עבור לתוכן

Segate או WD של 1TB ?

Featured Replies

פורסם

רציתי לדעת למה Segate 1TB יותר זול משמעותית מ- WD 1TB.

המחיר של Segate הוא 570 ש"ח ומדובר ב- 32MB FUBBER ו-5 שנות אחריות,

ואילו המחיר של WD הוא 730 ש"ח ומדובר ב- 16MB ו-3 שנות אחריות.

רציתי לדעת למה המחיר של סגייט זול יותר משמעותית והאחריות ארוכה יותר והכונן מהיר יותר?

אני צריך HD איכותי לגיבוי ולשמור עליו חומר מאוד חשוב ככה שאם צריך להשקיע עוד קצת כסף כדי לקחת WD אני מוכן.

מה אתם אומרים? מה דעתכם מניסיונכם?

פורסם

לא יודע לגבי הדגמים הספציפיים האלה, אבל SEAGATE נחשבת לאיכותית וטובה יותר מWD... מה גם שאתה מקבל 5 שנות אחריות במקום 3... אני הייתי הולך על סיגייט, בינתיים לא התאכזבתי מהם...

פורסם

הWD לא יציע לך משהו שה-Seagate לא יכול לספק.

לא ידועה לי הסיבה להבדל במחיר, לפחות לא משהו רשמי וחותך.

ואם המידע ממש חשוב לך אז מומלץ לגבות ביותר ממקום אחד.

פורסם

לא יודע לגבי הדגמים הספציפיים האלה, אבל SEAGATE נחשבת לאיכותית וטובה יותר מWD... מה גם שאתה מקבל 5 שנות אחריות במקום 3... אני הייתי הולך על סיגייט, בינתיים לא התאכזבתי מהם...

סיגייט שעברו לייצר אצל פוקסקון כרגע ממש לא נחשבים "יותר איכותיים" מ WD.... במיוחד לנוכח המחדלים האחרונים שלהם (סדרת ה 3500320AS וה 3750320AS עם אחוזי התקלות המפלצתיים שלהם, וכנראה ה 1.5TB שלהם הולך באותה הדרך.)

לגבי "5 שנים אחריות", בשנה הרביעית של האחריות אתה מקבל זיכוי של 10% במידה ואתה מעוניין לרכוש מוצר נוסף של סיגייט במקום זה שהתקלקל, ובשנה החמישית 5%. זה טריק זול ודי עלוב בשביל להציג את זה כ 5 שנות אחריות

רציתי לדעת למה Segate 1TB יותר זול משמעותית מ- WD 1TB.

המחיר של Segate הוא 570 ש"ח ומדובר ב- 32MB FUBBER ו-5 שנות אחריות,

ואילו המחיר של WD הוא 730 ש"ח ומדובר ב- 16MB ו-3 שנות אחריות.

אפשר לדעת איפה אתה מסתכל שראית מחיר מפחיד כזה? 730 שקל?

http://www.noacomp.co.il/Product.aspx?productid=125

http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu.asp?id=4079

(וגם בשאר החנויות זה ככה)

פורסם
  • מחבר

סיגייט שעברו לייצר אצל פוקסקון כרגע ממש לא נחשבים "יותר איכותיים" מ WD.... במיוחד לנוכח המחדלים האחרונים שלהם (סדרת ה 3500320AS וה 3750320AS עם אחוזי התקלות המפלצתיים שלהם, וכנראה ה 1.5TB שלהם הולך באותה הדרך.)

לגבי "5 שנים אחריות", בשנה הרביעית של האחריות אתה מקבל זיכוי של 10% במידה ואתה מעוניין לרכוש מוצר נוסף של סיגייט במקום זה שהתקלקל, ובשנה החמישית 5%. זה טריק זול ודי עלוב בשביל להציג את זה כ 5 שנות אחריות

אפשר לדעת איפה אתה מסתכל שראית מחיר מפחיד כזה? 730 שקל?

http://www.noacomp.co.il/Product.aspx?productid=125

http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu.asp?id=4079

(וגם בשאר החנויות זה ככה)

אתה בטוח בעניין הטריק של האחריות?

ומה שאתה אומר בעצם שעדיף לקחת WD?

יש עוד מישהו שמכיר את הטריק ו"חווה" אותו על בשרו? ומסכים עם הבחור למעלה?

בפנדה בררתי ואמרו שהסגייט עולה 570 ש"ח... וה- WD עולה 700 ומעלה...

בררתי בעוד חנות וה- WD עולה 730 ש"ח...

ותראה בפנדה איזה הבדל מחירים...

ווסטון

http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_272_79_1664&products_id=18760&PHPSESSID=8659557832081936e13913f5cbecad19

סיגייט

http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_272_81_2002&products_id=19680&PHPSESSID=8659557832081936e13913f5cbecad19

איך זה הגיוני המחירים באתר שאתה נתת?

פורסם
  • מחבר

אם כך אז הWD עדיף.. לא שמתי לב למחיר..

תסתכל בקישורים שאני פרסמתי, יש הפרש של יותר מ- 200 ש"ח בין ה-HD.

איך מסבירים את זה?

ואתה גם מכיר את הטריק של סיגייט בעניין האחריות 5 שנים?

פורסם

אני יודע שבשנתיים האחרונות האחריות היא חלקית (שאופן כללי זה עדיין עדיף על 3 שנים), אני רק לא ידעתי פרטים נוקבים כמו 10 ו-5%.

ולגבי הקישורים שפרסמת..

אז מה? אז יש חנויות שמוכרות יקר יותר, ויש חנויות שמוכרות בזול יותר.. :nixweiss:

דרך אגב זה כונן שקט מאוד (אחד השקטים ביותר שקיימים!).. מאוד משתלם

חבל שהמחיר לא היה כזה נמוך כשאני קניתי את ה-Seagate שלי

(אבל מצד שני הוא גם נופל בביצועים מהסיגייט, כידוע הוא מהסדרה הירוקה. או GP, צריך לבדוק את זה..)

פורסם
  • מחבר

ולגבי הקישורים שפרסמת..

אז מה? אז יש חנויות שמוכרות יקר יותר, ויש חנויות שמוכרות בזול יותר.. :nixweiss:

דרך אגב זה כונן שקט מאוד (אחד השקטים ביותר שקיימים!).. מאוד משתלם

חבל שהמחיר לא היה כזה נמוך כשאני קניתי את ה-Seagate שלי

(אבל מצד שני הוא גם נופל בביצועים מהסיגייט, כידוע הוא מהסדרה הירוקה. או GP, צריך לבדוק את זה..)

לא הבנתי על מה אתה מדבר WD או SEAGATE? מה שקט יותר? ומה נופל מהביצועים?

ואם לך יש SEAGATE סימן שאתה מעדיף אותם על WD לא?

מה ההמלצה שלך אחרי הכל? WD או סיגייט?

וכן יש חנויות יקרות ויש פחות.. אבל לא בהבדלים כאלו משמעותיים...

ובדקתי במס' חנויות וכולם מוכרות את WD בסביבות 700+... איך זה הגיוני :|? למה אצלנו הכל יקר! :-\

פורסם

כל הכוננים שלי הם WD, האחרון שקניתי הוא סיגייט והוא נקנה בגלל המחיר המאוד אטרקטיבי ולכאורה זהו כונן מאוד משתלם כי הביצועים שלו לא רעים בכלל- ממוצעים +

הWD10EACS הוא כונן שקט מאוד וכדאי לך מאוד לקנות אותו מנעה מחשבים במחיר שהם מציעים, ואם תמצא בזול יותר.. מה טוב.

הST31000340AS טוב ממנו מבחינת ביצועים.. לא שהוא "לוקח אותו בהליכה" או משהו דומה, אבל הוא טוב ממנו. אך מן הסתם שכשמדובר ב1TB אז זה לרוב למטרות אכסון.. ואפילו לרוב לHTPC שדורשים נפח גדול.. אם המטרה שלך היא כזו או דומה לה, אז העדיפות היא לשקט, שזה הWD.

אבל בכל מקרה שניהם יספקו אותך*, לכאן ולכן לכל אחד יש את היתרונות והחסרונות שלו.

* אני חושב ש-Scorn הגזים קצת כשדיבר על ה500GB וה-750GB (של Seagate), אבל אולי הוא עוסק בתחום ויודע טוב ממני אילו כוננים חוזרים יותר ואילו פחות. אבל מבחינת ביצועים הם ממוצעים + בידיוק כמו ה1TB שלהם (שוב אני מדגיש, של Seagate).

ושוב אני מרענן, אמנם האחריות היא חלקית וגם בתור אחריות חלקית היא מאוד מינימלית (בהנחה שהנתונים ש-Scorn הציג נכונים), אך עדין זה עדיף מאשר 3 שנות אחריות כשלאחריהן אתה לא מקבל כלום. מי אמר שבמקרה וידפק כונן קשיח של Seagate בעוד כ-4 שנים, לא יהיה כונן משתלם בסביבה מאותה חברה.. שיהיה נחמד לקבל בהנחה מסוימת. אם כונן קשיח עולה 500ש"ח, במקרה כזה עשרה אחוזים מהווים 50 ש"ח, ואני לא חושב שזה כלום. (אבל 5% זה באמת כלום :lol:)

אז אם חשוב לך שקט, קח WD... אם חשוב לך מעט יותר ביצועים, קח Seagate. שניהם יספקו אותך.

אני אישית הייתי לוקח WD. להצהיר על אמינות של הכוננים השונים זה לא משהו שקל לעשות, אבל אם יותר מבן אדם אחד שמתעסק בתחום אומר את זה, אז כנראה שיש משהו בדבריו.

פורסם

בנועה מחשבים מוכרים את הדיסק הקשיח באריזת OEM (שקית פלסטיק) או כBOX (בא בתוך קופסא)?

האם יש הבדל באמינות הדיסקים? אחרי הכל נראה לי שכונן מכני שמובל ללא קופסא סובל קצת יותר מתלאות הדרך.

פורסם

כל הדיסקים שקניתי (פנימיים) היו OEM כלומר בשקית בלבד.אכן האחריות של סיגייט זה תרמית כשרק 3 שנים זה אחריות אמיתית.אם זאת המחיר על הכוננים שלהם לא רע בכלל.גם אני לא שמעתי על התופעות הנוראיות של הדיסקים של סייגייט (שלמען ההיגינות אני בעליו של אחד מהכוננים שצוינו כלא אמינים ובזמנו חקרתי עליו).

פורסם

יש F1 של סמסונג (אם לא טעיתי בשם) בכ-660 ש"ח

פורסם

דיסקים קשיחים לא מגיעים בקופסאות, הם מגיעים בשקית אנטיסטטית אטומה.

הדיסקים של Seagate מגיעים בנוסף לשקית עם קופסת פלסטיק שקופה פשוטה מאוד.

אז אין שום משמעות לזה.. כי כך מגיעים כל הדיסקים הקשיחים, אין קופסאות ואין נעליים.

בנוגע ל-Spinpoint F1.. אני לא חושב שהוא משתלם

הוא לא משמעותית יותר טוב מה7200.11-1TB של סיגייט... בחלק מהמבחנים הוא דווקא טוב ממנו

וה7200.11-1.5TB של סיגייט דווקא מציג ביצועים טובים ממנו לרוב..

יש גם את הWD1001FALS שנמכר במחיר דומה ל-F1 ומציג ביצועים לא רעים בכלל מולו.

ובקיצור, עזבו אתכם משטויות... קחו WD או סיגייט הכי זול שתמצאו

ובאופן יותר ספציפי הכי משתלים זה WD 1TB ו-Seagate 1TB

יותר ספציפי: WD10EACS ו- Seagate ST31000340AS, ואם תמצאו במחיר דומה את ה 333AS אז מה טוב.

פורסם

בקשר לקופסא:הם טוענים שהקופסא מגנה בצורה טובה יותר על הדיסק,ולכן הסיכוי ל-RMA פוחת.

"Seagate SeaShell

Seagate's ingenious SeaShell packaging provides enhanced drive protection from harm during handling. Seagate claims the SeaShell can protect the drive from up to 1,000 Gs of non-operating shock.

Seagate has demonstrated the increased protection provided by the SeaShell by dropping two drives from a height of 12 inches; one was protected by the SeaShell and the other was protected by a traditional anti-static ESD bag. The ESD-wrapped drive suffered 1,000 to 1,500 Gs of force while the SeaShell-protected drive suffered only 50 to 150 Gs, which is well within a Seagate drive's shock range."

http://geekspeak.org/articles/seagate_barracuda_v_serial_ata_hard_drive/

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים