עבור לתוכן

מהו קירור האוויר הטוב והיעיל בעולם?

Featured Replies

פורסם

האם קירור ה-TRUE מבית Thermalright המצויד בשני מאווררי 120MM במהירות של 1900RPM הוא קירור האוויר האיכותי והיעיל בעולם? שאלתי מספר מומחים וקיבלתי תשובות חיוביות, אך הייתי חייב לוודא פה.

כמובן שיש את גרסאת הנחושת, אבל אני לא מדבר עליה.

פורסם

שנה בבקשה את הכותרת כך שתכיל יותר מידע לגבי הת'רד.

ולגבי שאלתך, ה-TRUE בגרסת הנחושת שלו הוא קירור האוויר הטוב ביותר כיום.

ה-TRUE הרגיל מדורג מיד אחריו.

פורסם

אני מניח שאם תשים עליו מאווררי דלתא במהירות 3000 RPM, זה יהיה יעיל יותר. :cool2:

פורסם

:lol:

כן, גרסאת הנחושת היא מאוד ברוטלית וככה או ככה אני לא ממליץ אותה לשום משתמש ביתי שפוי.

תראה, למרות שיש לTRUE אח גדול העונה לשם IFX-14 הוא מתגלה כלא כל כך משתלם, לא ביחס של עלות תועלת ולא בתקינות טכנית

פורסם
  • מחבר

סתם לידע כללי, מהו מחירה של גרסאת הנחושת?

פורסם

אני לא סגור על זה שהTRUE עדיף על קירורים אחרים אבל אין לי איך לבדוק את זה.

יש כמה קירורים רציניים כמו הZ600 של COOLER MASTER שהוא קירור פסיבי עם אופציה מובנית לחיבור שני מאוורי 120mm.

הבדיקות היחידות שמצאתי איתו הם או פסיבי (בלי מאווררים) או עם מאוורר אחד.

התוצאות עם מאוורר אחד הם מעולות שלעצמם אבל עם שני מאווררים יכול מאוד להיות שהוא עדיף על הTRUE.

http://www.coolermaster.com/products/product.php?language=en&act=detail&id=4509

יש עוד כמה מועמדים לכתר אבל כמו שאמרתי אין לי איך לבדוק אותם, ולא מצאתי תוצאות שלהם עם שני מאוורים.

פורסם

בינתיים נניח את CM בצד.. הTRUE מנחושת הוא LIMITED EDITION שיוצרו רק מעט מאוד יחידות ממנו לכן הוא לא נכלל בהשוואה..

הדירוג לפי כל הביקורות הוא :

TRUE BLACK

OCZ Vendetta 2/TRUE

פורסם

אני לא סגור על זה שהTRUE עדיף על קירורים אחרים אבל אין לי איך לבדוק את זה.

יש כמה קירורים רציניים כמו הZ600 של COOLER MASTER שהוא קירור פסיבי עם אופציה מובנית לחיבור שני מאוורי 120mm.

הבדיקות היחידות שמצאתי איתו הם או פסיבי (בלי מאווררים) או עם מאוורר אחד.

התוצאות עם מאוורר אחד הם מעולות שלעצמם אבל עם שני מאווררים יכול מאוד להיות שהוא עדיף על הTRUE.

http://www.coolermaster.com/products/product.php?language=en&act=detail&id=4509

יש עוד כמה מועמדים לכתר אבל כמו שאמרתי אין לי איך לבדוק אותם, ולא מצאתי תוצאות שלהם עם שני מאוורים.

המאוורר שאתה מציע לא שווה כלום הZ600

http://www.overclockersclub.com/reviews/coolermaster_hyperz600/4.htm

פורסם

המאוורר שאתה מציע לא שווה כלום הZ600

http://www.overclockersclub.com/reviews/coolermaster_hyperz600/4.htm

לא נולדתי אתמול ואני מכיר את כל הבדיקות, וגם טורח לקרוא איזה מאווררים השתמשו בבדיקות.

בהרבה בדיקות משתמשים במאווררים עם מהירויות שונות בהשוואות של קירורים, וזה כמובן מטעה ומטה את התוצאות.

חשוב לקחת את כל המשתנים בחשבון כשמשווים קירורים.

הבדיקה הספציפית שקישרת היא של הקירור ללא מאוורר, בעוד שקירורים אחרים בבדיקה יש להם מאוורר.

אין זה פלא אם כך שהטמפרטורה לא מובילה בהשוואה, אבל זה תוצאה מדהימה לקירור ללא מאוורר בכלל.

התוצאות של Z600 עם מאוורר הם הרבה יותר טובות, ועם 2 מאווררים (יש תמיכה מובנית לחיבורם) הוא יכול מאוד להיות אחד הקירורים הטובים ביותר שקיימים, ויש סיכוי טוב שהוא מנצח TRUE עם 2 מאווררים בעצם זה די בטוח בהתחשב שהוא מנצח אותו עם מאוורר אחד (זהה).

הנה השוואה של ה Z600 עם מאוורר אחד, מול TRUE (ואחרים) עם מאוורר אחד.

http://www.frostytech.com/articleview.cfm?articleid=2273&page=5

אם תשים לב בצד ימין יש נתונים לגבי הרעש, אם אתה רואה הבדל גדול ברעש אז רוב הסיכויים שהשתמשו במאוורר יותר מהיר שם.

את המאוורר שהשתמשו אפשר לראות בתחילת כל REVIEW של כל קירור ספציפי באתר.

במקרה הזה ל TRUE ו ה Z600 השתמשו באותו מאוורר.

אם תסתכל בטבלה תוכל לראות שה 120 ULTRA שהוא אמור להיות פחות טוב טיפה דווקה מקבל תוצאות יותר טובות.

אבל הרעש שלו יותר חזק משמעותית, אם תבדוק תגלה שבבדיקה שלו השתמשו במאוורר יותר חזק (ומרעיש) מה TRUE ו Z600.

בקיצור עם קצת מאמץ הכל נהיה הגיוני ואפשר להבין קצת יותר מסתם לקרוא תוצאות סופיות.

עריכה:

מילה על האתר FROSTYTECH.

האתר הזה הוא אחר היחידים שהמתודולוגיה של הבדיקות שהם עושים אינה מושפעת מגורמים נוספים.

הם משתמשים בפלטות חימום כדי לדמות סוגי מעבדים שונים והכל נעשה ללא מארז או גורמים נוספים העלולים להשפיע על בדיקות, ובטמפרטורת חדר קבועה.

ולכן זה אחר האתרים הכי טובים להשוואות.

רק צריך כמובן לזכור שלא כל המאווררים ששימשו לבדיקה תמיד שווים, גם החברות קירור עצמם משווקות את הקירורים עם מאווררים שונם בגדלים שונים ומהירויות שונות.

וגם FROSTYTECH עצמם משתמשים לפעמים במאווררים שונים כדי לבדוק קירורים שאינם מגיעים עם מאוורר מהיצרן, בנסיון להשיג לאו דווקא טמפרטורה הכי טובה, אלה שילוב מוצלח של טמפרטורה ורעש.

פורסם
אם תסתכל בטבלה תוכל לראות שה 120 ULTRA שהוא אמור להיות פחות טוב טיפה דווקה מקבל תוצאות יותר טובות.

אבל הרעש שלו יותר חזק משמעותית,

בטבלה שלך רואים 2 שורות מטה דווקא ש- 120 ULTRA שקט יותר 44.5 DBA

מול 47.7 של Z600

פורסם

מול 47.7 של Z600

אתה קצת מתבלבל.

יש את ה TRUE שזה גרסאת הEXTREME של ה 120 ULTRA ויש את ה TRU שזה ה THERMALRIGHT ULTRA 120 (לא EXTREME).

ה TRUE אומנם נמדד שעושה פחות רעש מהZ600 עם אותו מאוורר אבל זה עלול להיות בגלל הבדלים דקים במיקום המאוורר בין שני הקירורים לעומת מקור הקלטת הרעש ובמבנה הקירור שיש לו השפעה על פיזור הרעש לכיוונים שונים.

יש סיכוי טוב שהבדלי הרעש כמעט יעלמו במארז סגור מכיוון שמדובר באותו מאוורר.

לעומת זאת ה ULTRA 120 (לא EXTREME) מקבל תוצאות יותר טובות משני האחרים אבל הרעש שלו חזק יותר משמעותית בגלל השימוש במאוורר חזק יותר.

אם תשים מאוורר חזק יותר על ה TRUE הוא כמובן ינצח את ה ULTRA 120 ועם תשים מאוורר חזק על ה Z600 הוא כמובן ינצח את שניהם (ועוד אחרים שמובילים ברשימה).

אם תשים שני מאווררים על ה TRUE וה Z600 יכול להיות שהפערים אפילו יגדלו בין שני הקירורים מכיוון שהZ600 הוא גדול יותר משמעותית (וגם כבד יותר) ויכול לצבור ולפזר יותר חום.

לדעתי ההבדלים יגדלו ככל שיהיה יותר חום.

מהנסיון שלי יש יתרון בולט לקירורים גדולים ככל שדרגת החום עולה.

בהשוואת שני קירורים אחד גדול ואחד בינוני/קטן עם מעבד חלש, ההבדלים לפעמים קטנים מאוד, אבל שים מעבד חזק שמתחמם ותראה איך הקירור הקטן לא מצליח לפזר את החום ועושה לפתע עבודה נוראית.

ולכן אני מסיק שהZ600 עם שני מאווררים ומעבד חזק בOC יעשה עבודה מעולה וינצח את כל הקירורים שאתה רואה שם ברשימה כמו כלום.

כמובן שאין לי בדיקות כדי להוכיח את זה אבל המסקנה היא הגיונית.

בכל מקרה זאת דעתי והנתונים הקיימים בכל זאת מדברים בעד עצמם גם בלי להוסיף מאוורר נוסף.

פורסם

http://img49.imageshack.us/img49/2153/17866751ll5.jpg

מול 47.7 של Z600

כמו שציינתי כך רשום בתמונה !

אתה קצת מתבלבל

אתה עדיין חושב שאני מבולבל או אולי אתה קצת מבולבל ?

יש סיכוי טוב שהבדלי הרעש כמעט יעלמו במארז סגור

סיפורים שיכולים להיות בדיוק הפוך , לא מצויייייין בשום מבדק

פורסם

בחיי אתה ליצן.

הקירור שנמצא שני שורות מתחת לZ600 זה ה TRUE - ThermalRight Ultra Extreme

הקירור שנמצא שורה מעל ה Z600 זה ה ULTRA 120.

למקרה שלא הבנת יש שני גרסאות לULTRA 120 ואחת מהם נקראת EXTREME מכאן ה E במונח TRUE.

בקשר להבדלי הרעש בין ה TRUE ל Z600 זה רק 3dba, מכיוון שמדובר בדיוק באותו מאוורר (דגם זהה לחלוטין) ומכיוון שיש לי חצי דיפלומה בתחום, אתה יכול לבחור להאמין או לא להאמין לי בקשר לרעש.

כל גוף קירור בנוי קצת אחרת ומיקום המאווררים שלהם שונה.

את הרעש בודקים מכיוון מסוים (אולי מלמעלה) זה שהZ600 מוציא יותר רעש מכיוון אחד ופחות רעש מכיוון אחר לא מחייב שהוא יותר מרעיש באופן כללי.

אם תבדוק עם 5 מיקרופונים מכיוונים שונים אז תבין על מה אני מדבר, בכל מקרה במארז סגור זה פחות משנה מאיפה יוצא הרעש של הקירור, ויותר משנה מהי הכמות הכללית של הרעש שבכול מקרה צריכה למצוא את דרכה אל מחוץ למארז דרך מחסומים.

ואפילו עם הZ600 מרעיש יותר (למרות שאני בספק גדול לגבי זה) הוא עדיין מוביל ביחס רעש לטמפרטורה לפי הבדיקות של FROSTYTECH.

הULTRA 120 (עם מאוור חזק יותר) שמעליו נותן רק 0.2 פחות מעלות אבל עושה 6dba יותר רעש.

פורסם
בחיי אתה ליצן.

הקירור שנמצא שני שורות מתחת לZ600 זה ה TRUE - ThermalRight Ultra Extreme

הקירור שנמצא שורה מעל ה Z600 זה ה ULTRA 120.

למקרה שלא הבנת יש שני גרסאות לULTRA 120 ואחת מהם נקראת EXTREME מכאן ה E במונח TRUE.

שוב אתה טועה ,רשום במפורש שדיברתי על ULTRA 120

ולא TRUE

חבל שחוץ מלהמציא שקרים וסיפורים שכבר לא מצחיקים אתה מנסה כל פעם

להפיל עלי את חוסר ההבנה שלך ?

ומכיוון שיש לי חצי דיפלומה בתחום, אתה יכול לבחור להאמין או לא להאמין לי בקשר לרעש.

שוב אתה מספר סיפורים , אתה מעניק לך חצי דיפלומה ? מאיזה אוניברסיטה ? לטביה ?

שוב אני בוחר לא להאמין לך

ואפילו עם הZ600 מרעיש יותר (למרות שאני בספק גדול לגבי זה) הוא עדיין מוביל ביחס רעש לטמפרטורה לפי הבדיקות של FROSTYTECH.

עכשיו אין לך את המאוורר לא עשית שום ביקורת אבל עפ"י חלום שלך

אתה בספק גדול ? עפ"י מה ? עפי חצי דיפלומה שיש לך ?

אתה לא רק ליצן עפ"י עובדות אתה פנטזיונר

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים