עבור לתוכן

עזרה בבחירת נתב לרשת ביתית 350 ש"ח

Featured Replies

פורסם

היי,

אני מחפש נתב חזק ויציב שיעבוד טוב גם עם P2P.

כרגע האופציות שחשבתי עליהן הם ה- Linksys WRT54G2, Linksys WRT54GL וה- Edimax 6504N.

אני מתמצא ברשתות ויכול "לשחק" עם קושחות צד שלישי אם צריך.

יש לי כבלים של תקשורת בתוך הקירות כך שלפחות 95% מהתעבורת רשת תהיה קווית וחיבור אלחוטי יהיה מזדמן בלבד.

ראיתי בנצ'מרקים לראוטרים באתר הזה- http://www.smallnetbuilder.com/component/option,com_chart/Itemid,189/

אני אפרט את התוצאות הרלוונטיות לי (לא מעניינת אותי איכות תעבורה ב WIRELESS)

במספר חיבורים בו-זמנית, ה G2 היה 8, ה GL- 64 וה 6504 היה- 190

בקצב העברת נתונים בו זמנית- ה G2 קיבל 45, ה GL קיבל 36, וה 6504 קיבל 86.

האם אפשר לסמוך על בנצ'ים כאלו כמדד על ביצועים וביצועים ב P2P בפרט?

אשמח לעצות/עזרה וסליחה על החפירה :smile1:

פורסם

בבחירה בין הGL לG2, אלו השיקולים לדעתי.

אם אתה מחפש נתב טוב, שיעבוד בעיקר מול קליינטים קווים (מחשבים מחוברים עם כבל) אז הWRT45G2 הוא בחירה טובה. אם אתה מחפש נתב טוב, אולי טיפה מיושן יחסית, אבל עם כיסוי אלחוטי טוב וקושחות חילופיות עם הרבה פונקציונליות אז הWRT54GL הוא הבחירה שאני הייתי עושה.

בכל מקרה הGL יותר טוב מכל הנתבי הG שעולים פחות מ300 ש"ח בארץ.

אם אתה מכניס את BR-6504N למשוואה אז יתכן שלא משתלם ללכת כל הלינקסיסים.

ל6504 יש אותה כמות זיכרון כמו לGL, כמות כפולה מהG2.

ל6504 יש שלוש אנטנות (שתים לשידור) מתנתקות (אפשר להחליף) של 3dbi, לGL יש שתי אנטנות מתחלפות של 2dbi אבל אפשרות להגביר את הספק השידור לעוצמה כוללת יותר גדולה (בקושחות חילופיות בעיקר). לG2 יש שתי אנטנות פנימיות לא ברות החלפה וביצועים אלחוטיים נמוכים מהGL. אני מתעלם פה מהעובדה שהאדימקס הוא תקן N draft 2, עם כרטיס N תואם אמור לתת טווח ומהירות גדולים יותר באלחוטי משני הלינקסיסים.

לGL יש את המעבד הכי חלש, אין לי פרטים לגבי מהירות המעבד של ה6504, אבל אפשר לראות שהוא מראה תוצאות טובות הרבה יותר מG2 (ע"פ מהירות ניתוב).

על הנייר האדימקס עדיף, היתרון היחידי של הGL עליו הוא שבעזרת הקושחות החילופיות ניתן לבצע אופטמיזציה יותר טובה לעבוד עם תוכנות P2P. אני לא בטוח שזה מספיק כדי לקנות דווקא אותו.

פורסם

ה- BR-6504N היה ברשותי שבוע והשתדלתי להעמיס עליו כמה שיכולתי:

קישור ADSL 8/800

2 מחשבים באלחוטי עם Draft N ובנוסף 3 מחשבים ב- LAN.

הפעלתי בכל מחשב P2P (אימיול או ביטורנט, יש לציין שהגדלתי בכולם את הגבלת Half open connections של מערכת ההפעלה ל- 255), ובמקביל העברתי קבצים מחשב למחשב, לא ראיתי כל התרגשות מצד האדימקס.

אני בהחלט ממליץ עליו (עכשיו גם מניסיון).

פורסם
  • מחבר

אם אתה מכניס את BR-6504N למשוואה אז יתכן שלא משתלם ללכת כל הלינקסיסים.

אין לי בעיה להכניס גם כל נתב אחר למשוואה אם יש לך רעיון טוב יותר. אין לי מניות באף חברת תקשורת :P

נשמע שהאדימקס עדיף בכמעט כל הבחינות (אני מדגיש שוב שביצועים/קליטה באלחוטי אינם מעניינים אותי) למרות שמחיפושים ברשת אני מוצא רק דברים טובים על ה GL והמון אנשים שמעידים שהראוטר טוב ויציב.

השאלה אם הנתונים הטכנים(זיכרון, מהירות מעבד) משקפים באמת שיפור ביצועים במציאות, והאם אפשר להבין מזה משהו על היציבות של הנתב...

פורסם

השאלה אם הנתונים הטכנים(זיכרון, מהירות מעבד) משקפים באמת שיפור ביצועים במציאות, והאם אפשר להבין מזה משהו על היציבות של הנתב...

במספר חיבורים בו-זמנית, ה G2 היה 8, ה GL- 64 וה 6504 היה- 190

בקצב העברת נתונים בו זמנית- ה G2 קיבל 45, ה GL קיבל 36, וה 6504 קיבל 86.

כנראה :)

והאם אפשר להבין מזה משהו על היציבות של הנתב...

ה- BR-6504N היה ברשותי שבוע והשתדלתי להעמיס עליו כמה שיכולתי:

קישור ADSL 8/800

2 מחשבים באלחוטי עם Draft N ובנוסף 3 מחשבים ב- LAN.

הפעלתי בכל מחשב P2P (אימיול או ביטורנט, יש לציין שהגדלתי בכולם את הגבלת Half open connections של מערכת ההפעלה ל- 255), ובמקביל העברתי קבצים מחשב למחשב, לא ראיתי כל התרגשות מצד האדימקס.

אני בהחלט ממליץ עליו (עכשיו גם מניסיון).

אני לא יכול לתת תשובה יותר טובה

פורסם
  • מחבר

טוב, אז אני אלך לקנות מחר את האדימקס. תדה על העזרה.

פורסם
  • מחבר

אני עובד כבר כמה ימים עם האדימקס ברשת קווית.

בינתיים סוחב יפה מאוד גם P2P, לא התנתק ולא הראה סימניי עייפות. ה QOS עובד לא רע ושיפר את הגלישה בזמן הפעלות P2P (נתתי עדיפות לתקשורת HTTP).

העברת קבצים בין מחשבים דרך הראוטר מסתכמת בבערך 80-90 MBPS שזה יפה מאוד.

לכל המתלבטים לעתיד...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים