עבור לתוכן

האם בראיה כללית כיום, משחקי FPS/3RD-P נוטים "להעדיף" כרטיסי NVIDIA?

Featured Replies

פורסם

זה לא סוד שחלק מהמשחקים מעדיפים ATI (כמו GRID אני חושב) בעוד אחרים מעדיפים NVIDIA בבירור (GTA4 למשל, לא?).

בתור גיימר מזדמן במשחקי 1st/3rd Person Shooters למיניהם הייתי מעוניין לדעת האם יש נטיה כזו או אחרת של משחקים בתחום הזה להעדיף כרטיסים של NVIDIA או ATI.

ברור שיש כאלה ויש כאלה - השאלה אם קיימת נטיה ברורה לאחת החברות אם מוציאים מהמשוואה משחקי אסטרטגיה , תפקידים, נהיגה וכדומה.

אני מקווה שלא ניגרר פה לפאנבוייזם צפוי מראש... הייתי באמת רוצה לשמוע פה מידע מהימן מגיימרים מנוסים שמכירים את התחום בשנים האחרונות ולא הצהרות אמונים לחברה זו או אחרת.

רב תודות מראש לכולם.

• תגובות 32
  • צפיות 2.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

משחקי TOMB RAIDER האחרונים באופן ברור נוטים ל - NVIDIA.

DMC4 נוטה ל- ATI אבל לא כבד.

DEAD SPACE ל - NVIDIA אבל זה לא חשוב במיוחד כי המשחק לא כבד.

LOST PLANET נוטה ל- ATI (באופן מפתיע לאחר שקודם בדור הכושל של ATI כרטיסי NVIDIA שלטו בו באופן מוחלט).

לגבי FPS לא ראיתי הרבה מקרים חד צדדיים אם כי COD:WAW די מעדיף NVIDIA (וגם FC2 אבל במידה קטנה יותר).

וכרטיסי ATI די נכשלים ב - STALKER המקורי לעומת NVIDIA (החדש כותש את כולם באופן שווה).

פורסם

מלפני 3 שנים ועד היום-

חוץ מדוגמאות ספציפיות שהיה בהן הבדל עצום (Q4 עם NV לדוגמה), לא היה איזשהו הבדל ניכר במיוחד באיך כל משחק פועל על כל כרטיס.

אם אתה רוצה התפלגות, הייתי אומר שממשחקי ה FPS בערך 60% "מעדיפים" כרטיסי nvidia, אם כי ההבדל קטן מאוד, והמגמה מתאזנת.

נכון למשחקים שיצאו בשנה האחרונה ולמשחקים שיוצאים כרגע- בכלל אין לנושא חשיבות.

פורסם

אין ספק שמשחקים מעדיפים NV.

מנסיון של 5-6 שנים גיימינג.

פורסם

טעות. ברוב המשחקים אין הבדל רציני, פעם היה יותר הבדל אבל היום זה פשוט כמו ש *Scorn* כתב..

מלפני 3 שנים ועד היום-

חוץ מדוגמאות ספציפיות שהיה בהן הבדל עצום (Q4 עם NV לדוגמה), לא היה איזשהו הבדל ניכר במיוחד באיך כל משחק פועל על כל כרטיס.

אם אתה רוצה התפלגות, הייתי אומר שממשחקי ה FPS בערך 60% "מעדיפים" כרטיסי nvidia, אם כי ההבדל קטן מאוד, והמגמה מתאזנת.

נכון למשחקים שיצאו בשנה האחרונה ולמשחקים שיוצאים כרגע- בכלל אין לנושא חשיבות.

פורסם

תכלס, לאדם שרוצה לקנות מחשב בשביל משחקים - עדיפות לקנות NVIDIA?

פורסם

:bash:

קשה לקרוא הודעה אחת לפני ?

פורסם

ל dennis14:

ב DMC4 יש לוגו של NVIDIA כשמעלים את המשחק, איך זה יכול להיות הגיוני שהמשחק נוטה ל ATI?

ובכלל אני חושב חוץ מ black & white ועוד כמה משחקים בודדים (שנחשבים לפופולריים), בכל המשחקים יש לוגו של NVIDIA (לדוגמא Crysis או כל משחק אחר שדורש חומרה טובה...)

פורסם

לי יצא לבחון שני כרטיסים בזמן האחרון...

הראשון הוא הHD4850 שברשותי והשני הוא 8600GT שהיה לי

כמובן שמדובר בשני כרטיסים כל אחד בליגה אחרת..

אבל כן אפשר לראות איפה ביחס למהירות הכרטיס המשחקים נותנים ייתרון...

במשחקי NFS, וגם בGRID אני רואה שהייתרון הוא לכיוון ATI

בעוד למשחקים מבוססי UNREAL ENGINE 3 יחס הביצועים נוטה לכיוון NVIDIA.

באימולטור PCSX2 למשל... ה8600GT אחד לאחד מביא ביצועים טובים מהHD4850.

בקרייסיס וקרייסיס וורהד דיי הופתעתי... חשבתי שאני עומד לקבל חיים קשים עם כרטיס ATI אבל מסתבר שטעיתי והביצועים שקיבלתי היום מאוד מרשימים.

לגביי COD4\5 שני הכרטיסים הביאו ביצועים דומים של יחס אם הנטייה שאני שמתי לב אליה דווקא הלכה טיפה לכיוון NVIDIA.

פורסם

הנטייה זה בגלל שסביר להניח שהמנועים של המשחקים שפותחו הם במקרה "נפלו" על כרטיסי Nvidia שייפעילו אותם יותר טוב...

אפשר גם לפתח משחקים שייעבדו יותר טוב אצל ATI (זה תלויי במנוע ו"החיבור" שלו לכרטיס מסך).

לגבי COD5, אצלי זה עובד חלק לחלוטין, על ההגדרות הכי גבוהות, תוכלו לראות את המפרט שלי בצד.

פורסם
  • מחבר

תודה לכולם.

אני מודע לעובדה שההבדלים הצטמצמו, במיוחד עם ה-HD48XX המצויינים אבל עד כה נתקלתי בעיקר במקרים בהם משחקי FPS נוטים לכיוון NVIDIA ולא ATI, גם אם הפערים לא מאוד גדולים. מכיוון שה"התקלויות" האלה אקראיות ולא בהכרח מייצגות רציתי לקבל את דעתכם המנוסה בהרבה משלי.

אני על סף שדרוג של ה-X1950XT המזדקן שלי ואני מתחיל לרחרח לגבי מחליף ראוי...

פורסם

כרגע המחליף הראויי יהיה מסדרת ה-48XX.

פורסם

שמע, אני מציע לך לחכות עד יום רביעי ואז לקבל החלטה, ביום רביעי אמור לצאת דרייבר חדש ובמזמן הקרוב אמור לצאת גם פאטצ',

אחרי שני אלא תיבדוק אם עדיין של ל ATI בעיות עם GTA 4 ואז תחליט...

פורסם

כרגע נטייה של משחקים חדשים ל-ATI או NVIDIA, באם היא קיימת, היא קטנה ולא ממש מכריעה. לעומת זאת, קיימת נטייה די ברורה של תוכנות גרפיקה לטובת NVIDIA, כדאי לשים לב לכך אם אתה עוסק בתחום.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים