עבור לתוכן

תקלה בהארד דיסק, נשרף השבב או הבקר אשר מפעיל מנוע, כמו כן מדוע זה קרה ועזרה מכם.

Featured Replies

פורסם

שלום חבריי,

קניתי לפניי יומיים ערכה מחברת DYNAMODE למי שמכיר, אשר כוללת בתוכה מתאם לחיבור כוננים IDE SATA וכוננים קשיחים של LAPTOP ובתוכו יש חיבור של SATA על מנת לחבר לבקר, ואז מחברים למשחב עם USB והוא רואה אותו כ כונן נייד.

קניתי את הערכה בעקבות הערכה שהייתה לאחיין שלי, שהביא לי לנסות והתלהבתי דווקא ממנה, דבר נחמד.

עכשיו למקרה:

בן דוד שלי הביא לי היום את המחשב שלו, על מנת להעביר לו כמה קבצים, כמו כן לתקן משהו עם האנטי וירוס וכו', רציתי לבדוק את הערכה שלי, חיברתי לכונן את כבל המתח מהשנאי שמגיע עם הערכה, והוא התחיל לעשות רעש של צפצוף מתמשך, נגעתי בכונן הקשיח לבדוק האם הפלטה החלהל הסתובב, שום כלום, אבל מתחת לכונן הרגשתי חום עז, נגעתי במיקום מסויים ואפילו כמעט נכוותי. אוקיי, חיברתי למחשב שלי דרך הבקר שיראה ככונן נייד, שום כלום.

אוקיי, החלפתי שנאי לשנאי המתח של אחיין שלי, חיברתי לכונן הקשיח, אין שום צפצוף הכל תקין, אבל, הכונן הקשיח לא מסתובב ורק יש חום והחל כבר להיות ריח של שרוף.

מהר החזרתי הכל לקדמותו לאורגינל, על מנת לבדוק האם לא נגרם שום נזק לכונן, ומה אני מגלה, לא אצלי במחשב ולא במחשב של בן דוד שלי, הכונן לא מזוהה, לא רואה אותו אפילו, פלטה לא מסתובבת, שום כלום. כאילו לא קיים.

היה לי כונן קשיח ישן אבל די טוב שלא היה בשימוש מזמן, עלה לי מידי החשד שנשרף הבקר שמאתחל את המנוע או משוה שנשרף עקב השנאי החדש שלי.

על מנת לבדוק, חיברתי קודם כלעם השנאי של אחיין שלי, מהערכה שלו, והופ, הפלטה מסתובבת הכל טוב ויפה, והינה אני מחליף לשנאי שלי, מתאר לעצמי את התוצאה כבר, אבל, בשביל ההקרבה וללמוד עשיתי, חיברתי מהשנאי שלי, והופ, יש צפצוף, פלטה לא מסתובבת וחום עז עד כדי כוויה ממיקום מסויים בדיסק הקשיח איפה שכל השבבים.

בדקתי הכל מחדש, אותו הדבר, נשרף הכונן, או יותר נכון המנוע או השבב שמאתחל את זה.

עד לכאן, ניגשתי לאבא שלי, לקחת טסטר, על מנת לבדוק כי שנינו העילנו רעיון כי כנראה השנאי החדש מהערכה החדשה שלי שרק נקנתה, מוציא יותר זרם.

לקחנו את השנאי של אחיין שלי, מוציא זרמים תקינים 6V ו 13-14V במחבר מולקס שיוצא מהשנאי. סבבה.

לקחתי את הנשיא שלי, בדקנו את המולקס של השנאי החדש שלי, מוציא במקום 5V בערך, נותן 16-17V !!!!! ובמקום ה 13-14 (שזה כעיקורן 12 בערך) נותן גם 15-16V !!!! מתחים עצומים ולא ריאליים.

מה שהבנו היה מאוד קל, במקום לקבל מתח שבין 5-6V הכוננים הקשיחים קיבלו 16-17V. הכל מובן, נשרפ השבבים שמקבלים מתח ומאתחלים מנוע.

השאלה שלי היא כזאת, כמובן שלא נעים לי מבן דוד שלי שתכף אמסור לו את ההודעה, העניין הוא, שיום ראשון על הבוקר אני לוקח יום חופש, מגיע לחנות בבוקר ומספר להם שנשרף לי כונן קשיח, המתקן שלכם מוציא מתחים לא ריאלים לאחר בדיקה פשוטה של טסטר.

כמובן שהם יחליפו לי את הערכה וכו' וכו', אבל מה עם הכונן הקשיח? לאחר התייעצות עם חברים, הם אמורים כעיקרון לתת לי חלופי או מוצר דומה, כי הכונן הוא 120 ג'גיה, אז לפחות משוה באיזור או דומה. נכון?

עכשיו, יש סיכוי לדבר איתם על כך שישלחו למעבדה, או לחברה שמתמחה בהצלת מידע או תיקון כוננים קשיחים, על מנת להחליף את אותו שבב שנשרף? ואז בעצם המנוע יחזור לפעול והמידע בעצם לא נאבד אחריי הכל. והכונן יעבוד.?

אני פשוט רוצה לדעת מה כדאי לי להגיד להם ביום ראשון, מכיוון שיש על הכונן מידע חשוב, נכון, טעות שלו שהוא לא גיבה אבל הוא כן מגבה בתדירות לכן בכל מקרה, זה יכל לקרות לכונן שלי, של ההורים שלי שרציתי במהלך הימים הלאו להעביר מידע בין כוננים, היה שורף לי אותם, אז מצד אחד הלך לי כונן ישן 60 ג'יגה ושל הבן דוד שאיתו אני אבוא לחנות ככונן הראשי שנשרף.

מה אתם אומרים?

כמובן שאם בדיבור רגיל ללא עצבים ומנסיון להגיע לפתרון עם החנות, אני מוכן עוד באותו יום להגיע לעורך דין (יש לנו מרכז שבו הם יושבים הרבה ביחד באשדוד) ופשוט להגיש עליהם תביעה בתביעות קטנות ובכללי. ?

אשמח לעזרה מכם.

***** כמו כן שאלה נוספת, האם יש סיכוי להחליף רק את השבב שנשרף מהפלטת שבבים שיש בכוננים הקשיחים? מהירוקה הזאת? או את הבקר שנשרף? ואז בעצם לא אמורהל היות בעיה? יש מעבדות שמתעסקות בזה? אין לי בעיה לשלם סכום מסויים על מנת לטפל בו, כי גם ככה אני ובן דוד שלי תמיד בחברות מעולה והוא משלם עליי הרבה פעמים (הוא מבוגר ממני ב 8 שנים) ובכל מקרה בתדוה לו על הכל לפחות להציל לו את הכונן?

או שהחנות תעשה זאת וביינתים תיתן לי כונן חלופי? או משהו דומה? מה דעתכם?

תודה רבה וסליחה על החפירה.

פורסם
  • מחבר

הקפצה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים