עבור לתוכן

פיצול כונן בויסטה 64 ביט - האם זה אפשרי? + משהו לא הגיוני.

Featured Replies

פורסם

אהלן, יש לי ווינדוס ויסטה הום פרימיום 64 ביט, יש לי הארד דיסק Seagate 500GB 7200RPM 32MB ויש לי מחיצה אחת ובה מותקנת מערכת ההפעלה.

האם אני יכול לפצל את הכונן לשניים, שלושה או ארבעה כוננים נפרדים? אם כן, האם דרושה התקנה מחדש של מערכת ההפעלה ואיבוד כל הנתונים? (כרגע יש רק 65 ג'יגה בשימוש - מחשב חדש).

אם זה משנה - הלוח אם שלי הוא DFI LanParty DK P45 T2RS Plus ABS.

ניסיתי עם פרטישן מג'יק אבל היא לא תומכת בווינדוס ויסטה 64 ביט ובכלל לא תומכת בויסטה.

עוד משהו קטן: רשום לי 400GB פנויים מתוך 465GB. זה אומר ש65GB מנוצלים. כשאני נכנס לכונן, מסמן את כל הקבצים (גם המוסתרים), עושה מאפיינים זה רושם לי שזה שוקל 31GB. מה קורה פה?

הנה תמונה להמחשה: wtfhdgu3.jpg

תודה רבה לעוזרים!

פורסם

לגבי למה אתה מנצל רק 31 והוא רושם לך 65 אני לא יודע...

אבל לגבי הפיצול נורא פשוט. יש תוכנה מובנית בויסטה - לא צריך שום תוכנה חיצונית.

תלחץ כפתור ימני על my computer

תבחר ב manage

שם תלחץ פעמיים על storage

ואז על disc managment

שם אתה תראה את הכוננים שיש לך במחשב.

תעשה לחיצה ימנית על הכונן שאתה רוצה לפצל (Xביר להניח שזה כונן סי)

יש לך אופציה שם shrink volume

תבחר בכמות הזיכרון שאתה רוצה כביכול "להסיר" מאותו כונן (כלומר - אם יש לך 465 ג'יגה ואתה רוצה לעשות כונן נוסף של 100 ג'יגה אז פשוט תעשה שרינק על 100 ג'יגה)

לאחר מכן תסתכל למטה בשורה הראשונה איפה שרשום disc 0 יש לך ריבוע שחור שנוצר אחרי שעשית שרינק שאמור להיות (אם אני לא טועה) להיקרא unallocated

תעשה עליו לחיצה ימנית ואז פשוט תיצור כונן חדש ואז אתה בוחר בכמות הזיכרון שאתה רוצה בכונן החדש ואז אתה יכול פשוט ליצור עוד כונן בפעולה זהה - בריבוע השחור הזה תמיד יהיה רשום כמה זיכרון לא מנוצל יש במחשב שממנו אתה יוצר כוננים חדשים.

תהנה! :hi:

פורסם
  • מחבר

לגבי למה אתה מנצל רק 31 והוא רושם לך 65 אני לא יודע...

אבל לגבי הפיצול נורא פשוט. יש תוכנה מובנית בויסטה - לא צריך שום תוכנה חיצונית.

תלחץ כפתור ימני על my computer

תבחר ב manage

שם תלחץ פעמיים על storage

ואז על disc managment

שם אתה תראה את הכוננים שיש לך במחשב.

תעשה לחיצה ימנית על הכונן שאתה רוצה לפצל (Xביר להניח שזה כונן סי)

יש לך אופציה שם shrink volume

תבחר בכמות הזיכרון שאתה רוצה כביכול "להסיר" מאותו כונן (כלומר - אם יש לך 465 ג'יגה ואתה רוצה לעשות כונן נוסף של 100 ג'יגה אז פשוט תעשה שרינק על 100 ג'יגה)

לאחר מכן תסתכל למטה בשורה הראשונה איפה שרשום disc 0 יש לך ריבוע שחור שנוצר אחרי שעשית שרינק שאמור להיות (אם אני לא טועה) להיקרא unallocated

תעשה עליו לחיצה ימנית ואז פשוט תיצור כונן חדש ואז אתה בוחר בכמות הזיכרון שאתה רוצה בכונן החדש ואז אתה יכול פשוט ליצור עוד כונן בפעולה זהה - בריבוע השחור הזה תמיד יהיה רשום כמה זיכרון לא מנוצל יש במחשב שממנו אתה יוצר כוננים חדשים.

תהנה! :hi:

כל מה שמודגש - עשיתי. יש לי ויסטה בעברית, אין לי שום דבר שקשור לפיצול כשאני עושה קליק ימני על C... מה שיש לי זה:

פתח

סייר

סמן מחיצה פעילה

שינוי אות ונתיבי כוננים...

אתחול...

הרחבת אמצעי אחסון...

כיווץ אמצעי אחסון...

מחיקת אמצעי אחסון...

מאפיינים

עזרה

אני יכול ללחוץ רק על מה שמודגש... ניסיתי את כל האופציות ובשום אופציה אין משהו שעוזר לי...

וחבר'ה עכשיו הוא אומר שיש לי רק עוד 394GB בכונן... ולא התקנתי כלום! כשאני בודק עדיין יש לי בפנים רק 31GB! מה זה?!

פורסם

היי מצטער שאני נדחף קצת אבל אני באותה השאלה, עשיתי גם ככה פיצול של כונן שחלונות מותקן ויש לי ויסטה כונן 500 גיגה ויש לי 165 גיגה פנויים, בקיבוץ זה מאפשר לי לפצל רק 7 וחצי גיגה, זה המגבלה, אין אני עושה יותר, ניסיתי להכניס ערך יותר גדול כך שיפצל לי למחיצה יותר גדולה אבל זה לא אפשרי

פורסם

הג'יגות ש"נעלמו" לך הם קבצי מערכת מוגנים. למשל ה- Page File, שיחזורי מערכת וקובץ Hibernate.

כדי לראות את הקבצים האלו צריך לבטל באפשרויות תיקיה את האפשרות "החבא קבצי מערכת הפעלה מוגנים" או משהו כזה...

ובנוגע לפיצול, תבחר את הכונן שלך ותבחר ב-"כיווץ אצמעי אחסון".

כמות ה-GB שיהיה באפשרותך "לכווץ" היא כמות ה-GB שתוכל ליצור ממנה כוננים נוספים.

אם הוא לא נותן לך לכווץ מספיק, נסה לעשות איחוי לכונן ואז לנסות שוב.

פורסם
  • מחבר

הג'יגות ש"נעלמו" לך הם קבצי מערכת מוגנים. למשל ה- Page File, שיחזורי מערכת וקובץ Hibernate.

כדי לראות את הקבצים האלו צריך לבטל באפשרויות תיקיה את האפשרות "החבא קבצי מערכת הפעלה מוגנים" או משהו כזה...

ובנוגע לפיצול, תבחר את הכונן שלך ותבחר ב-"כיווץ אצמעי אחסון".

כמות ה-GB שיהיה באפשרותך "לכווץ" היא כמות ה-GB שתוכל ליצור ממנה כוננים נוספים.

אם הוא לא נותן לך לכווץ מספיק, נסה לעשות איחוי לכונן ואז לנסות שוב.

תודה רבה! סוף סוף הצלחתי... אבל יש לי עדיין בעייה.

מהכונן של ה465GB לקחתי 135GB לכונן חדש, ועכשיו אני רוצה לקחת 210GB לעוד כונן אבל זה נותן לי לכווץ את הכונן של ה465GB (עכשיו הוא כבר 330GB) רק 5GB, הוא לא נותן לכווץ עוד.

עשיתי איחוי דיסק ועכשיו אפשר 5.5GB... וזהו.

מה לעשות? \:

(יש על הכונן 73GB בשימוש אבל הוא מכיל 330GB ככה שלא צריכה להיות בעייה להוציא ממנו 210GB ככה שהוא יכיל 120GB סה"כ).

תודה רבה!

פורסם

זאת לא אמורה להיות בעיה אבל בפועל זאת בעיה...

תבין, הכלי לטיפול במחיצות של הווינדוס הוא מאד בסיסי ופשוט, והוא לא תמיד מצליח לעשות הכל.

אם הוא לא נותן לך להקטין את המחיצה יותר כנראה שהוא באמת לא יכול יותר בגלל שיש מידע איפשהו על הדיסק שמפריע לו.

הייתי מנסה לעשות איחוי עם תוכנה טובה יותר שמיועדת לאיחוי ואז אולי המצב ישתנה.

פורסם
  • מחבר

זאת לא אמורה להיות בעיה אבל בפועל זאת בעיה...

תבין, הכלי לטיפול במחיצות של הווינדוס הוא מאד בסיסי ופשוט, והוא לא תמיד מצליח לעשות הכל.

אם הוא לא נותן לך להקטין את המחיצה יותר כנראה שהוא באמת לא יכול יותר בגלל שיש מידע איפשהו על הדיסק שמפריע לו.

הייתי מנסה לעשות איחוי עם תוכנה טובה יותר שמיועדת לאיחוי ואז אולי המצב ישתנה.

יש לך המלצה לתוכנת איחוי טובה?

תודה רבה =]

פורסם

אני לא מצליח להזכר בשמות של התוכנות אבל אני יודע שיש כאלו, נסה לחפש.

פורסם

PerfectDisk תוכנה מעולה. :xyxthumbs:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים