עבור לתוכן

אוברקלוק ל E4400 - עזרה בבקשה

Featured Replies

פורסם

טוב אז התחלתי אתמול אוברקלוק למפרט שבצד,בפעם הראשונה שלי אוחרי שקראתי הרבה בנושא.

את הטמפרטורות אני מנטר עם Core Temp ואת בדיקות היציבות עם Prime95

טוב אני אתאר מה עשיתי מאתמול בלילה:

התחלתי והעליתי ל240 FSB- הרצתי בדיקת Small FFTs למשך 40 דקות,לא נפל.

המשכתי ל280 - שוב בדיקת יציבות 50 דקות ועבר בשלום.

ניסיתי 300 - היה פוסט אבל הווינדוס לא עלה.

ניסיתי 310 לבדוק אם אולי נתקלתי בבור FSB או איך שלא קוראים לזה,שוב לא עלה.

העליתי רמת מתח אחת במעבד(רמת הבסיס היא 1.325 וCPU-Z מראה 1.280) וניסיתי 300 - ווינדוס עלה אבל הבדיקת יציבות קרסה אחרי 10 דקות.

אחרי זה ניסיתי 290 על מתח סטוק - היה נראה בסדר,שמתי למשך הלילה ובבוקר גיליתי (אחרי הסתכלות בLog) שאחרי שעתיים וחצי בדיקה המחשב ריסט את עצמו.

כשקמתי החזרתי ל280 וכרגע Prime95 רצה כבר קרוב ל5 שעות ללא תקלות.טמפ' במנוחה באזור ה25 ובמאמץ הכי גבוה 50 אבל רוב הזמן 45-46.

חשוב לציין האפשרויות חסכון כוח (EIST,C1E) מופעלות אצלי עדיין כי תכל'ס נחמד לי שכשהואבמנוחה המעבד יעבוד על חצי כוח.האם הם באמת יכולות לפגוע ביציבות של המחשב?

בכל מקרה - מה הצעד הבא לפי דעתכם? להעלות את המתח למעבד ב2 רמות?ואיזה תדר לנסות אחרי זה?

• תגובות 36
  • צפיות 2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

הם יכולות..אבל רצוי בהתחלה לבטל אותם ולראות לאן תגיע..

צעד הבא ? SPARED SPECTRUM ביטלת ? מחלקים הורדת ?

לאחר השלבים הנ"ל נסה שוב..לא הולך..עלה טיפה את המתח של המעבד..ולאחר מכן את הNB..FSB וכו..

פורסם
  • מחבר

איך קוראים לspread sepctrum אצלי בלוח?לא נראה לי שזה קיים בניסוח הזה.

האמת שהאפשרות הזאת נשמעת די יעילה,בהנתן באמת הפרעה א"מ.טוב אני אבטל אותן ואראה לאן אגיע.

מחלקים כן שמתי על 1:1.

להעלות בדרגה אחת למעבד כבר לא הלך אתמול...לגשר הצפוני לא נותנים מתח רק כשהלוח נכנס לOC(ושלי לפי מה שאני יודע תומך עד 1333 בדיפולט)?

אם המחשב לא יציב אחרי ביטול האפשרויות הנ"ל והעלאת דרגת מתח אחד למעבד,להעלות את המעבד בעוד אחת או להעלות את הFSB בדרגה אחת?

פורסם

את המחלקים תוריד..על מנת לשלול את הזיכרון..

מה זה משנה עד כמה הלוח אם תומך ? אתה מבצע OC..ככה שברגע שהעלת ב1MHZ את המעבד..כלל המערכת בOC..ולא "רק" המעבד...

ותעלה למעבד ביותר מדרגה אחת..לאחר מכן לFSB/NB וכו...

פורסם
  • מחבר

את המחלקים תוריד..על מנת לשלול את הזיכרון..

מה זה משנה עד כמה הלוח אם תומך ? אתה מבצע OC..ככה שברגע שהעלת ב1MHZ את המעבד..כלל המערכת בOC..ולא "רק" המעבד...

ותעלה למעבד ביותר מדרגה אחת..לאחר מכן לFSB/NB וכו...

מה הכוונה בלהוריד את המחלקים?חשבתי שברגע שאני שם אותם על 1:1 אני יכול לדעת בוודאות שאני לא מוגבל ע"י הזיכרון עד שאני עובר עם הFSB את תדר המפעל של הזכרון(במקרה הזה 333MHZ)

פורסם

צודק..אבל נסה בכל מקרה.. ;D

כמו כן תעדכן לגבי השינוי במתחים וכו..

פורסם
  • מחבר

טוב לאחר מספר ניסיונות מתח הצלחתי להגיע ליציבות ב3.0(האמת אולי לא,בינתיים Prime רצה בסדר למשך שעה בניגוד לפעמים האחרות ש10 דקות היא לא החזיקה).

ביטלתי EIST ו C1E,נתתי 0.1+ לFSB ולMCH,והמעבד על 1.36875 (CPU-Z מראה מתח אפקיטיבי של 1.328).טמפ' - במנוחה 25~ במאמץ 52.

אני אנסה להשאיר את זה ללילה לראות שזה יציב לחלוטין ובתקווה שאכן זה יהיה אני אמשיך עם הOC מחר.

עקרונית המטרה שלי היא 333 FSB כי אני לא מעוניין להכניס את הזכרונות לOC,אבל אני לא אעשה את זה על חשבון מתח גבוה מדי.עד איזה מתח לפי דעתכם אני יכול להגיד ככה שזה לא יהיה מסוכן למעבד?והאם אני צריך להתחשב במתח שאני נותן בביוס או במתח האפקטיבי בCPU-Z?

שאלה כללית - האם מתח גדול מהסטוק אוטומטית אומר שחיי המעבד יקוצרו או שהכל רק שאלה של הטמפ' שבה נמצא המעבד(כלומר כל עוד היא סבירה המעבד אמור לחיות כמו מעבד ממוצע מאותה סוג שלא עבר OC)?

פורסם

גם עד מתח של 1.6+- זה לא מסוכן כל עוד הקירור סביר..

אבל במקרה שלך באזור ה1.45V+- זה יהיה סביר..

ובגדול תתחשב במתח שבביוס..כמובן שהוא תמיד יהיה נמוך בפועל..אז תעלה מקסימום דרגה/שניים יותר ממה שאתהרוצה..על מנת לקבול בפועל את המתח המבוקש..

כל שיוני גורם לקיצור החיים..אבל אל תייחס לזה חשיבות שכן כל עוד המעבד מקורר כמו שצריך והOC לא אובר מדי..

הוא יחייה יותר ממני וממך ביחד.. ;D

פורסם
  • מחבר

אוקיי,אחרי 12 שעות של Small FFTs,המחשב יציב כמו סוס עם 6 רגליים(ולא ספק יותר יפה מסוס כזה :P)

אני אריץ עוד מעט Blend לכמה שעות לוודא שהמחשב יציב סופית,שתהיה לי תמיד מדרגת יציבות שאני אדע שאני יכול לחזור אליה.

לפי מה שאתה אומר אני יכול לתת לו בלי בעיה עוד מתח אז אני מקווה שאני אוכל להביא אותו אל היעד של 3.33.

הולך טוב הO.C :cool2:

פורסם

כן אין בעיה לעוד מתח..כל עוד הטמפ' סבירה..

פורסם
  • מחבר

כן היא סבבה...כמו שאמרתי,משהו כמו 25 במנוחה 55 מקס' במאמץ.והטוניק רק על מינימום :)

פורסם
  • מחבר

Bad News :-\

אחרי שהוא החזיק מעל ל12 שעות עם Small FFTs אחרי בערך שעה ו45 דקות של בדיקת blend הוא קרס.

מה זה אומר?ומה אני צריך לעשות עכשיו כדי להביא אותו ליציבות מלאה גם בblend?

פורסם

זאת אומרת שהמערכת לא יציבה..והדגש הוא לא על המעבד..

נסה ללעות מתח לזיכרונות או לנסות לשחק עם המתחים השונים..

על כל מקרה..אם המעבד עבד את בדיקות הSMALL אין לך ממה לחשוש..

פורסם
  • מחבר

טוב,משהו מוזר.

נתתי עוד 0.1+ לMCH(זה הNB נכון?),הפעלתי Blend החזיק כמה שעות והייתי בטוח שזה,הגעתי לארץ היציבות המוחלטת.

פתאום,אחרי 6 שעות בדיקה,המחשב קרס. (להזכירך לפני העלאת המתח המחשב החזיק שעתיים וחצי)

אני לא מבין איך רק אחרי 6 שעות הוא קורס ואני לא מבין למה זה צריך 6 שעות כדי לקרות וגם למה לוח שנחשב טוב לOC מתקשה להחזיק 300 FSB ועוד הוא מקבל +0.2 לNB (הכי הרבה שאפשר להעלות זה +0.3)?

אני באמת מעוניין להגיע ליציבות מוחלטת - מה אני צריך לעשות כדי להגיע לזה?

אני יכול לתת עוד מתח למעבד,יש לי מספיק מרחב פעולה,אבל הבעיה כנראה לא במעבד כי הוא עבר בלי בעיה 12 שעות של SMALL FTTs

אני יכול לתת מתח לזכרון אבל אין שוב סיבה שהזכרון יגביל אותי פה,הרי הוא לא בOC.לא רק שהוא לא בOC,הוא פועל בתדר נמוך יותר מתדר המפעל.

אני יכול לתת עוד +0.1 לFSB,אבל תכל'ס אני לא יודע מה זה אומר.במה הקטגוריה הזאת מטפלת?

ואני יכול להביא את הNB ל+0.3 אבל זה הגבול העליון ואני לא מעוניין להגיע אליו.

אפשרות שחשבתי עליה,קצת מוזר אם זה זה אבל - אני יודע שצריך לבטל אפשרות שנראית Spread Sepctrum,אבל אין אופציה בשם כזה אצלי בלוח?מישהו יודע אולי מה השם שלה בלוח שלי והאם זה בכלל קיים אצלי?

Help me guys

פורסם

פותח התרד אני הייתי לוקח בערבון מוגבל את בדיקת הBLEND של PRIME95..שכן היא מחמירה ולפעמים השגיאות ממש לא מובנת..

נתקלתי בלא מעט מערכות שעבדו מצויין ועברו כל מבחן אחר OCCT וכו..אך מישום מה נכשלו בBLEND..

לרוב הדבר לא מפריע לעבודה השוטפת..

על כל מקרה נסה לתת מתחים (רק לצורך בדיקה) לשנות תיזמונים וכו..

ועד כמה שבדקתי לא מצאתי את האופציה של Spread Sepctrum אצלך בביוס...

תעשה בדיקה קטנה..ותריץ את המערכת בסטוק בבדיקת BLEND..לאחר מכן תריץ אותה באזור הבאס של 250MHZ תראה אם יש שגיאות..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים