עבור לתוכן

כיצד "לחבר" בין דומיין לשרת שלי?

Featured Replies

פורסם

שלום,

יש ברשותי שרת בעל מערכת הפעלה WinServer2003

רכשתי דומיין דרך GoDaddy לדוגמא: www.example.com

בנוסף, האתר וכל הקבצים נמצאים על השרת שברשותי.

התקנתי IIS וFTP SERVER.

מה שאני רוצה לעשות כמובן, הוא שכאשר יכתבו את שם הדומיין שלי www.Example.com האתר שלי יופיע בדפדפן כמובן...

השרת שלי יושב מאחורי ראוטר, הגדרתי בראוטר העברת פורטים כראוי.

מהם השלבים הדרושים על מנת שבאמת יוכלו לראות את האתר שלי?

תודה ענקית מראש,

פורסם

אתה צריך להכנס לממשק הניהול של ה DNS ולהגדיר בתיקיית השורש של הדומיין ערך ריק מסוג A ובו ה IP של השרת שלך

פורסם

אתה צריך להכנס לממשק הניהול של ה DNS ולהגדיר בתיקיית השורש של הדומיין ערך ריק מסוג A ובו ה IP של השרת שלך

שים לב שבמקרה כזה אתה צריך לקבל כתובת קבועה מהספק שלך אחרת DYNDNS הוא הפתרון

פורסם

במקרה הזה אתה צריך לעשות CNAME עם השם DNS שתקבל דרך dyndns

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התגובות

1.יש לי IP קבוע לכן אין צורך בDDNS

2.בממשק הניהול של הרשם GODADYDY , כאשר אני ניגש לרשום את הIP של השרת כמו שציינת, הוא כותב לי שצריך להזין שני שמות שרת

מה שכרגע נמצא שם נראה כך:

NS05.DOMAINCONTROL.COM

NS06.DOMAINCONTROL.COM

I.מה אני צריך לכתוב במקום? הוא לא נותן לי להזין את הIP של השרת פעמיים

II.השרת שבו נמצא האתר יושב מאחורי ראוטר, לכן כתובתו הינה :192.168.2.1 (לדוגמא)

עשיתי העברת פורטים לשרת בו נמצא האתר.

איך אני "אומר" לרשם הכתובות GODADDY שיגיע לשרת הנכון? אי אפשר להזין של כתובת IP עם סיומת של פורט

III.אפשר מדריך בבקשה לIIS, איך אני בדיוק מכניס לשם את הקצבים של האתר וכו'

תודה ענקית מראש, כל עזרה תתקבל בברכה!

פורסם

בממשק הניהול השרתים שברשימה הם שרתי DNS, אחד עיקרי ואחד גיבוי. הם אמורים לטפל בכל העניינים שמתחת לדומיין שלך. אתה צריך להכניס שם את שרתי ה DNS ולהכנס לממשק הניהול של ה DNS.

בהנחה שהגדרות הפורטים והרשת הפנימית שלך תקינים, אתה צריך לרשום את הכתובת החיצונית . הרשת הפנימית שלך אמורה להיות "שקופה" כמובן שאין צורך לרשום סימנים של פורט - זה התפקיד של הראוטר שלך לנתב למחשב הנכון.

פורסם

אתה עושה צחוק?

שרת DNS ביתי לא יכול להרשם בשרתי DNS ציבוריים גם אם העולם יתפוצץ, הספקית רושמת כל IP תחת שם DNSי ככה למשל 84.014.014.014 ב014 יראה כמו static/bzq-84.014.014.014.cablep/adsl.bezeqint.net או משהו בסגנון וצריך לעשות CNAME לזה.. אף שרת לא יקבל רשומה משרת DNS שהוא לא מוכר ע"י .IANA

בכל מקרה לפותח, תתקשר לספקית ותבקש לדעת מה השם הDNSי שהוקצה לIP שלך(או לחילופין תעשה nslookup לכתובת הIP שלך), תשלך מייל לgodaddy ותגיד שיעשו cname לשם הזה בשרתי הDNS שלהם או שתפנה לספקית שתעשה את זה מהצד שלה(בהתחשב שהיא לא ספקית אינטרנט אני לא יודע אם היא בכלל תטפל בזה).

וכמובן שבנתב שלך תגדיר ניתוב של פורט 80 לכתובת הIP הפנימית מאחורי הNAT.

[attachment deleted by admin]

פורסם

:please:

מה שאמרת זה שטויות, אין דבר כזה שרת DNS פרטי - יש שרת DNS. ואפשר לחבר מליון כתובות DNS לכתובת IP אחת אם רוצים. ו IANA לא מכירה או לא מכירה בשרתי DNS, התפקיד שלה זה לחלק כתובות IP. את אולי מתבלבל עם שרתי ה Root... חפש בגוגל את המושג "FQDN" מחכות לך כמה הפתעות.

פורסם
  • מחבר

בממשק הניהול השרתים שברשימה הם שרתי DNS, אחד עיקרי ואחד גיבוי. הם אמורים לטפל בכל העניינים שמתחת לדומיין שלך. אתה צריך להכניס שם את שרתי ה DNS ולהכנס לממשק הניהול של ה DNS.

בהנחה שהגדרות הפורטים והרשת הפנימית שלך תקינים, אתה צריך לרשום את הכתובת החיצונית . הרשת הפנימית שלך אמורה להיות "שקופה" כמובן שאין צורך לרשום סימנים של פורט - זה התפקיד של הראוטר שלך לנתב למחשב הנכון.

..."אתה צריך להכניס את שרתי הDNS.." שרתי הDNS של הספקית שלי?

פורסם

אתה צריך להזין את כתובות שרתי ה-DNS שלך

שמנהלים את הרשת הפנימית.

לפני שאתה מתנפל על הדומיין, תנסה להכנס דרך הIP

החיצוני שלך ותראה האם אתה מגיע לאתר שלך בשרת.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התגובות

מה שאני לא מבין זה, איך הראוטר ידע לשלוח את הבקשה לשרת הנכון שיושב מאחורי הראוטר כאשר אני מזין רק כתובת IP ללא פורט ספציפי?

2.בממשק הני$הול של GoDaddy כאשר הזנתי את הDNS הפנימיים שברשת, הוא לא נתן לי, אך כאשר בדקתי NSLOOKUP קיבלתי שני כתובות שהיו דומות במבנה למה שהיה בGODADDY וכאשר הזנתי את אלו הוא אישר לי אותם.

אני מניח שזה מה שהתכוונת שאמרת

אתה צריך להזין את כתובות שרתי ה-DNS שלך

שמנהלים את הרשת הפנימית.

?

תודה מראש

פורסם

יש לך שרת DNS?

פורסם
  • מחבר

לא שאני יודע עליו

פורסם

:please:

מה שאמרת זה שטויות, אין דבר כזה שרת DNS פרטי - יש שרת DNS. ואפשר לחבר מליון כתובות DNS לכתובת IP אחת אם רוצים. ו IANA לא מכירה או לא מכירה בשרתי DNS, התפקיד שלה זה לחלק כתובות IP. את אולי מתבלבל עם שרתי ה Root... חפש בגוגל את המושג "FQDN" מחכות לך כמה הפתעות.

הא באמת? אז רגע זה שהנתב שלי הוא שרת DNS אומר שבזק בין לאומי למשל בכלל מודעים אליו? תבדוק איך נעשה רפליקציה בין ZONEים בDNS, ואם אתה יודע מה זה FQDN אז אולי תלמד מה זה SOA...

IANA מחזיקה בשרתי הROOT DNS שבהם יש רשימות של שרתי DNS אחרי לפי דומיינים וreverse lookup לפי טווחי הIP שהוקצו לספקיות.

אתה יכול להרים בבית שרת DNS של MS או כל דבר אחר ולחשוף אותו גם עם IP תקין ומלא לאינטרנט עד מחר, בפועל שום שרת DNS אחר לא יקבל את הרשומות שלו. כל עוד זה לא יבוא מצד ספקית אינטרנט\ספקית HOSTינג או כל דבר דומה אתה יכול לעשות replicate zone to X עד מחר ב2003 שלך, ושרת היעד ששייך לגודדי יתעלם מזה לחלוטין...

פורסם

בממשק הניהול של הרשם GODADYDY , כאשר אני ניגש לרשום את הIP של השרת כמו שציינת, הוא כותב לי שצריך להזין שני שמות שרת

מה שכרגע נמצא שם נראה כך:

NS05.DOMAINCONTROL.COM

NS06.DOMAINCONTROL.COM

ברגע שהוא ישים את ה IP של השרת DNS שלו שם \/ ומישהו ינסה להתחבר לדומיין שלו השרת DNS של הספק יתחבר לשרת DNS שלו כדי לקבל כתובת. והכתובת תשאר במטמון של הספקית. פשוט ככה זה עובד.

http://en.wikipedia.org/wiki/File:An_example_of_theoretical_DNS_recursion.svg

ולפותח הדיון: אתה חייב לשרת DNS בשביל האתר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים