עבור לתוכן

שאלה על מגבלת המירות באירנט

Featured Replies

פורסם

שלום אנשים טובים.

האם יש מגבלת מהירות בגלישה באינטרנט או בהורדת קבצים?

האם אינטרנט בעל 5 מגה הורדה גולש יותר מהר מ50 מגה הורדה?

אשמח להסבר על העניין.

תודה

פורסם

ראה ערך רוחב פס.

אחרי שהבנת מספיק תחזור לפה ותנסח את השאלה שלך בצורה מובנת.

פורסם
  • מחבר

הבנתי שקו ADSL ואינטרנט על כבלים מציעים רוחב פס שבין 750Kbps ל-10Mbps.

ו10Mbps זה המהירות המקסימלית שניתן להעביר בקו התקשורת.

אם כך איך אפשרי הדבר שיש כיום אינטרנט בעל 50Mbps הורדה? והמהירות המקסימלתי שניתן להעביר בקו התקשורת היא 10?

פורסם

הבנתי שקו ADSL ואינטרנט על כבלים מציעים רוחב פס שבין 750Kbps ל-10Mbps.

ו10Mbps זה המהירות המקסימלית שניתן להעביר בקו התקשורת.

אם כך איך אפשרי הדבר שיש כיום אינטרנט בעל 50Mbps הורדה? והמהירות המקסימלתי שניתן להעביר בקו התקשורת היא 10?

ADSL שמדיסל זה לא משנה, יש כול כך הרבה טכנולוגיות שונות היום מי זוכר את כולם וכן לבזק יש כבר ניסינים לקווים של 50M בערך.

לגבי רוחב פס, זאת שאלה של מה אתה צריך אם אתה רק גולש בפורומים וקורא חדשות אז אתה לא צריך יותר מהחבילה הבסיסית.

אם אתה גם רוצה לראות סרטונים ב YOUTUBE ולהוריד כל מיני סרטים וסדרות אתה צריך יותר.

לי אישית יש חבילה של 2.5M וזה מספיק לי לגלישה ולהורדות של משחקים וסדרות חופשי. (לפני שהמנהלים מצנזרים יש גם שירותי הורדה חוקים).

הבעיה מתחילה אם אתה משתף קבצים כבד וחסר סובלנות או אתה אוהב לקשקש גם בסקיפ או שיש לך כמה מחשבים בבית

או אם אתה אם אתה גולש באתרים בחול וכו...

(בדיוק פתחתי סקר על ספקי האינטרנט בארץ http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=379100.0

ובתאכלס למרות שהרבה אנשים הצביעו שהם גולשים תקין מלבד ספק יחסית אנונימי לאף אחד נתונים תקינים בקושי שליש ממה שהם משלמים עליו )

קיצר כמו שmulticore אמר תנסח את השאלה מחדש מה בדיוק אתה רוצה לדעת ובשביל מה ?

פורסם
  • מחבר

מה לא ברור בשאלה?

איך אפשרי הדבר שיש כיום אינטרנט בעל 50Mbps הורדה? והמהירות המקסימלתי שניתן להעביר בקו התקשורת היא 10Mbps?

והאם מהירו הגלישה(הורדת הדפים) תהיה יותר מהירה ב 50Mbps לעומת 5Mbps? כלומר האם דפי האינטרנט תומכים במהירות כזאת?

פורסם

מן הסתם בשביל להוריד במהירות X צריך תשתית שמאפשרת מהירות כזו. יש מקומות בעולם שכבר פרוסה תשתית שכזו, ובארץ יש שלבי ניסוי של התשתית הזו אצל חלק מהאנשים...

דפי אינטרנט לא צריכים לתמוך בכלום, צריך שהשרת שאתה מתחבר אליו (במקרה זה שרת הוואב, למרות שזה יכול להיות שרת של כל דבר) גם תומך במהירות הזו וגם לא עמוס מדי בפניות אחרות שגם גוזלות לו מהרוחב פס. האם ההורדה תהיה מהירה יותר ? למרבית המקומות לא (שהרי גם ככה חיבור של 1 וחצי מגה ביט מספיק בשביל זה), במקומות שיש להם סרטים באיכות גבוהה ואת רוחב הפס לעמוד במהירות כזו (לרוב אין) אז יהיה.

פורסם

אני מתחיל לחזור על עצמי יתר ויותר ::)

ביצועים של דפדפן תלויים בהרבה דברים כאשר רוחב הפס בימינו הוא הכי פחות מכריע בהם.

כאשר אתה ניגש לאתר בדפדפן אתה יכול לעבור ניתוב של כמה שרתים עם עומסים וחיבורים שונים, מצב הביצועים במערכת ההפעלה שלך גם ישפיע על מהירות טעינת הנתונים ובנוסף לכך יש גם את העניין של איזה סוג תוכן מוצג באותו דף HTML ואיך הדפדפן יודע לפענח אותו.

דפדפן שמתקשה להציג CSS או ג'אוה-סקריפט לא יגיד לך את זה בפירוש אבל תראה את זה טוב מאוד בביצועים שלו.

שאילתות של נתונים ממסדי נתונים יגיעו באותו רגע שהנתונים יעברו את העיבוד והסינון כמו למשל בתוצאות חיפוש.

כמוכן פקדי ActiveX ופקדים של QT למשל יכולים להעמיס מאוד על הדפדפן וזמן הטעינה של תוכן.

חלוקה של רוחב פס כמובן תראה את ההשפעות שלה בהתאם לצריכה של משאבים של כל מחשב ברשת.

היום כולם רוצים הכל טוב ומהר אבל אף אחד לא חושב על התהליכים המורכבים שמתרחשים מאוחרי הקלעים כדי לספק להם את התוכן הזה ומה רמת המורכבות של הטכנולוגיה.

זה נכון שיש לך היום מקומות שבהם לקוח פרטי יכול לקבל קישורים בקצבים של 100 מס"ש סימטרי כמו ביפן למשל אבל השאלה היא מה באמת הצורך של רוחב פס כזה?

פורסם
  • מחבר

כלומר 50Mbps לא יתן לי כלום...

זה יותר לעסקים גדולים.

פורסם

זה יכול מאוד לעזור בתוכנות שיתוף ו/או אם אתה רוצה להקים שרת ביתי (ואין מגבלות על זה)

פורסם

אני בשמחה הייתי מנצל חיבור סימטרי של 100Mbps רוב הזמן.

פורסם

מה לא ברור בשאלה?

איך אפשרי הדבר שיש כיום אינטרנט בעל 50Mbps הורדה? והמהירות המקסימלתי שניתן להעביר בקו התקשורת היא 10Mbps?

והאם מהירו הגלישה(הורדת הדפים) תהיה יותר מהירה ב 50Mbps לעומת 5Mbps? כלומר האם דפי האינטרנט תומכים במהירות כזאת?

אני עדין לא מבין על מה אתה מדבר... אני מקווה שההסבר הבא בצורה הבסיסית יעזור לך להבין.

חלוקה לתחומים :

רשת ביתית - כל מה שמחובר בבית עד המודם

הקו שלך ספק תשתית - הצינור שלך המידע שלך כמה הוא גדול

חבילת גלישה ספק אינטרנט - מחברים ברזים לצינור מידע שלך ובוחרים כמה להשאיר אותם פתוחים

עומסים / ניתובים - "פקקים בגלישה"

שרתים - מה גודל החדר שמתבצעת בו קבלת קהל במקום שאתה מגיעה

* סתם לשם סדרי גודל ב"אינטרנט" יש קווי תקשורת של10G שמחוברים במקביל.

אז נגיד שברשת הביתי אתה מחובר בכבל 100M למודם ולמחשב אחר ובאלחוטי ב54M

הקו שלך שאתה מקבל מספק התשתית הוא 5M

והחבילה שלך היא 8M

החוק מאוד פשוט אתה תמיד תקבל את המהירות הנמוכה ביותר

כלומר אם אתה מתחבר למחשב אחר ושניכם מחוברים בעזרת כבל אז זה 100M

למחשב אחר שמחובר באלחוטי ואתה בכבל אז אתה תקבל 54M

אם אתה מתחבר לאינטרנט והתשתית שלך 5M והספק מספק 8M אז אתה תקבל רק 5M

עד לפה זה הכול די רובסטי, הבעיה מתחילה כשאתה מוריד קבצים מאיזה אתר ויש לו הרבה משתמשים אבל רוחב פס קטן

אז הוא מגביל הורדה רק ל 0.5M למשתמש אז זה לא משנה איזה חבילה יש לך זאת תיהיה המהירות שלך מימנו

אבל אם יש לך חבילה גדולה יותר אז אתה יכול במקביל גם להוריד מימנו וגם להוריד ממישהו אחר וגם לצפות בסרטון מYOUTUBE

אבל פה נכנס צוואר הבקבוק האמיתי ספקי האינטרנט שיש להם יותר מידי משתמשים והתחברו לקצת מידי רוחב פס

כך שזה לא משנה עם השרת נותן ל5M ולך יש 5M כי רוב הספקים הגדולים או עקב עומס או עקב חסימה יתן לך בקושי 1.5M בחו"ל ...

כמו שאמרתי בהתחלה לי אישית חיבור של 2.5M מספיק.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים