עבור לתוכן

בעיה בהפעלת זיכרון DDR-400 בלוח אם התומך עד DDR-266

Featured Replies

פורסם

שלום רב

ברשותי מחשב אשר תומך בזיכרונות עד ל(DDR-266 (PC-2100. ידוע לי כי זיכרונות מהירים יותר יפעלו כשורה, רק שלא במהירות המקסימלית שלהם אלא במהירות המקסימלית שלוח האם תומך בה, כלומר, שזיכרונות מסוג (DDR-400 (PC-3200 אמורים לפעול בלוח כזה.

ברמת העיקרון אני מריץ שילוב של שני זיכרונות 256, אחד PC-2100 ואחד PC-2700, וניסיתי להכניס 2x512 DDR-400. כאשר אני מחבר את החשמל, המחשב נדלק לבד ונכבה לאחר 2 שניות. לאחר מכן נדלק עוד פעם אך המסך נשאר כאילו שהמחשב מכובה. ניסיתי לבדוק את הזכרונות אחד אחד (כלומר, כל אחד לבד) אך לא הצלחתי להפעיל את המחשב (קרה אותו דבר כמו עם שניהם ביחד). אפילו פעם אחת הלוח אם התחיל להשמיע מעין צפצופי אזעקה.

הדרך היחידה שהצלחתי להפעיל את אחד מהזכרונות החדשים הייתה כאשר שילבתי זיכרון ישן אחד עם אחד חדש. מבדיקה בwindows XP היה כתוב כי אני מריץ רק 256MB, כלומר, שהזיכרון החדש אינו מזוהה, אך כאשר השתמשתי בתכנה CPU-Z היא זיהתה את הזיכרון השני (וכתבה 768MB סה"כ).

מפה אני משער כי המחשב פשוט אינו תומך בזיכרונות הDDR-400, אל עדיין מוזר לי שהוא מצליח להפעיל את זיכרון הPC-2700 אשר מעבר לטווח לוח האם.

אודה רבות לכל העוזר!

פורסם

מה המפרט מחשב?

בדקת אם קיים עידכון לביוס שלך? (עידכון ביוס יכול לעזור לפעמים במצבים כאלה)

פורסם
  • מחבר

מה המפרט מחשב?

בדקת אם קיים עידכון לביוס שלך? (עידכון ביוס יכול לעזור לפעמים במצבים כאלה)

תודה על התגובה.

ביצעתי עדכון ל-BIOS. שמתי את שני הזכרונות החדשים, ופתאום המחשב מצליח לזהות אחד מהם!. התוכנה CPUZ מזהה את שניהם אמראה כי אחד מהם הוא CL2.5 והשני CL3. כנראה שזו הבעיה, ההבדל בתזמונים. הצלחתי להריץ את הסטיק של הCL2.5 עם הסטיק האיטי יותר שהוא גם אותו CL.

כעת אני רץ על 768MB RAM, מתוכם אחד 256mb PC2100 ואחד 512mb PC3200.

אני משער שיש אפשרות לעשות מעין underclock ולשנות את ה CL של הזיכרון המהיר יותר ל-3, כך שאני אוכל להריץ 1024MB, אך האם הבדל בCL שווה את ההבדל בנפח (כלומר, 256MB יותר)? תודה!

פורסם

ברגע שאתה מכניס זכרונות עם תזמונים שונים, כולם יעבדו באופן אוטומטי בהתאם לזיכרון הנמוך ביותר(הן מבחינת התזמונים, והן מבחינת המהירות)

פורסם
  • מחבר

ברגע שאתה מכניס זכרונות עם תזמונים שונים, כולם יעבדו באופן אוטומטי בהתאם לזיכרון הנמוך ביותר(הן מבחינת התזמונים, והן מבחינת המהירות)

כן, אני יודע זאת, אך מסתבר שישנם לוחות אם שזה לא פעול ככה אצלם. לפחות ככה זה נראה, אני אנסה למצוא כרטיס נוסף של 512 בתזמון 2.5 לראות אם זה פועל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים