עבור לתוכן

P5QL-E או P43-DS3L

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

המקביל לEP43-DS3L מהצד של Asus הוא P5QL, בלי ה-E. דגם ה-E מוסיף Firewire ו-RAID ועוד כמה שינויים מינוריים. אם אתה צריך RAID/Firewire או כל פיצ'ר שניתן לך בלוח של Asus, אז לך על זה... אבל אם לא, חבל על הכסף ובמקרה הזה הלוח של Gigabyte יהיה עדיף.

מזההה firewire

ומה פי'צר ?

• תגובות 30
  • צפיות 2.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

פיצ'ר זה תכונה.

פיירווייר זה חיבור, שלרוב נמצא במצלמות וידאו, והוא נותן להעביר קבצים מהמצלמה במהירות. כנראה שאם אתה לא יודע מה זה אז לא תשתמש בזה...

וחוץ מזה, קשה לחפש בגוגל?

פורסם

גם אני התלבטתי בין שתי הלוחות הללו ובסוף קניתי אסוס הסיבה לא הFIREWIRE אלה הESTATA

שאם אתה מוסיף הרדדיסק חיצוני מדובר בממתק של ממש חיבור מהיר בהרבה מהUSB

FIREWIRE טוב להתקנים חיצוניים כמו מצלמת וידאו דיגטלית והרחבת USB שזה לא רע וגם יש באסוס

ועוד דבר אחד הALC1200 שיש בASUS (הכרטיס קול) טוב יותר ממה שיש בג'יגהבייט אם אני לא טועה.

פורסם

אני מעדיף ג'יגהביט ללוחות דומים באותו מחיר, מהסיבה הפשוטה שלהוריד משהו באתר של אסוס זה סיוט. וגם הלוחות של ג'יגביט יותר יפים :-*

פורסם

הלוחות של ג'יגבייט יותר יפיםםםםםם?

אסקיוז יווווווווו

למה יש ביכלל השוואה בין הPCB השחור של אסוס וטורקיז המגעיל של ג'יגבייט?

אם יש לוחות יפים.....

זה ASUS

תראה את המקסימוס 2 פורמולה.....

תראה את הלוחות שלהם מ800 ומעלה איך הם ניראים

הייתי מחשב את עצמי ללוח אם הייתי יכול

פורסם

הלוחות של ג'יגבייט יותר יפיםםםםםם?

אסקיוז יווווווווו

:nixweiss:

התחלת תחרות יופי?! טוב... בוא נמשיך

הנה הP5K

l_00036182.jpg

אל מול ה P35-DS3L כאמור מדובר גם באותו הצ'יפסט

motherboard_productimage_ga-p31-ds3l_big.jpg

ישן מדיי בשבילך?! טוב אז בוא ניקח את הP6T

asus-p6t-deluxe.jpg

אל מול הEX58-EXTREME... זה באמת עניין של טעם:

gb-x58-extreme.jpg

זה ממש לא עניין של יופי, ובאמת לא חשוב אם הוא ייקח אסוס או ג'יגה-בייט שניהם טובים...

הכוונה שלי היא להגיד שאין פה לא טובים... אי אפשר לזרוק באוויר "לוחות ג'גי-בייט נשרפים" כי שומעים על איזה מקרה... כי מקרים בשני הצדדים לא חסרים

פורסם

גם אני התלבטתי בין שתי הלוחות הללו ובסוף קניתי אסוס הסיבה לא הFIREWIRE אלה הESTATA

שאם אתה מוסיף הרדדיסק חיצוני מדובר בממתק של ממש חיבור מהיר בהרבה מהUSB

FIREWIRE טוב להתקנים חיצוניים כמו מצלמת וידאו דיגטלית והרחבת USB שזה לא רע וגם יש באסוס

ועוד דבר אחד הALC1200 שיש בASUS (הכרטיס קול) טוב יותר ממה שיש בג'יגהבייט אם אני לא טועה.

לא רע בכלל... אבל מה קשורה הרחבת USB, יש את זה כמעט בכל לוח סטנדרטי ואני מכיר 0.5 אנשים (כן! לא הגיוני!) שעשו עם זה משהו.. שכן לא מקבלים עם הלוח את האפשרות להרחיב בצורה פשוטה וקלה.

אבל שוב, לגבי הפיצ'רים האחרים, לא רע בכלל. RAID, Firewire, ESATA, ALC1200.. זה לא מעט יתרונות כשמדובר בהפרש של כ-100ש"ח בלבד. אני חושב שאם למישהו יש את 100 השקלים המיותרים הללו, כאן זה המקום להשקיע אותם בפיצ'רים שיכולים להנעים מעט יותר את השימוש בלוח, הן מבחינת פונקציונליות (RAID,ESATA,1394) והן מבחינת סאונד, אם כי זה ממש זניח (HD Audio/AC97).

פותח הת'רד.. אם אחד מהפיצ'רים הנ"ל מדבר אליך, קח את הASUS. אם לא, קח את ה-Gigabyte. ותתחדש (:

פורסם

מקרים בשני הצדדים לא חסרים בזה אני מסכים איתך ..

לגבי הלוחות

הלוחות של אסוס יותר יפים חחחחחח...

למרות שזה לא ממש בחירה שהולכים לקנות לוח ...

בכל מקרה..

אני שמעתי על יותר ג'יגבייט שנשרפים מאסוס שנשרפו

ASUS שמעתי רק אחד שהלך ..

אולי זה דעה קדומה על ג'יגבייט..

אני באמת שלא יודע..

בכל מקרה

הייתי בוחר באסוס

בעניי

הם יותר אמינים.....

פורסם

לא אולי. זו דעה קדומה / fanboy-izm

פורסם

מדובר על הבדל של 130 ש"ח בין הלוחות, אף אחד לא שם על זה דגש?

לאורך כל הנושא שוררת אווירה ששניהם שווים אז למה לקחת את האסוס אם הוא עולה יותר 130 ש"ח?

אותו דבר אני יכול להגיד לבחור שאמר "תוסיף 100 ש"ח אם יש לך". תוסיף 100 ש"ח לאסוס וקח את ה DFI LANPARTY DK P45-T2RS ABS Plus

הוא יותר טוב משניהם בכל דבר. מצויין לOC.

ואגב, לבחור שיש את האסוס, עד כמה באמת הכרטיס קול המובנה ALC1200 טוב יותר מהישן שנמצא בלוחות של שאר החברות ?

פורסם

הכרטיס שיש בלוח של ג'יגהבייט לא ישן, וההבדלים גם ככה לא גדולים.

פורסם

לפני זה היה לי ASROCK DUAL VSTA הרמקולים נשארו ATP3 ועכשיו שומעים יותר טוב מוזיקה וסרטים משחקים לא שמתי לב להבדל

בשניהם ניסיתי ב WINAMP

הכרטיס שיש בASROCK AC97/ALC888 וכן יש הבדל לא שמים וארץ אבל יש לזה השפעה בבחירת לוח .

יש עוד משהו חשוב אחד שפה אולי הג'יגהבייט יותר טוב הלוח עובד טוב יותר עם VISTA והדרייברים מתעדכנים בתדירות גבוהה יותר לVISTA.

שככה לשאלה לאיזה מערכת הפעלה מיועד הלוח יש משקל חשוב.

פורסם

מדובר על הבדל של 130 ש"ח בין הלוחות, אף אחד לא שם על זה דגש?

לאורך כל הנושא שוררת אווירה ששניהם שווים אז למה לקחת את האסוס אם הוא עולה יותר 130 ש"ח?

אותו דבר אני יכול להגיד לבחור שאמר "תוסיף 100 ש"ח אם יש לך". תוסיף 100 ש"ח לאסוס וקח את ה DFI LANPARTY DK P45-T2RS ABS Plus

הוא יותר טוב משניהם בכל דבר. מצויין לOC.

ואגב, לבחור שיש את האסוס, עד כמה באמת הכרטיס קול המובנה ALC1200 טוב יותר מהישן שנמצא בלוחות של שאר החברות ?

אם הייתי זקוק לפיצ'רים שהלוח מציע RAID/FW/ESATA.. אז 100ש"ח היו שווים את זה.

כמובן שלא רק ESATA או רק FIREWIRE שכן ניתן לקנות לחוד רכיב יעודי, אבל אם שניהם, או רק RAID.. אז זה משתלם.

וזה 100ש"ח ולפעמים גם פחות, אתה מגזים.

ואני לא אמרתי חד משמעית שהוא משתלם יותר, אני הדגשתי שהוא לא הלוח המקביל לEP43-DS3L. אבל אם מישהו צריך את הפיצ'רים הללו אז זה משתלם.

פורסם

הלוח שמקביל לאסוס P5QL-E הוא P43DS3 של גיגאבייט (וגם בו אין כניסת ESATA)

אם אתה לא מכיר את הפיצארים הללו(esata, fire wire , אין ממש הבדל בין כרטיסי קול המשלובים למשתמש הממוצע) כנראה שאתה לא צריך אותם.

ולכן המלצתי פה P43-DS3L , אם אתה עדיין בעוניין בכניסות הללו(אופציה לעתיד) תקנה את הP5QL-E של אסוס

פורסם

ברור לחלוטין מהסקירה ב-

http://xbitlabs.com/articles/mainboards/display/asus-p5ql-e_9.html#sect0

בעיקר העמוד האחרון.

שלוחות שמבוססים על p43 הם אוברקלוקרים עלובים למדי.

הם מספיקים בהחלט למי שהולך על מעבדים כמו E7300 ,אבל הם לא הפיתרון לכל אלו שרוצים להוציא את המיץ מהמעבדים שלהם.

נראה לי שככול הנראה אין ברירה אחרת ,אלא לבחור בלוח מבוסס P45 גם אם אין לי שום צורך במערך מרובה כרטיסים

אם כך נשאלת השאלה:

מהו לוח ה-P45 הזול ביותר שעדיין מאפשר למצות את המעבד עד תומו?

(שימו לב שאני מיתכוון לזול ביותר מבין הלוחות שבנויים מקבלים מוצקים בלבד)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים