

ככה יש לי מערכת אחת רב שימושית שאני יכול להשקיע ולחזק רק אותה ולעדכן את המשחקים שלה.

אני מאמין שזה הטיעון שמועלה כל פעם בשיחות "מחשב או קונסולה" בארץ.

ל EcSM, אני חושב שאנשים הבינו את כל הטענות שהועלו במסגרת הדיון גם אם הן לא מדוייקות. אישית, אני מעדיף את ה xbox360 על ה playstation 3.

זה בעיקר בגלל ה exclusives, ה online, המחיר בארה"ב, הפלצנות של ה BLUE RAY ומחיר הפלייסטיישן היקר... הגראפיקה היא רק עוד סיבה על הדרך.

חוץ מ MGS4 ו God of War אין משחקים אקסלוסיביים ל PS3 שמושכים אותי כל כך.

פורסם
  • מחבר

לא יודע בנוגע לPS3 מול ה360

אם הייתי קונה במחירי ארצות הברית כולל טלוויזיות כן הייתי מאמץ גם נגן בלו רי בשלב מוקדם והPS3 כולל כונן מובנה

מה שהיה סוגר עסקה

אבל גם ככה במחירי ארצות הברית הייתי קונה WII\360\PS3\PSP\DS פשוט כי זה זול

ובמקום מחשב משחקים מיני מאק חמוד

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים