עבור לתוכן

כונן F1 750 של סמסונג

Featured Replies

פורסם

שלום

אשמח לקבל חוות דעת על הכונן הזה.שמעתי על הסמסונגים שהם לא הכי יציבים מבחינת הקושחה אבל זה יוחס ל דגם 640 המהולל שזכה לדיון משלו.

המחיר שלו (ה 750 ) יחסית אטרקטיבי אני אשמח לדעות

תודה

http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu.asp?id=2427

פורסם

הביצועים שלו אינם גבוהים אבל הוא עושה את העבודה..

אם התקציב לא מאפשר 1TB ב-545ש"ח, גם יותר גדול וגם מהיר יותר (מבחינת יחס ג'יגה לשקל הם דומים מאוד) אז אין סיבה שלא לקחת את ה750GB.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה

השאלה שלי יותר נוגעת לרכישה של זוג והתקציב לא גבוה.אני רוצה לדעת מה הכי משתלם.וראיתי שאתה מציין שה 640 של WD או ה 750 של סיגייט הם הכי

משתלמים.במיקרה ראיתי את הדגם הזה.יותר מדי אני לא יכול כי יש מגבלות.

פורסם

ה750GB 7200.11 של Seagate פחות משתלם מה640GB (ווסטרן) ומה1TB (סיגייט)

אז או שתקח 640GB במהירות גבוהה או 750 (414ש"ח) במהירות נמוכה.

פורסם
  • מחבר

רגע

הגיוני שה 640 יותר מהיר כי הוא רק שני פלטות אבל יש אותו משתי חברות ווסטרן וסמסונג

750 יש את הסיגייט ואת הסמסונג F1 750 שעליו פתחתי את הדיון והוא מורכב מ 3 פלטות וזה גורם לו להיות יותר איטי מה 640 ??

גורם נוסף שחשוב לי זה כונן שקט.

כל הכוננים הם 7200 אז איך יש פערי מהיריות בכל זאת ?

פורסם

לכל חברה יש סדרות ובתוך הסדרות יש דגמים ובתוך הדגמים יש דגמים ספציפיים שנבדלים בקושחות/מספר פלטות והבדלים אחרים.

הכוננים כולם הם 7200 אך מציגים ביצועים אחרים בגלל ההבדלי השונים, וכפי שהאמרתי בשורה הקודמת אמורים להיות לא מעט הבדלים.. החל מחברה, סדרה, דגם, תת-דגם. מספר פלטות משפיע על ביצועים אך אינו גורם עיקרי ואפילו לא קרוב להיות העיקרי. בסה"כ ההבדלים בין הכוננים השונים הם מזעריים לשימושים הרגילים, אם כי יש יוצאי דופן שהם איטיים/מהירים או רועשים/שקטים.

אז לא, העובדה שלכונן ה-750GB יש 3 פלטות לא אומר שהוא איטי מה-640GB. אמרתי שהוא איטי כי כך ניתן לראות במבחני ביצועים/השוואות/ביקורות ברחבי הרשת.

ל640GB של Samsung ישנה בעיית קושחה כמדומני שלא ניתן לצפות מראש לפני קניה, כלומר אתה עלול ליפול על הקושחה שנחשבת לפחות טובה, תוכל לקרוא על זה עוד בסטיקי (יש דיון עם המון עמודים-תגובות)

ה640GB של WesternDigital לעומת זאת הוא מהיר ואינו סובל משום בעיה כזו או אחרת. בנוסף הוא שקט (בין היתר גם בגלל מספר פלטות)

פורסם
  • מחבר

אוקיי

ואם אני מטפס קצת לעבר זוג של 1 טרה - כלומר רייד של 2 טרה - סדרת ה F1 של סמסונג מול הברקודה של סיגייט בהנחה שהתקציב עומד על 540 לאחד.

איך אלה ביחס לרעש וכמות הפלטות ?

פורסם

הHD103UJ טוב יותר מהST31000333AS, אבל המחיר שלו כבר מחוץ לתקציב

גם קצת לא משתלם כשהביצועים של הסיגייט מספיק טובים ובמחיר נח מאוד

דרך אגב בשביל מה המערך? גיבוי? ביצועים?

פורסם
  • מחבר

שניהם

אני רוצה להוציא 200 ישן בסאטא אחד ולהכניס אותם במקומו.אגב קראתי מאמר שאומר שה 750 והאחד טרה של סמסונג דיי דומים

http://www.silentpcreview.com/article843-page3.html

פורסם

מאיזו בחינה הם דומים? זה אתר שמתעמק יותר בפאן ה"דציבלי" של הרכיבים ובכל זאת יש אזכור

The pricing of these Samsung drives is remarkable: They're amazingly good value, considering that they have huge capacity, the best 7200 RPM performance (for the 1TB model), and the lowest noise.

בכל מקרה לדעתי הכוננים שהכי רלוונטיים לגביך:

6400AAKS: מהיר שקט ובעל תמחור טוב, החיסרון היחידי מבחינתך הוא הנפח.

HD753LJ: מהירות סבירה עם נטיה למטה, שקט ובעל תמחור טוב. החיסרון הוא ביצועים במיוחד במקרה שלך שאתה מחפש ביצועים בנוסף לגיבוי וכמובן נפח לפחות ביחס ל1TB (אם כי מבחינת נפח עדיף על 640GB)

ST31000333AS: מהיר שקט ובעל תמחור טוב. לגבי רמת השקט, לא ברור עד כמה הוא שקט, אבל בהחלט יותר שקט מהST31000340AS שנמצא בקישור שהבאת, כי הוא בעל פלטה אחת פחות, שלוש פלטות לעומת ארבע.

בכל מקרה כל מה שתבחר יהיה טוב.. ספק אם היית מרגיש הבדלי ביצועים משמעותיים אם היו לך שלושה מערכים נפרדים של הכוננים הנ"ל במערכות זהות מלבדם.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים