עבור לתוכן

איך מנצחים במשחקי אסטרטגיה ?

Featured Replies

פורסם

אני חייב לציין שכל מה שDXM אמר , נוגע למשחקי אסטרטגיה מסיביים , שבהם כל מה שחשוב זה כמות היחידות והחשיבות שלהם ( ADVANCED UNITS )

אבל יש משחקי אסטרטגיה אחרים שבהם יש חשיבות להרבה מאוד אספקטים :

1. טקטיקה

2. שליטה

3. יחידה X לוקחת יחידה Y , ויחידה F לוקחת את Y , וכו'

ועוד הרבה

השאלה היא איזה זאנר של אסטרטגיה אתה , כמה שיותר יחידות , או טקטיקה+ שליטה+אסטרטגיה

אה ו RED ALERT 3 באמת משחק קל

• תגובות 38
  • צפיות 4.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אני חייב לציין שכל מה שDXM אמר , נוגע למשחקי אסטרטגיה מסיביים , שבהם כל מה שחשוב זה כמות היחידות והחשיבות שלהם ( ADVANCED UNITS )

משחקי הCNC בהחלט מתאימים להגדרה.

אבל יש משחקי אסטרטגיה אחרים שבהם יש חשיבות להרבה מאוד אספקטים :

1. טקטיקה

2. שליטה

3. יחידה X לוקחת יחידה Y , ויחידה F לוקחת את Y , וכו'

ועוד הרבה

ופה נכנסים:

warcraft

starcraft

company of heroes

ועוד.

פורסם

יש לי COH מקורי חדש שקיבלתי עם הלוח אם... שווה התקנה? אני לא חובב אסטרטגיה, נראה לי די משעמם להסתכל על קבוצה כלשהי יורה במקום שאני ירה.

פורסם

אני אישית לא מצאתי את RA3 מאתגר כל כך סימתי את כולו על הכי קשה

ומלבד כמה שלבים ספצפים מעצבנים (כמו השלב עם הרוסים שבו הופיעו הסינים בפעם הראשונה)

עברתי את כולם מהפעם הראשונה.

עכשיו אסטרטגיה זה חשוב אבל לדעתי מהירות יותר חשובה, אין דבר יותר חשוב מבינוי מהיר של הבסיס

(לא תמיד כל הבניינים) והשתלטות על המשאבים (אל תשכח לשלוח מהנדסים)

רק אחרכך אחרי שיש לך איזה בסיס כלכלי את מתחיל לחשוב על כל השאר (אלא אם כן אלו משימות "גיבורים")

אז אתה בונה או צוות מטוסים שמנצח לרוסים 70% מכל המפות ומקנח עם טנקים או משהו.

או אסטרטגיה הישנה והטובה יחידות עם נשק (לרוב טילים) ארוכי טווח ויחידות שמגנות עליהם

ופשוט מקדמים את היחידות לאט לאט עד שדוחקים את היריב מהמפה.

לשחק נגד שחקן, זה כבר הרבה יותר מעניין ...

יש לי COH מקורי חדש שקיבלתי עם הלוח אם... שווה התקנה? אני לא חובב אסטרטגיה, נראה לי די משעמם להסתכל על קבוצה כלשהי יורה במקום שאני ירה.

כן משחקי חשיבה הם לא בשביל כולם, דרך אגב גם ב FPS אם תשים לב אחברה שקורעים

את התחת שלך הם לא אלו שסתם רצים ויורים בכל מה שזז.

פורסם

דרך אגב, לסיים קמפיין לא אומר שהמשחק קל או משהו בסגנון.

אסטרטגיה נמדדת כשאתה משחק skirmish, ורצוי מאוד מול בנאדם כי המחשב טיפש :nixweiss:

פורסם

RA3 זה לא RTS אלא RTC (שזה real time clicking) אין מחשבה אלא רק מהירות ולחיצות...

אין איזו אסטרטגיה גאונית במשחק, אין כמעט משמעות למשאבים כי הם מגיעים בקצב מהיר מאוד, אין משמעות למבנים של יחידות (אני מדבר על הפריסה שלהם בקרב).

זה רק לדעת איזה יחידה טובה כנגד יחידה אחרת בשאר הזמן פשוט תרוץ לקחת משאבים

אם אתה מתעניין בRTS אז עדיף לעבור למשחקים אחרים, ויש הרבה.

כרגע לדעתי COH זה הRTS המושלם עם משמעות לפריסה של החיילים (יש משמעות גדולה לאיגופים ולרתק), המשאבים זה מוצר יקר מאוד רוב הזמן אתה _לא_ יכול לייצר יחידות ולכן אתה צריך לחשוב טוב טוב מה אתה צריך עכשיו בקרב וגם (!) מה תצטרך עוד מעט (כלומר מה האויב יביא נגדך), יש המון טקטיקה במשחק הזה וגם אסטרטגיה, בנוסף המשחק לא נגמר עד שהוא נגמר גם אם נראה לך שכבשת את כול השטחים ואין כלום לאויב עדין יכול להתרחש מהפך (וזה ממש מהנה :))

מצד שני יש לך RTS יותר 'קלאסי' (במובן שלפני COH זה היה הRTS שכולם דיברו עליו) כמו AGE OF EMPIRES, RISE OF NATIONS, STARCRAFT/WARCRAFT ועוד...

דרך אגב, אפילו DUNE2 הוא יותר RTS מאשר RA3 (או C&C האחרונים)

ואני יותר ממסכים עם Lost Spirit, במשחקים האלו ה'אמת' נמצאת ברשת, רק במשחקים מול אדם תראה את היופי של המשחק (כול משחק)

פורסם

אחת השיטות הטובות שלאסטרטגיה טובה ב-COH הוא לראות באיזה Dectrine האוייב בחר וכך להתאימה אח"כ.

למשל הוא בחר ב-Armor אז אני הייתי לוקח את הבליטזקריג ומשליט סדר הטיגר וכו'.... :xyxthumbs:

פורסם

כל הפואנטה באסטרטגיה זה ה-אסטרטגיה שלך למשחק

יש כל מני צורות ושיטות לנצח במשחקים כאלה

יש אתה יכול קודם לעשות הגנה טובה ואז לתקוף

קודם לתקוף ואז הגנה

קודם אוירי אחרי זה יבשתי

קודם ימי אחרי זה אוירי ואז יבשתי

יש מליון צורות להפציץ את הגרמנים :)

''ההגנה הכי טובה , זה התקפה'' - נסה את זה...

פורסם

''ההגנה הכי טובה , זה התקפה''

זה תמיד נכון!

פורסם

ממש, נסה לעשות את זה על עמדת בריטים מחופרת ב COH ונראה מה ישאר מההתקפה שלך...

פורסם

אני לא יודע מה אחרים עושים

אבל אני יגיד מה אני עושה בדרך כלל

אני בונה מרגלים

5-6

ואת החילים המעופפים

איזה 15 כאלה

ו10 טנקים 4 כלבים וחיילים

ואז אני מחדיר את המרגל לתחנת כוח של האויב(מה שמביא להפסקת חשמל של דקה ואז מכניס עוד אחד ואז הנ''מ וכאלה לא עובדים)

הורג את כל מי שאפשר למטה עם החילים המעופפים

אין נ''מ אפשר להפציץ את כל מי שלמטה

ואז נכנס עם הטנקים חיילים וכלבים

הורס את הבית הראשי

פצצת אטום

ונגמררררררררררררררררר :D

פורסם

תאמת שמי שאיפעם הצליח לשרוד באמפרור באטל פר דיון מול 8 קבוצות בהכי קשה שידבר, רוב החברים שלי לא הצליחו לשרוד יותר מ15 דקות

וגם זה כי לקח למחשב 5 דקות לשלוח את הגל הראשון.

יש הבדל רציני בין טקטיקה לבין אסטרטגיה אסטרטגיה בנויה לזמן ארוך בעוד טקטיקה היא לזמן קצר, משימות גיבורים בהם אתה משחק קבוצת עילית

וצריך להשמיד בסיס שלם (אותם אני הכי אוהב כי אז יש אתגר) זוהי טקטיקה שכן אתה מבצע צעד מסויים ורק לאחר מכן את הצעד השני.

מה שכתבתי קודם לכן תקף למשחקים בהם אתה בונה בסיס וצריך להשמיד את הקבוצה היריבה.

שיחקתי נגד חבר שלי ברשת בג'נרלס כאשר הוא היה עם CHINA TANK GENERAL וואני עם הUSA LASSER GENRAL,

המשוגע הזה שלח עליי לא פחות מ30 EMPEROR TANK (האובר לורד של הטנק ג'נרל) כולם הושמדו כלא היו ברגע שהם הגיעו

לרדיוס פגיעה (תנו ניחוש מי יותר יעיל 30 OVER LORD או 18 טורנט לייזר)

פורסם

אף אחד לא יוכל לנצח 8 קבוצות על ברוטל

לא משנה מה יהיה חחחחחח

DXM

אתה מדבר על רדאלרט?

פורסם

ממש, נסה לעשות את זה על עמדת בריטים מחופרת ב COH ונראה מה ישאר מההתקפה שלך...

לא אמרתי להיות טיפש אלא לתקוף (בתקווה בחוכמה)

לגבי מחפרות זה די פשוט - יחידת חיר שמושכת אש לכיוון אחד מאחורי מחסה קטן ו2 לביהורים והלכה השוחה (ואם אתה מדבר על simcity של הבריטים אז זה עוד יותר כיף - 2 שטוקות ופשוט להנות...)

פורסם

אני משחק RTS כבר 20 שנה.

קודם כל תלמד את היחידות, תתנסה ביצור של קבוצות שונות והתקפות איתם.

תשפר את המהירות ויעילות שאתה מחלק פקודות (קיצורים ל/של כל דבר).

תעבוד עם קבוצות שונות במקביל ותשתמש במבנה תזוזה והתקפה ככל הניתן במסגרת הזמן.

תפתח איזה שהוא סדר שבו אתה עושה את הדברים בהתחלה.

תבנה בסיס בצורה חכמה (עם הזמן תלמד מה טוב ומה רע).

תנסה לשפר את הפתיחה שלך כדי להשתלט על כמה שיותר משאבים ונקודות אסטרטגיות.

עם הזמן ככל שהיכולת לMICRO MANAGMENT שלך תשתפר אתה תראה שאתה מתחיל לעבוד יותר ויותר ברמת ה MACRO MANAGMENT.

ללא יעילות מהירות וטקטיקה, אין לך ממש יכולת לקדם אסטרטגיה רחבה.

צריך להגיד לרמה מסויימת של שליטה בכלים שלך כדי לנהל מערכה שלמה.

הכי חשוב שתדע שיש כל הזמן מה לשפר וללמוד כדי להיות שחקן יותר טוב, גם בעוד 20 שנה.

וכמובן מאמץ סבלנות וצבירת נסיון הם המפתח לכל זה.

עוד דבר שכדאי שתדע זה שמשחק נגד המחשב זה לא יותר מאשר אימון טכני נגד מחשב טיפש אך יעיל, המשחק האמיתי הוא נגד אנשים אחרים ולזה אין שום תחליף.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים