עבור לתוכן

שאלה בקשר לNGN

Featured Replies

פורסם

יש כבר פרסומות בקשר לזה, ורציתי לשאול מתי זה יצא באפן מסחרי ולא רק ניסיון לתושבים באיזורים מסוימים.

ועוד משהו, אם באזור שאני גר בו יש תשתית רק ל1.5 מגה בADSL, האם זה גם יגביל אותי ברשת החדשה? (הבית חדש נבנה פחות משנה.)

פורסם

מדובר ברעיון קיי שונה משתית בxDSL הנוכחית מכיון שהסביבים האופטיים יגיאו עד לארונות סעף.

לגבי הגעת השירות כשירות מסחרי זה כבר תלוי בהמירות ההטמעה באזור שלך ספציפית.

אם להסתכל אחורה docsis/adsl היו בניסוי בערך שלוש שנים עד שהושקו בצורה ציבורית.

פורסם

אם כאן, בנס-ציונה, העיר שבה נבחר להיערך הניסוי ברשת ה NGN, יש אזורים, כמו שלי, שלא ניתן לספק להם יותר מ 5 מגה - עוד רחוק היום בו המימוש יהיה מסחרי. בבזק מדברים על פרק זמן של 3-5 שנים (וכיוון שאנחנו חיים במדינת ישראל, תוסיף עוד שנתיים שלוש).

פורסם

אני חוזר שוב: אין שום קשר ליכולות רוחב פס של התשתית הנוכחית.

פורסם

נכון, אין קשר. יש קשר למהירות פריסת התשתית החדשה ברחבי הארץ. אם בעיר בה נערך הניסוי (שאמור לפי הפרסומים להתחיל עד סוף 2008), אין עדיין פריסה מלאה של התשתיות, תחשוב כמה זמן יקח ליישובים קטנים, מרוחקים, ולא רווחיים בעיני בזק, להנות מפירות ה NGN. התשובה היא הרבה. הרבה מאוד זמן.

פורסם

לדעתי אפשר לראות את FiOS של חברת Verizon בארה"ב כדוגמא לטכנולוגיה מקבילה.

מדובר בתשתית לא זולה אבל מכיוון שהמרחקים בארצנו כל כך קטנים (היתרון בלהיות מדינה קטנה) זה בהחלט אפשרי לפרוס את התשתית להרבה פינות שגם נחשבות ל"נידחות".

אפילו ישובים בדואיים בדרום הארץ קיבלו WiMAX לפני כמה שנים כדי לקבל תשתית פס רחב.

פורסם

ה WIMAX היה ניסוי שם שלא ממש הצליח, לא ?

בכל מקרה, אני זוכר שקראתי על 2012 עד שתהיה פריסה מלאה של זה (NGN).

עדיין, זה סתם פיקציה מפגרת... יש לך היום חיבורים של 8 ו 10 מגה ביט, שהספקיות לא יכולות לעמוד בעומס שלהם, אז מה ה NGN יעזור.

פורסם

הנסוי הזה נמשכח עד היום והפך כבר לכמעט מוצר production לכל דבר. :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים