עבור לתוכן

חיבור כבל רשת 100 מ' מראוטר EDIMAX לא עובד ! + פיתרון !!!

Featured Replies

פורסם

ב"ה

שלום חברים

הנה הפיתרון חברים יקרים בעמוד 2

עשיתי רשת עם ראוטר EDIMAX

מרחק 20 מטר עובד סבבה

מרחק 40 מטר עובד סבבה

רק עם כבל 100 מטר מרחק יש לי בעיה, אין תקשורת והנורות בראוטר מהבהבות

אשמח לשמוע ממישהו שמבין מה אפשר לעשות כדי להגביר את האות ל 100 מטר ?

האם מגבר בצד השני של ה 100 מטר יועיל להגדלת הקשר בין שתי הצדדים ?

בעבר עשיתי גם למרחק של 60-80 מטר ולא היה לי בעיות.

כל החיבורים הם עם ראש מוצלב

הכבל הוא מסוכך FTP (אין STP בנמצא לצערי) וקשיח יושב מרחק של 5 ס"מ מכבל חשמל במתח גבוהה.

תודה רבה לעוזרים היקרים.

פורסם

אם אני זוכר נכון by the books ניחות ברשת אכן מתרחשת במרחק 100 מטר בערך,אני חושב שהפתרון הכי זול הוא לקנות\להשיג hub הכי פשוט שיגביר את האות ולשים אותו באמצע. גם כמו שזה נשמע הנורות מהבהבות כי הוא מרגיש link אבל הוא לא מצליח "להבין" אותו.

פורסם
  • מחבר

הבעיה היא שזה סתם מרגיז יהיה לשים עוד hub באמצע

יותר נוח יהיה לשים אותו בסוף, שמצד אחד יהיה את הראוטר שהוא המגבר

ומהצד השני יהיה את ה HUB הנוסף שגם הוא מגביר חזרה

השאלה אם זה בר ביצוע ככה ?

פורסם

ככל הידוע לי-לא. אם הכרטיס רשת בקצה הכבל לא מצליח להבין את האות החשמלי שמגיע אליו קשה לי להאמין שהHUB יצליח..

פורסם

לא יעזור לשים מתג/רכזת בקצה, הוא לא משדר "יותר חזק" לתוך החוט. הרעיון הוא לשים את המתז או רכזת באמצע, ככה הוא קולט את האות בכבל אחרי שהוא קיבל ניחות ורעש, אבל לפני שהניחות והרעש גדולים מספיק ע"מ לשבש את המידע. אח"כ הוא משדר את האות מחדש בעוצמה "רגילה" שמספיקה להגעה לתחנת הקצה.

ו-100 מטר זה האורך המקסימלי לכבל רשת, אני לא רואה הגיון להצמיד כבל FTP לקו מתח גבוהה לצפות להגיע לביצועים מיטביים.

פורסם
  • מחבר

ו-100 מטר זה האורך המקסימלי לכבל רשת, אני לא רואה הגיון להצמיד כבל FTP לקו מתח גבוהה לצפות להגיע לביצועים מיטביים.

זהו חבר שלא אני שמתי את הכבל שם

אמרתי לבחור שאני עוזר לו עם זה תפרוש את הכבל בתוך צינור אם אפשר (תעלה) שלא יהיה קרוב לחשמל גם

והוא שם אותו ליד כבל חשמל של מתח סופר גבוהה ...

1- אמרו לי שהכבל יהיה ישר ולא מוצלב זה יעזור נראה לכם ?

2- האם הורדה של המהירות ל 10M ידנית וקביעת IP קבוע ידני יכול לעזור במקרה ?

3- האם הורדת הכבל מהמיקום ליד הכבל חשמל למקום מבודד יותר אפילו ללא תעלה ישפר משהו ? (אחרי הכל הראוטר הנורות שלו מהבהבות כאילו מזהה קשר)

תודה רבה על העזרה.

פורסם

1. אין קשר.

2. הורדה ל10BASE-T יכולה לשפר את המצב.

קביעת IP סטטי לא משנה, מקסימום תאפשר את החיבור הראשוני, אבל זה לא אומר שזה יעבוד חלק.

3. יתכן, 100 מטר זה על הגבול. אם הכבל לא מספיק טוב או שכרטיסי הרשת לא "אוהבים" אותו, יתכן שגם בתנאים מושלמים זה לא יעבוד. אם לא בדקתם את הכבל לפני, אי אפשר להגיד בוודאות. יש סיכוי טוב שכן לדעתי.

פורסם
  • מחבר

בדקתי את הכבל לפני רק שיש קשר בין צד לצד (שלא קרוע באמצע)

אבל לא בדקתי עם ראשים (הבנתי שלא צריך להיות בעיה עד 100 מטר)

אני אנסה לשים כרטיס רשת של REALTEK (הכרטיסי רשת של NVIDIA מניסיון מעצבנים אפילו עם כבל קצר לוקח להם קצת זמן לקבל IP)

ולהשתמש ב HUB בהתחלה אחר כך (אולי הראוטר לא מספיק חזק כמו סוויץ)

אנסה גם לתת BASE 10 בצד של הכרטיס רשת

לחתוך את הכבל באמצע זה מאוד בעייתי

לכן אני מחפש פיתרון נוסף

תודה רבה חבר אדווח לך מה קורה בהמשך.

פורסם
  • מחבר

מצטער על תגובה כפולה זה לעידכון פשוט

לא הספקתי לעשות הרבה

אבל שמתי את הסוויץ (מגבר) בצד של הראוטר חיברתי אליו את הכבל 100 מטר

ואכן היה תקשורת ! ככה שהכבל תקין והראשים גם !

רק מה בצד השני לא קיבל IP של הראוטר אלא 169 ... (וזה אני כבר חושד בגלל הכרטיס רשת של NVIDIA מניסיון איתם ...)

באתי להגדיר 10 BASE ועשה לי מסך כחול הכרטיס רשת של NVIDIA

* אז אני צריך לנסות לעדכן לו דרייבר + לשים כרטיס רשת REALTEK ולנסות איתו שוב (גם בלי הסוויץ) + עם סוויץ בצד השני של ה 100 מטר, מה שנראה פוטר את הבעיה של התקשורת כרגע בצד של הראוטר.

כרטיסי הרשת של NVIDIA ידועים כדיי חמורים בקבלת IP מהירה מרשת של 192.168 לרוב לוקח להם עד דקה

אם בכלל הם עושים את זה בסוף, צריך להגדיר אותם ידנית זה הכי טוב.

אשמח לשמוע תגובות ועצות להמשך...

פורסם

מי שמקבל את כתבות הIP זה לא הכרטיס פיזית, אלא מערכת ההפעלה, היא משייכת אותה לכרטיס. כתובת שמתחילה ב169.254 היא כתובת שהמחשב עצמו נותן, אם תוך זמן מסויים משליחת בקשת קבלה לכתובת לא נענתה (יש רשת אבל אין קבלת כתובת).

תן לי לשאול אותך כמה דברים:

- החיבור הוא ישיר בין שני מחשבים?

- הכבל הוא מוצלב?

- מוגדר שרת DHCP פעיל על אחד המחשבים?

עריכה: עזוב, קראתי שוב מה שכתבת ואני מבין שהתשובות הן כנראה כן,כן ולא.

חיבור בין שני מחשבים חייב להיות ע"י כבל מוצלב, כאשר חיברת מתג בדרך ביטלת את הצורך בהצלבה ולכן פתאום ראית חיבור.

הסיבה שקיבלת כתובת IP שמתחילה ב169.254 היא שאין שום מנגנון פעיל לחלוקת כתובות רשת ברשת (DHCP), פרט למנגנון הzero configuration. כדי להתגבר על זה אתה פשוט צריך להגדיר את כתובות הIP באופן ידני בשני המחשבים.

פורסם
  • מחבר

- החיבור הוא לא ישיר בין 2 מחשבים, יש ראוטר Edimax BR6204WG הוא מחובר למודם של הוט והוא שרת ה DHCP שמחלק IP לכולם 192.168.2.***, כל שאר המחשבים מתחברים אל הראוטר בכבל רשת מוצלב ללא בעיות, האחד 40 מטר והאחד 20 מטר.

הכתובות דינמיות כמובן עדיין לא הגדרתי כתובת סטטית בראוטר לכרטיס הרשת בקצה ה 100 מטר ...

- הכבל רשת מוצלב ומסוכך, עם ראשים מסוככים, יש בו תקשורת ככה שהוא לא הבעיה לרגע זה (חשבתי להפוך ראשים לישרים ולנסות הבנתי שזה לא ישנה משהו)

ידוע לי שחיבור בין שני מחשבים צריך להיות מוצלב, אני עושה כבל מוצלב למקרה שיבטלו את הראוטר זמני או משהו כזה...

שהוא גם ככה יודע לעבוד עם הצד השני בכל מצב גם אם מוצלב וגם אם לא.

אני אגדיר כתובת IP ידנית בכרטיס הרשת וגם בראוטר אתן לכרטיס רשת כתובת סטטית קבוע.

אדווח לך בהמשך מה קורה, אני אישית חושב שהסיפור צריך לעבוד בלי המגבר (אם לא אז אולי עם ראוטר אחר שיש לו יותר עוצמה בשליחת האות, כי עובדה שהסוויץ שלי הצליח לקשר).

תודה רבה לך לרגע זה, ב"ה מחר או מחרתיים אני יעדכן לגבי כל השאר מקווה שנצליח.

פורסם
  • מחבר

מצטער על הקפצה אך זהו עדכון:

הוספתי מגבר בצד של הראוטר וכמו שאמרתי יש קישור רק בלי IP אוטומטי כי מקבל 169 ...

אז הגדרתי IP סטטי למחשב בקצה ה 100 מטר + במחשב הקצה קבעתי IP קבוע ידנית ל 192.168.2.101 כמו שהגדרתי בתוך הראוטר

עשיתי בדיקה PING לראוטר

קיבלתי 25% איבוד מידע !!!

הכרטיס של NVIDIA עדיין לא הספקתי לשים את הרילטק :| כל פעם משהו לוחץ אותי ללכת ומפריע שאני שם...

ויש לכרטיס של NVIDIA בעיות אני בא לשים לו 100 דפלוקס ידנית או חצי והוא נותן מסך כחול !

מה דעתכם יש סיכוי שיעבוד בלי לחתוך את ה 100 מטר באמצע ?

פורסם
  • מחבר

עדכון אחרון לטובת הכלל: (לא למטרת הקפצה)

כמו שאמרתי בסופו של דבר מסתבר שהכרטיס רשת של NVIDIA הוא סופר דפוק חמור ומה שלא תרצו עוד ...

שמתי כרטיס רשת REALTEK והופה בלי מגבר ובלי שום כלום ויש לי קישור ישר לראוטר של EDIMAX

רק מה האות חלש האינטרנט והרשת לא זורמת ומאוד כבדה אם כי בבדיקה אין שום איבוד מידע !!!

מה עושים ?

נכנסים להגדרות של הכרטיס רשת משנים ל 10 Mbps במקום מאה, לדו כיווני כמובן

והופפפ האינטרנט רץ עובד כמו שד מהיר כאילו הכבל הוא מטר !

הרשת בין המחשבים גם עובדת טיל

שולחן עבודה מרוחק עובד טיל

הכל פשוט טיל סקאד =]

תודה לכל העוזרים אם כי טעה מי שאמר שצריך לשים מגבר באמצבע, מסתבר כמו שאני חשבתי גם שלא צריך !!!

לא בהתחלה לא באמצע ולא בסוף, הסיפור הוא פשוט מאוד והנה ההסבר:

כבל רשת FTP CAT5E עם 8 גידים מסוכך קשיח ומוצלב מחובר בצד אחד ישירות לראוטר EDIMAX מהסדרה BR עם תקן G ומהצד השני של הכבל בקצה ה 100 מטר הארוכים יושב המחשב עם כרטיס רשת REALTEK 10/100 מוגדר לעבוד על 10 Mbps בדו כיווני (Full-Duplex)

בנוסף לא שהיה חייב, אבל קבעתי IP סטטי בראוטר לכרטיס רשת של ה REALTEK ובמחשב עם הכרטיס רשת הגדרתי IP ידני גם

וזהו זה פשוט מאוד וגם 100 מטר עובד בטיל מהר מאוד ועושה את העבודה כמו גדול ! =]

נ.ב. הכבל רשת עובר מחוץ למבנה (בית המגורים) עד לקצה בצד השני (משרד) קשור על כבל חשמל במתח גבוהה שגם מגיע לכיוון הקצה עם מעט מרחק בינהם 2-5 ס"מ, ולא מהווה שום הפרעה החשמל !!!

בהצלחה לכולם מקווה שעזרתי למישהו בזה :xyxthumbs:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים