עבור לתוכן

טמפרטורות גבוהות בשלב מוקדם מדי של האוברקלוק

Featured Replies

פורסם

שלום, רכשתי לא מזמן לוח אם מסוג EP43-DS3L יחד עם מעבד E8400 + קירור XIR2300 של נקסוס והתחלתי היום לעשות אובר קלוק.

לבדיקת טמ"פ בזמן מאמץ מלא הרצתי את CORE TEMP ואת SPEED FAN וכשהגעתי בסך הכל לתדר של קצת מעל ל-3.2GHZ בCORE TEMP אחת הליבות הגיעה כבר ל-73 ובספיד פן ל-72.

דוקא לפי S&M שאיתה הרצתי את בדיקת המאמץ המעבד הגיע למקסימום 60 מעלות שזה סביר ביותר לאותו שלב באוברקלוק לפי דעתי אבל לא רציתי לסמוך על זה כי ההפרשים גדולים מדי.

אני הבנתי שבCORE TEMP הטמ"פ הם לא בהכרח מה שרואים אלא זהו ערך שיש לחסר מהTJMAX שאצלי הוא 100 מעלות ומה שמקבלים זהו המרחק במעלות מהטמ"פ המסוכנת שבא המעבד מוריד הילוך, אבל בספיד פאן עדיין מופיע לי 72 מעלות אז אני חושב שהגעתי כבר לקצה היכולת.

אני שמעתי שהצ'יפסט של הלוח שלי לא בדיוק מצטיין באובר קלוק אבל אני לא יודע אם יש לו קשר לעניין, האם לדעתכם הבעיה טמונה בלוח האם?

פורסם

בדקת שהקירור עובד על מקסימום RPM שהמעבד במאמץ ?

הגדרת הTJ שלך בסדר גמור...והלוח אם שלך לא כזה רע לOC..אבל אין קשר בין הדברים...

דרך אגב העלאת מתחים ?

פורסם
  • מחבר

לא הוספתי מתח, כי באותו זמן שהייתי ב-3.2GHZ המערכת היתה עדיין יציבה והכל עבד טוב אבל הטמ"פ היתה הבעייתית, הורדתי גם את תוכנת REAL TEMP והרצתי את S&M והפעם בתדר סטוק רגיל ושם אחת הליבות הגיעה ל-66 מעלות בזמן מאמץ מלא בשלב ה-FPU.

ניסיתי אתמול בספיד פאן לנסות להגביר את המהירות של המאוורר ע"פ המדריך שיש פה בפורום אבל לא נראה לי שיש לי מה להוסיף, המהירות היא אותה מהירות ולא משנה מתי, אם תוכל לומר לי על דרך להגביר את מהירות המאוורר אני אודה לך מאוד.

פורסם

אחי תיבדוק עם הקירור מחוברר טוב..

אם לא יכול להיות שלא שמו לך מישחת טרמית..

אז לך לחנות מחשים שימרחו לך אם אתה לא יודע..

פורסם

במאמץ מלא המאוורר צריך להיות באזור ה2500+-RPM..תבדוק על כמה הוא עובד אצלך..

פורסם
  • מחבר

רשום באוורסט שהמאוורר של המעבד מסתובב בקצב של 4500 RPM פלוס מינוס וזה לא נשמע לי הגיוני בכלל

פורסם

לא יכול להיות..תבדוק עם SPEEDFAN ותבדוק בביוס מה מוגדר המאוורר ועל כמה RPM הוא בביוס..

פורסם
  • מחבר

בביוס הRPM הוא בסביבות 1400 ועם SPEED FAN אני ממש לא מצליח להסתדר, כשאני מעלה את התוכנה יש לי 2 מהירויות של מאווררים ואני לא יודע לאן כל מאוורר שייך, אם למארז או למעבד. גם כשאני מריץ את S&M המהירויות לא משתנות ונשארות סביב ה-1200 RPM, הורדתי גם את איזיטיון וגם משם לא הצלחתי לשנות את המהירויות של המאוורר.

בקשר למצב המאוורר בביוס, פעם אחת אפשרתי את CPU SMART FAN ופעם שניה לא אפשרתי, בשתי הפעמים לא חל כל שינוי.

אולי הבעיה היא עם הקירור עצמו, האם הקירור מסוג XIR2300 של נקסוס הוא בלתי ניתן לשליטה?

פורסם
  • מחבר

אני לא מוצא את מצב PMW , מצאתי רק את CPU SMART FAN והפעלתי אותו.

בקשר למדריך, עשיתי הכל עד שמתחילה הפיסקה הבאה:

"נחזור לתוית Speeds, הגדרות מהירויות המאווררים. בעת לחיצה על מאוורר שברשימה תראו הגדרות מהירות למטה. שם תוכלו לבחור את המהירות המינימלית והמקסימלית שלו. למשל המאוורר של המעבד מסתובב לאט מידי כשהוא בIDLE- במנוחה, תוכלו להעלות אותו מעלה. כנ"ל לגבי LOAD- במאמץ."

כשאני לוחץ על תוית המהירויות אני רואה שלוש מהירויות ויש לי למטה ערך מקסימום וערך מינימום, המקסימום הוא על 100% והעלתי את המינימום ל-80%

אבל שוב אין שום שינוי כשאני מריץ את S&M, המאוורר בשלו רץ על 1200 RPM.

פורסם

תבדוק אם המאוורר מחובר לחיבור הCPU FAN..

פורסם

אני לא מוצא את מצב PMW , מצאתי רק את CPU SMART FAN והפעלתי אותו.

אתה לא אמור להפעיל את מצב הCPU SMART FAN כי אם אתה מדליק אותו הוא מוריד את המהירות של המאוורר, אתה אמור לבטל את האפשרות הזאת וככה המאוורר יעבוד על מקסימום

פורסם

תבדוק את הטמפ' עם REAL TEMP

פורסם
  • מחבר

בדקתי כבר עם REAL TEMP,

גם כשלא הפעלתי CPU SMART FAN המאוורר רץ על אותה מהירות,

המאוורר אכן מחובר לחיבור המתאים בלוח האם עם 4 פינים

פורסם

CORE TEMP או REAL TEMP ?

בכל מקרה זה גבוה מדי מה הטמפ' שאתה לא בOC ?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים