עבור לתוכן

רשת ביתית עם ראוטר - מעבר מADSL לכבלים

Featured Replies

פורסם

יש לנו רשת ביתית עם מודם אלקטל מהישנים שמתפקד גם כנתב. החיבור ללא חייגן - המודם מחובר תמידית.

אבא שלי החליט שאנחנו צריכים לעבור לכבלים.

מחר אמורים לבוא לכאן טכנאים שלהם.

למה אני אמור לצפות?

פורסם

אתה אמור לצפות לטכנאים שיבואו ויתקינו לך מודם של הוט, מה זאת אומרת?

נ.ב

סמנטיקה אבל בכל זאת - אתה כרגע מחובר בחיבור עם חייגן, פשוט הנתב מבצע את החיוג.

נ.ב2

במידה והאלקטל הוא של בזק - כשתתנתקו משירות ה ADSL סביר להניח שתתבקשו להחזיר את המודם.

במידה והוא "שלכם" ואתם לא מחזירים אותו - אאל"ט הוא לא יוכל לשמש אותך כנתב, מקסימום כסוויצ' שיפצל את החיבור האינטרנטי.

(כלומר הוא יוכל לתת אינטרנט למקסימום 3 מחשבים, ולא תוכל להיות רשת ביתית בינהם במצב כזה).

וזה כמובן רק במידה ומדובר על חיבור ללא חייגן בכבלים, אם זה עם חייגן אז תהיה לך בעיה נוספת

בצורת הגבלת כמות ה loginים שאתה יכול לבצע בו זמנית ברגע נתון).

בסה"כ אם אחרי המעבר להוט אתה רוצה רשת ביתית בין המחשבים שלך - אתה תצטרך לקנות נתב חדש.

פורסם
  • מחבר

בקשר לנתב, זאת לא בעיה. יש לי נתב אלחוטי של אדימקס (אם אני לא טועה) שמתפקד כרגע רק בתור access point בשביל הלפטופ של אמא שלי. אני אחבר את הסוויץ' שיש לי ומחובר כרגע לאלקטל אליו.

אז בעצם חוץ מלהחליף את האלקטל (שנשאר אצלנו, אני אשמור אותו לעצמי שיהיה לי כשאני אעזוב את הבית) למודם שלהם, לא יהיה שם הבדל? כל כרטיסי הרשת שיש לי במחשבים כרגע ימשיכו לעבוד?

בעצם אין הבדל בתפקוד של הרשת, אלא רק המודם עובד בטכנולוגיה שונה?

ועוד שאלה - הספק שלי זה ברק. מבחינת איכות החיבור, המהירות והיציבות, לא אמור להיות שינוי נכון? או שכן?

פורסם

אם יש לך נתב של אדימקס, אתה פשוט צריך לחבר אותו למודם החדש של הכבלים (שים לב שהטכנאי לא מתקין לך מודם של טריון, הוא עושה בעיות בעבודה מול נתבים. כל דבר אחר יהיה בסדר) ולהגדיר בו את חיוג החיבור. הרשת של צריכה להראות ככה: מודם -> נתב (אדימקס) -> מתג (אם צריך) -> מחשבים.

אתה לא אמור להרגיש שום הבדל מבחינת איכות ומהירות החיבור במעבר בין התשתיות, אלא אם יש תקלה מיוחדת.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה.

כבר סידרתי הכל אתמול:

מודם>ראוטר>סוויץ'>מחשבים.

הכל עובד חלק וסבבה.

החשש שלי מההתחלה היה פשוט שבגלל שהכבלים זה טכנולוגיה שונה, הציוד שיש לי לא יתאים. מסתבר שסתם חשבתי שטויות (כי מן הסתם הראוטר תומך בכמה סוגים שונים של תשתיות).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים