עבור לתוכן

זיכרון OCZ PC2-6400 Platinum XTC 2x2048MB CAS5-4-4 מה דעתכם?

Featured Replies

פורסם

guylederer0, כנראה שאתה לא ממש יודע מה זה אוברקלוק אם אתה חושב שלומר "כן אני עושה OC בנוני" יגרום לנו להבין אילו זכרונות יתאימו לך. אז תן לי להסביר בשורה או שתיים. כשאתה עושה אוברקלוק ולמשל הגעת למכפלה המקסימלית של המעבד, אתה מעלה FSB, וככל שתעלה את הFSB אז מהירות הזכרונות יעלו בהתאם. כמובן שישנו מחלק הזיכרון ובשביל רמת ביצועים אופטימלית שומרים על יחס של 1:1 בין הFSB למהירות הזיכרון. למשל אם אתה עם FSB של 266Mhz, יש לך זכרונות במהירות 800Mhz (שזה 400Mhz של זיכרון DDR) ואתה מעוניין להגיע ל-333Mhz. ראשית במצב ההתחלתי מכפלת הזיכרון היא 3, כלומר 266*3 יוצא 798 או 800 מגהרצים. אם תקבע FSB של 333Mhz אז עם מכפלת זיכרון של 3 אתה תגיע למהירות של 999 או 1000Mhz. ואם הזיכרון לא יכול לעמוד באוברקלוק שכזה, מומלץ להוריד את מכפלת הזיכרון (או מחלק, Divider) ל-2.4. ואז 333*2.4 יוצא 799.2 או 800Mhz.

אז באילו מקרים יש צורך בזיכרון במהירות גבוהה, או זיכרון במהירות נמוכה שיכול לעמוד באוברקלוק? כשמגיעים לFSB גבוה יותר. למשל FSB של 400 יתקבל על ידי מחלק 2 (כל מחלק שהוא מספר שלם ישמור לנו על יחס אופטימלי של 1:1 כפי שהזכרתי קודם), ואז 400*2 יוצא 800Mhz שזה מה שאנחנו רוצים. כאן עדיין אין אוברקלוק. אך מה עם המעבד יכול לעמוד באוברקלוק יותר גדול מ-FSB של 400 ונניח שהוא כבר במכפלה המקסימלית, נותר רק להמשיך ולהעלות את הFSB.

לא כל מעבד יכול להגיע לאוברקלוק ברמה גבוהה, ולא כל קירור יכול להחזיק זאת, וכנ"ל לגבי לוח-אם. אלו שלושה מגבלות כשעושים אוברקלוק למעבד. אך למעשה הזיכרון יכול להיות מגבלה נוספת. אם אנחנו רוצים לעבוד בבאס (FSB) של 533Mhz, שאגב זה דיי גבוה בשביל לוחות-אם סטנדרטיים, אז במכפלת זיכרון מינימלית (כדי להמנע כמה שיותר מאוברקלוק) של 2 אנחנו נגיע למהירות זיכרון של 1066Mhz. כל זיכרון יכול לעבוד בתדר גבוה יותר כלומר תחת אוברקלוק, אך לא כל זיכרון יכול לעמוד בOC של 800=>1066Mhz אפילו עם תוספת של מתח.

במקרה כזה או אפילו במקרה בו נצפה מהזיכרון לעבוד בתדר של 900Mhz, 950 או אפילו 1000, מומלץ לעשות אחד מבין 2 דברים... (א) לקנות זיכרון שעובד במהירות גבוהה, פיתרון שבד"כ אינו עדיף שכן הוא יקר יותר מהפיתרון השני; (ב) לקנות זיכרון שידוע כאחד שיגיע למהירות גבוהה, אוברקלוקר טוב;

ובקיצור, אוברקלוק או לא, זה הזיכרון המשתלם ביותר שאני מכיר..

http://www.skypc.co.il/pl_product~F2-8000CL5D-4GBPQ~15~0.htm

פורסם

אני קונה Q6600 ואני רוצה להעלות אותו מ 2.4 ל 3.0 או +

הלוח אמ הוא GIGABYTE EP43-DS3L

והקירור מעבד Thermaltake Blue Orb II Silent

וספק 550W

האם הזיכרונות של 800mhz יגבילו אותי להגיע ל 3 ?

ראיתי מדריך ביוטיוב שמישהו העלה אותו מעבד ל 3 ותזיכרון ל 1000mhz

האם הזיכרון של OCZ ששמעתי שהוא טוב מאד ל OC יוכל להגיע לי למהירות כזו ?

( אני יודע שאני רק מתחיל ב OC אבל משתדל ... )

פורסם

אין שום שיפור ביצועים כשהזיכרון עובד במהירות גבוהה יותר, השיפור הוא מזערי..

ולא, Q6600 עם OC ל-3.0Ghz לא יוגבל על ידי שום זיכרון 800Mhz

הQ6600 הוא עם FSB של 266 ומכפלה של 6-9. אם אתה משנה את הFSB ל-333Mhz אז המעבד יפעל במהירות 3000Mhz.

ואז את מכפלת הזיכרון אתה משנה ל-2.4. זה הכל.

פורסם

הבנתי עזרת מאד תודה !

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים