עבור לתוכן

Palit היא חברה טובה של כרטיסי מסך ?

Featured Replies

פורסם

Palit היא חברה טובה של כרטיס מסך?

פורסם

מאד טובה.

וגם אם תקרא ב - FAQ תראה שאין ממש חשיבות לחברה של כרטיס המסך כי בבסיסם הם אותו הדבר.

פורסם

השאלה הזאת מככבת בפורום.

ישנם הרבה אנשים כולל אני שלא מרוצים מ PALIT, אמנם הכרטיס האחרון שלי (מסוג PALIT) היה לפני 4 שנים גיפורס 5200.

קיבלתי שנה אחריות על הכרטיס אחרי שנה ושבועיים הכרטיס פשוט לא הוציא תמונה למסך.

יכול להיות שהם השתפרו עם השנים, אבל אם הם לא נותנים 3 שנים אחריות לא הייתי קונה (כמובן שאני מדבר על אחריות יבואן ולא חנות!)

נכון שכל הכרטיסים מבוססים על אותו תכנון של יצרן הציפ (NVIDIA/ATI ) אבל ה PCB (שזהו המעגל המודפס שכל הרכיבים נמצאים עליו) מיוצר במקומות שונים ובטכנולוגיות שונות. אתם בטח שואלים מה כבר יכול להיות ב PCB ?! -אז אתם פשוט לא תאמינו - על PCB יש פדים (על הפדים מולחמים הרכיבים) לפעמים בגלל איכות ירודה בזמן השמה של רכיבים יכול לקרוא מצב שהבדיל לא יהיה על כל ה PAD (ז"א הלחמה לא חזקה ואם התעייפות החומר יכול לגרום לכל מיני תופעות)

בלי קשר לאיכות ה PCB יכול להיות שגם יצרן כרטיסים מסויים ידאג לייצר במקום זול יותר מה שיכלול לגרום להלחמות גרועוות.

עולם ה PCB זהו עולם ומלואו אני לא יבלבל אתכם עם מושגים של קיבול והשראות כתוצאה מהשמה (הלחמת רכיבים על הPCB ) גרועה.

פורסם

תלוי ביבואן, יש כאלה שנותנים גם 3 שנים אחריות.

אין ממש קשר לחברה.

ו - PALIT עכשיו היא בין החברות המובילות לכרטיסי NVIDIA שלא רק מתמחרת את הכרטיסים שלה מצויין אלא גם מוציאה אותם עם גופי קירור משופרים (לא רק לגרסאות מומהרות) ועם מערכת ייצוב מתח משופרת שמייעלת מאד את צריכת החשמל וגם עם שלל יציאות VIDEO (הם הראשונים שהתחילו לשלב DISPLAY PORT בכרטיסים לצורך עתידי).

אין שום סיבה לא להיות מרוצים מהכרטיסים שלה אלא להפך, הכרטיסים שלה גם זהים לכרטיסים של GAINWARD שנמצאת בבעלותה (מלבד בקירור של הגרסאות המומהרות, SONIC לעות GOLDEN SAMPLE).

פורסם

שלא תבינו לא נכון, אני לא אומר שחברת PALIT לא טובה כיום, פשוט בעבר הם היו לא טובים.

אולי כדי להרים סקר לבעלי PALIT בלבד שיש להם את הכרטיס מעל שנה וחצי:

מי מימש את האחריות

מי לא מימש אחריות

מרוצה באופן כללי

לא מרוצה באופן כללי

פורסם

אם תקרא ב - FAQ תראה שאין ממש חשיבות לחברה של כרטיס המסך כי בבסיסם הם אותו הדבר.

אני לא ממש מסכים עם האמירה הזו, או עם ה-FAQ בנושא. נכון - המעבד הגרפי עצמו (השבב) הוא אותו מעבד בכל הכרטיסים, ולא אמור להיות בו הבדל. אבל יש לזכור שאנו קונים כרטיס ולא שבב! זה כמעט כמו שמישהו יקח שני לוחות אם עם אותו שבב צ'יפסט ואותם פיצ'רים, ויאמר שהם זהים למרות שיוצרו ע"י חברות שונות.

תכנון ועריכת כרטיסי PCB הוא תחום בפני עצמו בהנדסת חומרה. על המעגל המודפס מורכבים רכיבים רבים, הן דיגיטליים והן אנלוגיים, אשר איכותם משפיעה רבות על אורך החיים. החיוט עצמו חייב להיעשות בסטנדרט גבוה, על מנת לקיים דרישות של cross-talk, השראות הדדית, הפרעות חשמליות, דעיכות וכו' בסיגנלים המתפשטים לאורך הכרטיס. איכות ההלחמה של הרכיבים לכרטיס חשובה אף היא, למרות שמדובר בתהליך ממוחשב ואוטומטי שאמור לפעול כהלכה. אם היצרן החליט לחסוך במכשור הזה ולהשתמש בציוד מיושן או פחות איכותי, אזי בהחלט עלולות להתרחש תופעות של התנתקות pads/balls עם הזמן וכדומה.

הדברים האלה נכונים במיוחד עבור כרטיסי ATI מסדרת 4800, אשר מגיעים לטמפרטורות גבוהות יחסית. בין היתר, יש לקחת בחשבון שבתנאים כאלה יתרחשו התפשטות וכיווץ משמעותיים יותר, בשל הפרשי הטמפרטורות. יש הבדל בין כרטיס שעובד ב-40-50c לבין כרטיס שמגיע ל-85c.

לסיכום:

אין לזלזל כלל במעגל המודפס, תכנונו ואיכותו בהחלט משפיעים על אורך החיים של המוצר ועל תפקודו לאורך זמן. למי שמחליף כרטיס גרפי מדי שנה זה כנראה לא ישנה, אבל מי שמתכנן להישאר עם כרטיס למשך שנתיים-שלוש של עבודה מאומצת, בהחלט צריך לקחת זאת בחשבון.

פורסם

אם אני לא טועה, בכרטיסים שעושים שימוש בעיצוב המקורי של יצרניות השבבים, אין כלל הבדל בין החברות השונות.

פורסם

בתור אחד שעובד עם היבואן הרשמי של PALIT בארץ אני יכול להגיד לך " קנה רק אם אין ברירה " .

גם GIGABYTE לא בדיוק להיט ( כרטיסי מסך ) הרבה חזרות [:

ASUS עדיפים הרבה יותר [: אבל המחיר בהתאם (היה ל ASUS סדרה אחת דפוקה 8500GT לא משהו סדרתי )

הייצור של הפליט ( לא הליבה ) הכרטיס עצמו והרכיבים שעליו ברמת ייצור של מפעל באנגולה וקנייה .

פורסם

3> sapphire

משהו כמו חמשת הכרטיסים האחרונים שלי היו שלהם, לא נתקלתי בשום בעיה, ורובם עדיין עובדים עד היום.

פורסם

לא מבין בדיוק על מה כל המהומה ?

הכרטיסים של PALIT באים היום עם אחריות של שנתיים , לעומת 3 של כרטיסים אחרים.

לפי דעתי לכל גיימר ממוצע יודע שאחרי שנתיים כרטיס המסך לא שווה הרבה (מן הסתם זה גם הרכיב שמתיישן הכי מהר בכל הקשור למשחקים) , ובכל מקרה מחליפים כרטיס ... (לא שאני לא אומר שאי אפשר להשאר עם הקיים)

פורסם

3> sapphire

משהו כמו חמשת הכרטיסים האחרונים שלי היו שלהם, לא נתקלתי בשום בעיה, ורובם עדיין עובדים עד היום.

כנ''ל, לא סתם נקראים "היצרנית מספר 1 של ATI"

בכרטיסים ברמה גבוהה שאני לא רואה בחברות אחרות.

פורסם

PALIT חברה מצוינת

ה-9800GT שלה טיפ-טיפה יותר טוב משל GYGABITE

פורסם

כל הדיון הזה לא היה קיים אם הכרטיסים של פאליט היו יקרים יותר.

פורסם

כל הדיון הזה לא היה קיים אם הכרטיסים של פאליט היו יקרים יותר.

דברים זולים מעלים חשד.

אבל במקרה הזה שום דבר לא מסריח, פאליט היא חברה מצוינת בדיוק כמו כל אחת מהחברות הגדולות השונות.

פורסם

הבדלים של 100-200 שקל בין הכרטיסים = שנת אחריות .

פה יש גם גוף קירור טוב יותר ולכן זה משתלם .

אם הכרטיס לא עובר התעללות אוברקלוק, סיכוי נמוך שישבוק חיים.

בדר"כ הכרטיסים התקולים מראים סימני גסיסה עוד בתחילת דרכם .

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים