עבור לתוכן

הצורב צורב לאט ומזוהה כ-IDE?!

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

אתה צודק, התבלבלתי. טעות שלי.

בתמונה שהבאת.. לך ל-IDE ATA/ATAPI Controllers

במקום לנחש לאיזה בקר הצורב מחובר, תעשה מאפיינים לכל מה שיש שם. כלומר תלחץ על ה + וברשימה שנפתחת תעשה קליק ימני, מאפיינים, Advanced Settings ושם תבדוק ששני האופציות (אם לא מסומנות באפור) קבועות על DMA if available. כך תעשה בכל הרשימה.

הכל אצלי מסומן על DMA if available (זה כבר היה מסומן לא שיניתי שום דבר)

פורסם

ועל איזו מדיה אתה צורב?

זה חשוב שאם זו מדיה של למשל 8X אז תצרוב ב8X ולא 16X אפילו אם ניתנת לך האפשרות הזו ב-Nero.

עוד דבר- ניסית לצרוב על מדיה אחרת (סוג/חברה/מהירות)?

שמתי לב (וגם אתה ציינת) שיש לך כונן וירטואלי SCSI CD-ROM. תנסה לבטל אותו ותראה אם הצריבה עדיין איטית. אמרת שאתה לא יודע מה זה, אני לא אנחש מהם השימושים שלך עם זה כי לרוב מדובר בפיראטיות, אבל תבטל אותו עם התוכנה שיצרת אותו, שגם על תוכנות שכאלו אני לא אדון כאן.

תחפש גם באתר של יצרנית לוח האם שלך דרייברים לבקרי SATA/IDE.. תתקין ותפעיל מחדש את המערכת, גם כן עשוי לעזור.

עוד משהו שעשוי לעזור- תוכנת צריבה אחרת. הבנתי שניסית עם לפחות 2 גרסאות של נרו, אבל כדאי לבדוק תוכנה אחרת. (תחפש בסטיקי של פורום תוכנה על תוכנות צריבה מומלצות)

כמובן שבשביל לחסוך דיסקים דפוקים/זמן צריבה של 25דק', תוכל לשלב נסיונות. למשל לבטל את הכונן הוירטואלי וגם לנסות מדיה אחרת ובמהירות שמוצהרת עליה, ואם אין לך את המהירות הזו כאופציה אז תצרוב במהירות הבאה שנמוכה ממנה. למשל אם יש לך 16, 8, 4, 2 והמדיה היא 10X אז תצרוב על 8X. תעשה זאת לאחר שעדכנת דרייברים לבקרי SATA/IDE, ואם תרצה אז גם עם תוכנת צריבה אחרת.

אם נפתרה הבעיה, נסיק שאחד מן הפתרונות עבד.

תוכל גם לבדוק סימולציה של צריבה בלי צריבה ממשית, לפעמים זה עוזר.

פורסם
  • מחבר

כנראה זה בעיה עם הדיסקים\המחשב. עידכנתי דריברים, מחקתי את הכונן הוירטואלי, אני ינסה עוד מה שאמרת.. ברגע שאני יקנה דיסקים חדשים, אני עדכן עם זה עזר או לא.

אתה יכול להסביר לי עוד על הסימולציה...? ואיך עושים אותה בנרו..

ממש תודה.

פורסם

אתה יכול גם לסמן determine maximum speed

כדי שהצריבה תתבצע על פי המהירות האפשרית הגבוהה ביותר

אתה יכול לסמן את שניהם, ואז תהיה סימולציה במהירות הגבוהה

http://up37.siz.co.il/up2/ljyzotvxmtzm.png

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים