עבור לתוכן

כונן SSD � האם כדאי ?

Featured Replies

פורסם

שלום

אני רוצה לשדרג את המחשב שלי, אך מכיוון שאנחנו בדיוק על תפר בין טכנולוגיות מעבדים, אני מעדיף לחכות עם השידרוג הגדול ובינתיים לשפר את הביצועים באמצעים אחרים.

אז חוץ מתוספת זיכרון (מ 2GB ל 4 GB) התחלתי לחשוב על קניית כונן SSD.

ראיתי שבחו"ל ניתן לקנות כונן של 32GB בערך ב 100$ וזה נראה לי כדאי.

האם למישהו פה יש ניסיון עם כונן כזה ? האם זה באמת משפר את הביצועים בצורה משמעותית ?

בגלל גודלו של הכונן, אני מן הסתם ישים עליו את מערכת ההפעלה בלבד (אולי בצירוף אופיס) ואת כל השאר על כונן רגיל. האם תהיה לזה השפעה רצינית, בהתחשב שרק מערכת ההפעלה תהיה עליו ?

תודה

פורסם

אני לא חושב שזה כדאי עכשיו, וגם לא בקרוב.

32GB בקושי יספיק לך לעבודה שוטפת עם מערכת הפעלה כמו VISTA.

נכון להיום חבל על הכסף, המצב היחידי שקנייה כזאת משתלמת הוא בקניית נייד חדש עם אופציה לכונן כזה (וגם שם מדובר על 64GB+), בשביל להשיג נייד כמה שיותר עמיד, עם כמה שפחות חלקים נעים.

פורסם

בדיוק, גם אם זה היה משפר את הביצועים באחוזים ניכרים זה לא שווה את המחיר המנופח.

חכה, עוד יבוא יום וזאת תהיה הטכנולוגיה המובילה (והזולה), בינתיים "הסתפק" בטכנולוגיה פחותה.

פורסם
  • מחבר

אני לא חושב שהמחיר כל כך נוראי (לפחות בחו"ל בארץ המחיר באמת מזעזע)

הרי אנשים מוכנים לשלם 1500 שקל כדי לשדרג את המעבד שייתן להם 15% יותר ביצועים, אז אם החלפת הכונן תיתן לי 10% יותר ביצועים אז אני מוכן לשלם על זה 400 שקל

פורסם

ברור שאם אתה מיליונר שרוצה להזדהות עם חבריו מהבורסה זו אחלה שיטה...

מבחינת משתמש ממוצע (+++++) ו\או אחד שיש לו קצת הגיון עסקי בריא בראש זה טיפשי!

ולאור תגובתך האחרונה אין מה להגיד אלא שזו שאלה של העדפה אישית (פשוט כי שאלתך הראשונית הייתה של כדאיות).

ד.א. זה לא משנה מה אנשים (די טיפשיים) אחרים עושים...

עוד משהו, פירוט קטן, פשוט הטכנולוגיה כ"כ בתחילת דרכה (העסקית) שזו הנקודה הבעייתית.

פורסם

אבל הוא רק מתקין עליו ויסטה וזהו... אז מה אם זה בעל נפח קטן...אותו מעניין הביצועים.

צריך לחפש מבחנים אם השיפור בביצועים בעבודה במחשב שווה את 100 התוספת מחיר של הרד דיסק רגיל בנוסף.

אם זה לא כזה שיפור ענק אולי עדיף לך RAID כבר?

פורסם

השיפור אינו ענק, לפחות לא בכונני הSSD הזולים ולפחות לא בשיפור כזה ששווה את הפרשי המחירים בין SSD לHDD

פורסם

אני הייתי מחכה קצת . יוצא דגם 1 או 2 חדשים כול שנה . תוך שנתיים 3 צריך לצאת 1 נורמלי יותר עם ביצועים יותר טובים ו/או מחיר יותר שפוי . לפי חוק מור מספר הטרנזיסטורים צריך להיות מוכפל כול 18 חודש . צריך להיות תקף גם על זה .

פורסם
  • מחבר

טוב, לאחר קריאת קצת יותר ביקורות ברשת הבנתי שהטכנולוגיה הזאת עדיין לא בשלה.

הכוננים האלו מראים שיפור בזמני גישה ובקריאה אקראית מהדיסק לעומת דיסקים רגילים, אבל בכתיבה הם עדיין מאחור.

התוצאה היא שבעבודה יומיומית עם המחשב כמעט ולא רואים שיפור (רואים בעיקר בזמן העליה של מערכת ההפעלה). כך שכל העניין נראה כרגע לא כדאי.

דרך אגב, לא נראה לי שחוק מור רלוונטי פה. חוק מור מדבר על כמות טרנזיסטורים, כלומר על נפח הזיכרון. הבעיה של הכוננים האלו, לפחות מבחינתי, אינה נפח אלא יותר ה TROUGHPUT וקצב העברת הנתונים.

פורסם

^^^^^

משפיע אבל לא רק כמו מה שאתה חושב .

פורסם

כיום כונני SSD לGAMING ושימושים פרטיים לא משתלם בכלל.

כשזה כן יהיה משתלם אני מאמין (ומקווה) שיצאו כונני HYBRID טובים שיהיו יותר משתלמים.

פורסם

אני לא חושב שהמחיר כל כך נוראי (לפחות בחו"ל בארץ המחיר באמת מזעזע)

הרי אנשים מוכנים לשלם 1500 שקל כדי לשדרג את המעבד שייתן להם 15% יותר ביצועים, אז אם החלפת הכונן תיתן לי 10% יותר ביצועים אז אני מוכן לשלם על זה 400 שקל

מאיפה הבאת את זה, מחיר של 400 ש"ח לכונן של 32 ג'יגה SSD.

אני מוכן לקנות עכשיו 5 אם תראה לי את זה.

נראה לי שכחת את נושא המכס, מע"מ ומשלוח שזה לבד ייקחו לך עוד 400-500 ש"ח.

כמו שאמרתי אם אתה אומר קניה של דיסק קשיח כמו שאמרת ב 400 ש"ח וזה אצלי, אני מוכן לקנות עכשיו 5 כאלה.

פורסם

הנה היתרונות של הSSD על HDD החסרון העיקרי הוא שהוא יקר יחסית.

- אין חלקים - יותר עמיד

- קל וזול יותר ליצור (חוץ ממחיר הרכיבים כמובן )

- זמן גישה מהיר לפחות פי 50 מדיסק רגיל אם הזמן גם יותר

- השגת מהירות כתיבה/קריאה גבוהה מאוד בקלות יחסית ( אם עושים סוג של raid0 על 10 ג'וקים ומקבלים מהירות קריאה מקסימלית של כ400MB לשניה שזה יותר מהיר מSATA2 ).

-צורך פחות חשמל

- לא צריך דפרגמנטציה

חוץ מזה את הזמני גישה האילו אפשר לקזז בעתיד בעזרת תיכנון חכם יותר. לפי מה שהבנתי המהירות ההשהיה שמגבילה היא העברה של המידע מה cell לרגיסטר שברכיב ישן יחסית של סמסונג (K9K8G08U1A) עומדת על 25 מיקרו שניות (שזה הseek האמיתי אני חישבתי שלהביא בלוק לוקח 75 מיקרו שזה קרוב ל 0.1 מילי שמצהירים בדרך כלל ) . אם עושים סוג של double buffering והרכיב מקבל את הפקודת הקריאה הבאה בזמן שהוא ממתין להעברה הזאת אפשר לקזז את ה25 מיקרו האילו ולהגביר את המהירות ומבטלים חסרון נוסף של SSD שצריך לעשות "seek " בכל קריאה/כתיבה.

פורסם
  • מחבר

לשוקי142:

http://www.ewiz.com/detail.php?p=FTM32GL25H&c=fr&pid=968692f50e6ba60a43da209835ee8d241e542e9448bf8317f47d78e7c6082d00

זאת רק דוגמה לדיסק SSD ב 90 דולר (שזה פחות מ 400 שקל) אבל יש המון כאלה.

אם יש לי מישהו שמביא לי את זה מחו"ל ללא מכס ומשלוח אז זה מה שזה עולה לי.

גם אם שולחים והמכס לא פותח (קרה לי מספר פעמים) אז המשלוח יעלה עוד 20$ בערך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים