עבור לתוכן

המלצה למחשב נייד לעבודה עם פוטושופ - עד 4,500 ש"&#149

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני צלם ומחפש לקנות מחשב נייד. אני מניח כי משימתו ה"כבדה" ביותר תהיה עבודה עם פוטושופ.

התקציב המיועד: 3,500-4,500 ש"ח (עם חריגה אפשרית במידת הצורך).

חשבתי ללכת על מסך בגודל של 15.4", בשביל הרזולוציה ונוחות העבודה.

אם יש המלצות למחשבים מומלצים בגודל 14" - אשמח לשמוע.

לגבי הסוגייה של צג מט/מבריק - מצד אחד צגים מבריקים יוצרים אפקט של "וואו" אצל הצופים בהם, דבר שיכול להיות יתרון כאשר אציג בו תמונות ללקוחות, אך מצד שני הוא גם משקף אותי ואת כל מה שנמצא מאחורי, ואני מניח שבשימוש בחוץ ביום קיצי יהיה קשה לעבוד מולו. כאשר אעבוד ואערוך תמונות בפוטושופ, אני חושב שיהיה לי יותר נוח לעבוד עם מסך בגימור מט, אשר לא ייצור הפרעות ו/או הסחות דעת מיותרות.

כמו כן, רצוי צג שיתן מרחב טוב של זוויות צפייה ללא עיוותים או שינויים בצבע ובבהירות, עבור מצבים בהם קבוצת אנשים תעמוד מסביבו.

~~ אם יש השלכות נוספות שעלי להיות מודע להן, אנא ציינו אותן.

ראיתי את הדגם הבא של Lenovo, והייתי מעוניין לשמוע את דעתכם עליו:

(Lenovo N500 4233-4DG (NS74DIV

מעבד Intel Pentium Dual Core T3200 2.0GHz

זכרון 3GB DDR2

דיסק קשיח 250GB SATA 5400rpm

מסך 15.4in 1280x800

מעבד גרפי nVIDIA GeForce 9300M 256MB

צורב DVD

מצלמה מובנית

תקשורת Intel 802.11agn wireless, Bluetooth, Modem, 1Gb Ethernet

שנה אחריות

כמה שאלות:

ראשית - האם הוא מתאים לצרכי או שאולי הוא בכלל overshot לצרכים שלי?

האם באמת יש לי צורך בכרטיס מסך חיצוני, או שאני אוכל להסתפק באחד מהכרטיסים המובנים של אינטל? במילים אחרות: האם כרטיס מסך מובנה/חיצוני ישפיע עבורי על היכולות/ביצועים ועל זמן הסוללה?

אעדיף דגמים שיאפשרו זמן סוללה ארוך, זכרון של לפחות 2GB, קלים יחסית (בסביבות 2-2.5 ק"ג), מסך מט ולא מבריק, ואחריות של יותר משנה.

אשמח לשמוע את דעתכם, וכן הצעות לדגמים נוספים.

אם יש צורך במידע נוסף, אשמח לעזור :)

פורסם

כמה נקודות לשיקולך,

קודם כל, כמעט לא קיים כזה דבר מחשב 15.4" ששוקל 2-2.5 ק"ג, זה משקל של מחשבי 14.1". מחשבי 14.1" עולים במחירם על מחשבי 15.4" ברוב המקרים אבל אפשר למצוא אפשרויות בתקציב שלך.

בקשר למסך מבריק למול מסך בגימור מאט, קח בחשבון שכמעט אף מסך של נייד לא מאפשר עבודה סבירה באור קייצי בחוץ. הבעיה תהיה אולי מציקה עוד יותר במסך מבריק אבל אל תצפה שמסך מאט יאפשר לך ראות טובה על בסיס קבוע כצג לשימוש בשטח או משהו בסגנון. רוב הניידים פשוט לא מתאימים לשימוש בחוץ.

עניין הרזולוציה לא תלוי ישירות בגודל המסך, הרוב הגדול של המחשבים בתקציב שלך נותנים רזולוציה סטנדרטית (WXGA) ללא קשר לגודלם.

בכרטיס מסך נפרד אין צורך לשימושים שציינת ובהתחשב בכך שהוא צורך יותר חשמל מכרטיס מובנה ועולה יותר זה יהיה בלתי רצוי בשבילך. מה זה לדעתך זמן סוללה ארוך? בתקציב כזה אתה יכול לצפות למקסימום של 3.5-4 שעות עבודה קלה (במקרה הטוב).

מחשב אפשרי ב-14.1" הוא ה-Lenovo SL400 שמגיע בתקציב וללא כרטיס מסך נפרד. מסך מבריק ברוב המקרים.

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=718762

אם רזולוציה גבוהה זה אלמנט שחשוב לך תצטרך ברוב המקרים לחרוג מהתקציב ולהתפשר על דברים אחרים. ה-SL500 זמין בסביבות ה-4800 ש"ח עם רזולוציה מאד גבוהה ומסך מאט. הפשרה כאן תהיה על מחשב כבד יותר וכרטיס מסך נפרד. אופציה קצת יותר זולה היא ה-Lenovo N200 (הדור הקודם של ה-N500) שזמין במגוון קונפיגורציות עם רזולוציה גבוהה ומחיר נמוך יחסית. עם זאת, מדובר בדגם ישן יותר מהפלטפורמה הקודמת.

ה-N500 פחות מומלץ לדעתי בשביל הצרכים שלך. הוא כולל כרטיס מסך נפרד (בקונפיגורציה הזו) והוא כבד אבל אתה לא מקבל בתמורה שום יתרון משמעותי. עם רזולוציה כמו של ה-N200 לא ראיתי אותו מופיע בינתיים.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה המפורטת! :)

להלן בקשותיי העדכניות:

מסך: 15.4", רצוי מאט.

זיכרון: לפחות 2GB, עם אופציה להרחבה ליותר בעתיד.

אחריות: 3 שנים

משקל: לא רלוונטי

נפח הארד דיסק: לא רלוונטי

זמן סוללה: לא קריטי; כמה שיותר ארוך יותר טוב, במסגרת התקציב.

איכות בנייה: עדיפות למחשב "עסקי", במסגרת התקציב.

מעבד/כרטיס מסך: שיוכל להריץ פוטושופ (וכמובן את הויסטה) בצורה טובה, חלקה ומהירה.

אם כרטיס מובנה מספיק לכך - אשמח לדעת איזה יתרון (אם בכלל) יתן לי כרטיס חיצוני, לעבודה עם פוטושופ?

כמו כן, במה יבואו לידי ביטוי ההבדלים בין הכרטיסים המובנים השונים?

האם העובדה שלכרטיס חיצוני יש זכרון ייעודי משלו תורמת במשהו במקרה זה?

תקציב: עד 4,500 ש"ח

האם יש דגמים שעונים על הדרישות האלו? אשמח לשמוע המלצות :xyxthumbs:

תודה! :)

פורסם

אין לך צורך בכרטיס מסך נפרד לפוטושופ. גם הזיכרון הנפרד שיש לכרטיס ייעודי לא בא לידי ביטוי פה.

מחשב עם מסך 15.4" מאט בתקציב זה עם 3 שנות אחריות, ואיכות בניה עסקית זה

Dell Vostro 1510

http://www.notebookclub.co.il/prod-dell-vostro-1510.htm

או Lenovo Thinkpad SL500

http://www.zap.co.il/models.aspx?sog=C-PCLaptop&keyword=SL500&orderby=price

הדגם 2746-4EG שעולה במעט יותר מהתקציב שלך מציע כרטיס מסך נפרד, ויותר חשוב - רזולוציה גבוהה של המסך - 1680X1050, מה שלדעתי יכול להיות דווקא יתרון רציני בפוטושופ.

פורסם
  • מחבר

אני מעדיף לרכוש את המחשב בחנות מוכרת וידועה כגון אופיס דיפו, מנסה טיפה לרדת במחיר, ומתמקד בדגמים של לנובו (3000 או Thinkpad),

כך שאם נחזור רגע "אחורה" לדגם שהבאתי בהתחלה, ונתעלם משאר הבקשות שהעלתי בהמשך, אני רוצה להתייעץ בנוגע למפרטים הבאים:

(Lenovo N500 4233-4DG (NS74DIV

מעבד Intel Pentium Dual Core T3200 2.0GHz

זכרון 3GB DDR2

דיסק קשיח 250GB SATA 5400rpm

מסך 15.4" 1280x800

מעבד גרפי nVIDIA GeForce 9300M 256MB

כולל תיק של לנובו בשווי 150 ש"ח ונתב אלחוטי NETGEAR WGT624 בשווי 199 ש"ח

-----

סה"כ: 3,785 ש"ח

האם שווה לי ללכת לחלופין על הדגם N500 4233-39G,

אשר כולל את אותו המעבד ואותה כמות זכרון,

אבל עם דיסק קשיח של 160GB

וכרטיס מסך מובנה של Intel GMA 4500M

בסה"כ 3,300 ש"ח

או לחלופין על - N500 4233-37G,

עם מעבד Core 2 Duo T5800 2.0GHz

זיכרון של 2GB

דיסק קשיח של 250GB

וכרטיס מסך מובנה של Intel GMA 4500M

בסה"כ 3,785 ש"ח (כמו המחשב הראשון)

כולם באים עם שנה אחריות ועם Vista Home

מה השיקולים לכאן או לכאן מבחינת: סוג המעבד, כמות הזכרון, זמן הסוללה, עבודה חלקה ומהירה עם מערכת ההפעלה ומספר חלונות פתוחים, וההבדל בהתמודדות טובה עם פוטושופ - תוך הסתכלות על המחירים הנ"ל.

(הבנתי כי כרטיס מסך פנימי יספיק, וכי כרטיס חיצוני יחמם ויצרוך יותר סוללה)

מצטער מראש על כל השיגועים :nixweiss:

פורסם

ל-T5800 יהיה יתרון מסוים בריבוי אפליקציות, וזה נכון שאין לך צורך בכרטיס מסך נפרד. לכן באותו מחיר, השילוב T5800/X4500M יהיה עדיף עבורך מאשר T3200/9300M.

לפעמים באופיס דיפו יש מבצעים טובים, אבל ככלל הם יקרים מן הממוצע. אין סיבה להתעקש לרכוש אצלם, האחריות היא גם ככה במעבדות IBM.

פורסם
  • מחבר

ראשית,

תודה.

שנית,

יש לי מספר שאלות (בסדר אקראי, לאו דווקא קשורות אחת לשנייה):

[במקום לפתוח ת'רד חדש, אני שואל את כולן במרוכז כאן]

1. האם כרטיס מסך מובנה ישפיע/יגביל את הרזולוציה המקסימלית האפשרית, במידה ואחבר בעתיד את הלפטופ למסך LCD חיצוני?

2. על מנת "לראות את התמונה כולה", ולמרות שכבר נאמר לי שכרטיס פנימי יספיק, אני מבקש להבין באופן מפורט כמה שיותר מהם היתרונות והחסרונות לגבי כל סוג כרטיס - מובנה/חיצוני?

3. מה ההבדל בין 4500M, X4500, 3100M, X3100 ושאר הווריאציות השונות של שני כרטיסים אלה?

4. האם ההבדל בין T5670 1.8GHz לבין T5800 2.0GHz משמעותי/מורגש?

5. מהם ההבדלים (והאם הם משמעותיים/מורגשים) בין איכות הבנייה/החומרים/העמידות של מחשבים מסדרת N500 לעומת מחשבים מסדרת SL500?

6. האם כל ה SL500 2746-xxx למיניהם, נראים חיצונית בדיוק אותו הדבר, מבחינת "החלק העליון" של משטח המקלדת והעכבר, מבחינת סגנון העיצוב החיצוני, ומבחינת הגימור המבריק בגב המסך? (שינויים שאני כן מבין שייתכנו: יציאות שונות בהתאם למפרט הפנימי, מסך בעל גימור שונה)

לפעמים באופיס דיפו יש מבצעים טובים, אבל ככלל הם יקרים מן הממוצע. אין סיבה להתעקש לרכוש אצלם, האחריות היא גם ככה במעבדות IBM.

כאשר עושים חיפוש בזאפ ומקבלים תוצאה הכוללת עשרות חנויות שלא מכירים, קשה לדעת מי מהן קיקיוניות/מפוקפקות אשר לא באמת יספקו לי אחריות אמיתית רשמית וחוקית. לא?

תודה מראש על הכל :xyxthumbs:

פורסם

1. לא.

2. כרטיס מסך נפרד נותן ביצועים טובים יותר ב-3D, על חשבון זמן סוללה. זהו בגדול.

3. יש רק שניים, X3100 ו-X4500 שהוא יותר חדש ויותר מהיר, אבל שוב, זה מורגש רק ב-3D.

4. לא.

5. לא יודע איך לכמת את זה, אבל הגימור של ה-Thinkpads נראה לי תמיד יותר איכותי מזה של ה-3000. עם זאת, ה-SL הוא דגם חדש, ולא התנסיתי איתו אישית, אז אני לא יודע איך הוא משתווה לאחרים.

6. חיצונית - כן.

7. האחריות של IBM תופסת בכל מקרה. אבל כשקונים מחנות שקונה מיבואן רשמי, החשבונית מהווה אסמכתא לאחריות מיום הקנייה ולא יום הייצור (שבד"כ הוא כמה שבועות עד חודשים לפני יום הקנייה). אתה יכול לשאול כל חנות מאיזה יבואן היא קונה ולברר אם מדובר ביבואן רשמי של לנובו (CMS הוא הגדול ביניהם, ככל שידוע לי).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים