[מדריך] סגולות התוכנה SpeedFan + שליטה במאווררים - אוברקלוקינג וקירור - HWzone פורומים
עבור לתוכן
  • צור חשבון

[מדריך] סגולות התוכנה SpeedFan + שליטה במאווררים


1_Nike_1

Recommended Posts

בעקבות המון אנשים שרוצים לשלוט במאווררים שלהם, החלטתי לכתוב מדריך כללי לתוכנה שמשלב בו גם את סדר הפעולות הנחוצות לשליטה במאווררים! כלומר, לא רק הסבר על שליטה במאווררים כי אז זה היה קצר מידי, אלא שליטה במאווררים + עוד כמה תבונות של התוכנה הידועה.

חשוב:

- יש לציין כי אך ורק מאווררים שמחוברים דרך חיבורי ה3 או 4 פינים שבלוח האם- ניתן לשלוט בהם באמצעות התוכנה, שכן מאוורר שמחובר ישירות לספק הכח אינו עובר דרך תוכנה כלשהי.

- יש לציין שכל שונה מהשני והם בד"כ מתבדלים בניהם לפי צ'יפסטים וחברות (brands), ולכן ההוראות שכאן לא יהיו מדויקות ככל האפשר מאחר ושלכל לוח הקונפיגורציות והיכולות שלו.

*** חשוב חשוב: ברגע שיוצאים מהתוכנה, אתם מאבדים שליטה על מהירויות מאווררים, אם כי ניתן להגדיר שהתוכנה תפעל בהפעלת מערכת ההפעלה.

עכשיו, כפי שאמרתי זה משתנה בין לוח ללוח ולכן אני אשתדל להסביר בנוגע לביוס כמה שיותר בכלליות בשביל שכל אחד יצליח להבין.

כנסו לביוס וחפשו באחד התפריטים את מהירויות המאווררים וטמפרטורות המערכת. באותו תפריט תמצאו אופציית CPU Smart Fan שהיא בעצם נותנת לביוס שליטה על מהירות המאווררים בהתאם לצרכי המערכת (טמפ עולות וכדו')- אך כמובן אין לכם שליטה בזה. עליכם לאפשר אופציה זו ומתחתיה לבחור ב PWM. לאחר מכן חזרו לתפריט הראשי של הביוס ותבחרו Save and Quit.

לאחר ההתקנה, בהפעלת ה-SpeedFan תוכלו לראות שהתוכנה מגלה את כל חיישני הטמפרטורה ורכיביהם שבמערכת וגם מהירויות המאווררים שמחוברים (בתנאי והם מחוברים ללוח שתומך בפונקציה זו)

1copylv6.png

עכשיו ניתן באמת לראות את הטמפ' והמהירויות של המאווררים וכן גם בקרת שליטה עליהם

תלחצו על הכפתור Configure שמסומן באדום, הוא יקח אתכם להגדרות התוכנה.

-שימו לב גם לסימונים V ירוק וחץ כחול.. יש עוד סימונים והם מצביעים על רמת הטמפ' (פרטים בהמשך)

2copylo4.png

כאן תוכלו לראות הגדרות לטמפרטורות רכיבים, הגדרות מאווררים וכדו'. תוכלו להגדיר בתוית הראשונה טמפ של אילו רכיבים יופיעו בחלון הראשי. כפי שמסומן בתמונה הבאה בשחור תראה את השדות שמסומנים בV. כל שורה היא טמפ' של משהו מסוים וכאשר היא מסומנת בתחילתה בV היא תוצג בחלון הראשי של התוכנה. תוכלו להעלים סתם חיישנים שמצביעים על 0 מעלות או כאלו שלא אכפת לכם מהם. (יש לציין כי המקום להצגת טמפ' מוגבל) באופן כללי, כאשר תקליקו פעם אחת על כל שורה תוכלו לראות בתחתית העמוד הגדרות מסוימת לגביה.

מסומנים בתכלת הם דוגמא לטמפ' מסוימת- במקרה הזה של ארבעת ליבות המעבד. בהקשר לנושא הקודם, אני סימנתי רק 2 ליבות מאחר ושהשתיים האחרות מציגות תמיד טמפ' זהות להן. מסומנת בכחול אופציה אשר ניתנת למימוש רק על טמפ' אחת- אופציה זו מאפשרת הצגת הטמפ' שנבחרה ב-SysTray לצד השעון ושאר הישומים שלכם.

בכתום מסומנים הערך המינימלי והמקסימלי לטמפ' של אותו רכיב. כלומר התוכנה תתנהג בהתאם לטמפ' שתתנו לה והיא תדע להציג בחלון הראשי V ירוק כשהטמפ בסדר, להבה כאשר היא איננה.. וכן הלאה.

לגבי הסימון הירוק, זה בהמשך.

tempsml2.png

על מנת לקבל שליטה על המאווררים נקפוץ לתוית Advanced (בהמשך נחזור)

בהתחלה החלון יהיה ריק, תצטרכו לגלול את התפריט העליון ולבחור את באס/ערוץ החיישנים הרצוי

advancedjf7.png

לאחר מכן מסומן בכתום האיזור שאתם צריכים להתמקד בו. זוהי הגדרת השליטה במאווררים, בידיוק כמו בביוס, רק עם אופציות אחרות. לאחר שתבחרו באחת מהן יהיה לכם אפשרויות למטה. תוכלו לבחור בין מצב ON/OFF כלומר או שהמאוורר כבוי או דלוק (דלוק הכוונה עובד במקסימום, כמו שהיה עובד אם היה מחובר ישירות לספק הכח) או למצבי שליטה מסוימים כמו מצב ידני ומצב SmartGuardian. אנו נבחר במצב ידני, אצלי זה Software Controlled וזה יכול להיות גם Manual PWM Control.

advanced2hq0.png

נחזור לתוית Speeds, הגדרות מהירויות המאווררים. בעת לחיצה על מאוורר שברשימה תראו הגדרות מהירות למטה. שם תוכלו לבחור את המהירות המינימלית והמקסימלית שלו. למשל המאוורר של המעבד מסתובב לאט מידי כשהוא בIDLE- במנוחה, תוכלו להעלות אותו מעלה. כנ"ל לגבי LOAD- במאמץ.

tempsvl1.png

נעבור לתוית Options-הגדרות התוכנה. תוכלו לבחור שכשהיא תפעל היא תגיע ישר ל-SysTray ועוד כל מיני אופציות שיש לתוכנות אחרות. אך מה שאני רוצה שתשימו לב אליו מסומן בתמונה הבאה בירוק. אלו הם הגדרות מאווררים. הימני פשוט קובע שאם יצאתם מהתוכנה [***] אז הם יקבע מהירות של 100% (לבחירתכם) למאווררים, והשמאלי קובע בכמה אחוזים המאוורר ישנה את מהירותו בכל פעם. כלומר האם הוא יעלה אחוז אחרי אחוז או שהוא יקפץ בעשרות אחוזים. זה טוב כדי שהמאוורר יוכל להגיב במהירות לשינויים פתאומיים בטמפרטורות.

optionswe4.png

עוד אפשרויות ודברים מעניינים בתוכנה.

Logging:

עוד אופציה מעניינת בתוכנה. שמירת לוגים [דוחות] של טמפ' ומהירויות מאווררים לקובץ Excel, הקובץ נשמר בתיקיה בה התוכנה מותקנת. כפי שמסומן אתם צריכים לתקתק V ולבחור עד כמה ימים התוכנה תשמור את הלוגים שלכם.

logsci5.png

יש לציין כי בתוית הראשונה של ההגדרות ובתוית השניה, Temps, Fans.. תוכלו לבחור אילו פריטים ינוטרו וישמרו לוגים שלהם בתוכנה, כפי שמסומן בתמונה הבאה בירוק.

tempsml2.png

Rename Temps/Fans/Speeds :

תוכלו לשנות את היעילות בשימוש בתוכנה בכך שתשנו בחלון הראשי את ה 0, 1... AUX וכל מיני דברים שאינם ברורים לכולם (אך גם אם זה ברור לכם, אפשר לשפר את המצב). האנימציה הבאה מסבירה את התהליך בקפידה, אם כי הוא דיי פשוט.

gifio1.gif

Correcting Temperatures

לפעמים התוכנה מזייפת או שאתם רוצים לשנות את הTjunction Max במקרה של מעבד אז תוכלו לעשות זאת כמו בתמונה הבאה. להוסיף או להפחית מעלות לכל רכיב שתרצו כדי שהוא יציג לכם את הטמפ' המדויקת ביותר.

capture06082008120837nl1.png

Events ( if X then Y)

בהגדרות תחת תוית Events תוכלו ליצור אירועים שיקרו בתנאים מסוימים. למשל לשמוע ביפ/צפצוף כאשר הטמפ של הכונן הקשיח עוברת את ה50 מעלות. או להפעיל קובץ של תוכנה או קובץ של וידאו/מוזיקה בעת שהמאוורר של ספק הכח אינו פועל מספיק מהר.

-מסומן בכחול הפריט שתרצו להתייחס אליו - מהירות מאוורר מסוים או טמפ' של רכיב, לצורך העניין נבחרה הטמפ' של הליבה הראשונה במעבד. -בורוד הוא התנאי שמתייחס לפריט שבחרתם. יש לכם סימונים ידועים גדול מ.. קטן מ.. שווה. = < > ואיתם תשתמשו על מנת לקבוע משתנים. למשל בתמונה המצב הוא אם הטמפ' של CPU 0 היא >65 (מעל 65מעלות). -באדום מסומן כמה פעמים תבוצע הפעולה ובמרווח של כמה שניות, למשל אם בחרתם שיהיה ביפ אז אם תבחרו חזרה אחת אז הוא יצפצף רק פעם אחת, ואילו תבחרו for 10 וגם 10 seconds אז 10 פעמים הוא יצפצף במרווחים של 10 שניות.

events1as5.png

-ואחרון חביב המסומן בירוק מצביע על הפעולה שתתבצע תחת התנאים הנ"ל. יש לכם כמה אופציות לדברים שתוכלו לעשות. העיקריות הן Execute, Popup Message, Beep. ביפ יצפצף כשיקרה הדבר שתאפיינו. popup message יקפיץ חלון חדש ובתוכו הודעה שתוכלו לרשום, ו-Execute יכול לעשות מגוון רחב של דברים (בין היתר דוגמא, תוכלו להוריד ולהתקין תוכנה שמכבה את המחשב וכאשר רכיב כלשהו במערכת עובר טמפ' מסוימת אז ה-SpeedFan תפעיל את ה-Event/אירוע שיפעיל את התוכנה שמכבה את המחשב.)

לאחר שבחרתם את כל המאפיינים תלחצו ADD והאירוע/EVENT יתווסף לרשימה.

(תוכלו גם לראות דוגמאות נוספות בתמונות הבאות)

events2ur2.png

events3zw2.png

events4uj6.png

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

תודה רבה על הפידבק.!!! :xyxthumbs: :xyxthumbs:

אני שמח שהמדריך יצא ברור לקריאה, חששתי מזה ;)

ונכון, אין אופציה כזו.. התכוונתי שניתן לגרום לזה לקרות. פשוט תקח קיצור דרך שמפעיל את התוכנה ושים אותו בתיקיה Startup..

וכדאי גם שתעשה בתוית Options שהתוכנה תפעל כ-minimized על מנת שהיא לא תקפוץ אלא תשאר בSYSTRAY.

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

חשוב:

- יש לציין כי אך ורק מאווררים שמחוברים דרך חיבורי ה3 או 4 פינים שבלוח האם- ניתן לשלוט בהם באמצעות התוכנה, שכן מאוורר שמחובר ישירות לספק הכח אינו עובר דרך תוכנה כלשהי.

- יש לציין שכל שונה מהשני והם בד"כ מתבדלים בניהם לפי צ'יפסטים וחברות (brands), ולכן ההוראות שכאן לא יהיו מדויקות ככל האפשר מאחר ושלכל לוח הקונפיגורציות והיכולות שלו.

*** חשוב חשוב: ברגע שיוצאים מהתוכנה, אתם מאבדים שליטה על מהירויות מאווררים, אם כי ניתן להגדיר שהתוכנה תפעל בהפעלת מערכת ההפעלה.

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

זה אומר נגיד שאם אין לי ווסת מהירות במעבד למשל....

אז אני צריך לשחק עם תוכנה פתוחה כדי לשים rpm גבוה יותר?

נ.ב-מנהלים טיפה יחס בן אדם השקיע תעבירו לסטיקי זה באמת מדריך טוב....

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

THANK U BOTH :xyxthumbs:

זה אומר נגיד שאם אין לי ווסת מהירות במעבד למשל....

אז אני צריך לשחק עם תוכנה פתוחה כדי לשים rpm גבוה יותר?

נ.ב-מנהלים טיפה יחס בן אדם השקיע תעבירו לסטיקי זה באמת מדריך טוב....

כן, כמו שציינתי אתה חייב שהתוכנה תפעל ברקע. אבל יש פתרונות מסוימים שניתן להשתמש בהם. ניתן לבטלSMART FAN בביוס ואז המאווררר יפעל על המקסימום (זה מה שאני עשיתי כי הוא גם ככה שקט הHSF של המעבד שלי. ניתן לבדוק בחוברת של - לפעמים יש כניסות למאווררים בלוח אשר מספקות פחות מ12V ובכך ניתן להחליש את עצמת המאוורר בעקיפין. בסה"כ זה תלוי בסיטואציה הספציפית.

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

פעלתי בדיוק לפי המדריך האופציה SMART-FAN בביוס דלוקה(קראתי שתחת זה צריך להיות PWM אבל אין לי את האופציה הזאת יש לי רק מופעל/מכובה)

אבל כשאני מוריד/מעלה את האחוזים בתוכנה הRPM של המאווררים לא משתנה

בעיקרון אני רוצה לשלוט על המאוורר של האקסטרים שלי הוא עובד כל הזמן על 1800RPM ועושה לי המון רעש(FM F3 של זלמן)

עכשיו במפרט שלו לא כתוב כלום אם זה 3/4 פינים

המאוורר השני שלי שאני גם רואה אותו בתוכנה יש לו 3 פינים

אבל הוא דווקא בסדר הוא לא עושה רעש

ויש לי גם עוד מאוורר סטוק שאני גם רוצה לשלוט בו אבל אני לא רואה אותו בתוכנה בכלל

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

לפי ה-manual של הלוח שלך אני רואה שרק SYS_FAN2 יכול לשלוט במאווררים של 3 פינים.

CPU_FAN יכול לשלוט במאוורר רק אם הוא 4 פינים.

והשאר לא יכולים לשלוט בנעליים - וכשאני אומר השאר אני מתכוון SYS_FAN1 ו-PWR_FAN.

בהצלחה :]

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

×
  • צור חדש...