עבור לתוכן

4 ג'יגה זכרון ב XP

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

תאמינו או לא.. מכל הויכוחים פה רק החכמתי חח. אז חן חן לכולם תודה...

אם נסכם את מה שעלה פה, אפשר לומר שרק בשני אפשרויות הזכרון ינוצל: אם הוא יותר מ2 ג'יגה, או בויסטה אף ב32 ביט או בXP 64 ביט. אפשר תיקנית לשים זכרון גם בXP 32 רק שלא מנוצל כהלכתו [נרויח את כל הדעות במחלוקת למעלה]. מה זה אומר, שאני חיב בקיצור מערכת של 64 ביט.

רק תסלחו לי על הבורות. אבל מערכת הפעלה של 64 ביט, מחייבת מעבד של 64 ביט? זה הכוונה בענין?

• תגובות 47
  • צפיות 4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

כן. שזה כל המעבדים מהשנים האחרונות.

פורסם

צריך מעבד 64 ביט, אבל היום כמעט כל המעבדים הם כאלה.

בקיצור, מערכת 32 ביט (נניח XP) תנצל 3.25GB מתוך ה-4.

זה אומר שאתה "מבזבז" 750 מגה.

וכמו שאמרו פה, זה בזבוז כסף (של 50 שקל בערך).

יש שיפור מורגש בביצועים במעבר מ-2GB ל-3+

אז תעשה את החשבון שלך.

גם לי מותקן 4GB במחשב ואני משתמש ב-XP 32 BIT

פורסם

רק תסלחו לי על הבורות. אבל מערכת הפעלה של 64 ביט, מחייבת מעבד של 64 ביט? זה הכוונה בענין?

בשביל להנות מ-64 ביט דרוש: מעבד תומך, מערכת הפעלה, ורצוי תוכנה תומכת.

פורסם

מחירי הזכרונות של DDR2 כנראה לא ירדו יותר מדי במיוחד ששנה הבאה תהיה עם דגש על ייצור של DDR3, ועוד מעט יהיה W7 שבתקווה יסמן את המעבר למערכות הפעלה רק של 64 ביט (למרות שיהיה עדיין גירסא של 32 ביט), ככה שזה בהחלט יכול להיות השקעה לא רעה.

פורסם

די בטוח שהוא לא.

אני חושב שקראתי את זה איפשהו.

בכל אופן, אם לא, איך זה שהוא מבין מספיק כדי לכתוב שני ספרים על ה- Internals של Windows?

ליוריב:

אפשר גם שהמעבד יהיה 32 ביט אבל יתמוך בהדמייה (AMD-V או Intel VT).

לילה טוב,

פורסם

אני חושב שקראתי את זה איפשהו.

בכל אופן, אם לא, איך זה שהוא מבין מספיק כדי לכתוב שני ספרים על ה- Internals של Windows?

שאלה טובה, אבל במיקרוסופט הוא התחיל לעבוד רק לקראת סוף 2006.

פורסם

מרק רוסנויץ' ודוד סולומון כתבו את Windows Internals שיצא לפני כמה שנים...

מוזר...

פורסם

נכנס קצת מאוחר לדיון, אבל רוצה להדגיש שכמו שנכתב כאן קודם - ניתן לאפשר שימוש של עד 3 גיגה לאפליקציה במערכת 32 ביט.

אני אישית השתמשתי בזה להריץ מוד כבד לHL2 ולא הרגשתי בעיה מיוחדת בשאר תפקודי מערכת ההפעלה.

פורסם

אני אשמח אם תסבירו לי כיצד לעשות את זה

יש לי מחשב חזק יחסית מבוסס אופטרון 170 עם 3 גיגה זיכרון.אני אף פעם לא שידרגתי מעבר כי לא רציתי

את ההפסד של 750 מגה.אבל אם המערכת תוכל לראות 4 גיגה מלא עם הגדרה מסויימת אני אשמח להבין איך עושים את זה.

חשוב לציין שהמערכת מבוססת DDR I אז המחירים שונים מ DDR II

פורסם

עוברים למערכת הפעלה 64 ביט. בחלונות XP לא תוכל לראות יותר מ 3 ומשהו גיגה של זיכרון (זה לא סותר שלכל אפליקציה יש כמובן 4 גיגה של זיכרון מרחב כתובת).

פורסם

אבל מה עם אין דרייברים לחלק מהרכיבים שלי.

והרבה תוכנות עדיין יהיו 32 ביט (זה יהיה טפשי לראות בסוגריים VLC 32 ביט ..פיירפוקס 32 ביט ...וינאמפ 32 ביט...)

אני לא מכיר הרבה תוכנות עם תמיכה מלאה ל 64.לדעתי מאד לא שימושי מלבד הזיכרון.

פורסם

גם תוכנות של 32 ביט יהנו מיותר "מרווח נשימה" מכיוון שיהיה יותר זיכרון פיזי פנוי. אם אין דריברים, אז באמת באסה.

פורסם

אני מצטער "להרוס" את כל הדיון הזה שתומך או לא תומך

אבל זה ממש לא רלוונטי בימינו , כשאפשר לקנות 4GB , 2X2 , במחיר מגוחך של 300 שקל ... של OCZ

ולעתיד הוא עוד יותר מגוחך בשל העובדה שאנחנו הולכים לקראת 64BIT בהכל

ואני לא חושב שהבזבוז פר התוכנה של ה 1GB , זה יהיה מה שיכריע את השיקול שלו

פורסם

Radeon38 + Gimel, לא מדובר בבזבוז של 750מגה, זה משתנה בין מערכת למערכת. ממה שראיתי לפעמים מזוהה כ 3.5, לפעמים 3.2, ולפעמים גם 3.38.. אז להגיד שזה בזבוז של 750מגה זה הגזמה/הכללה מיותרת.. שכן זה לא המקרה המוחלט ואפילו לא ידוע שזהו רוב המקרים.

רוב הסיכויים שלמי שלא מותקנים הרבה רכיבי PCI/PCIE במערכת אז ישאר לו יותר זיכרון, למשל 3.5..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים