עבור לתוכן

צריך עצה, בעיות קליטה ברשת אלחוטית .

Featured Replies

פורסם

שלום, ראשית אומר תודה לעוזרים ואציין שהבעיה התחילה אחרי מעבר למשרד חדש..

ועכשיו לבעיה..

אז ככה יש לי ראוטר מסוג :WRT54GL עם frimware גרסה : v4.30.7

שמחוברים אליו 6 מחשבים כולם בחיבורים אלחוטיים עם כרטיסים רשת שונים משונים..

מאז המעבר למשרד החדש והגדול יותר (חד מפלסי) אני נתקל בחלק מהמחשבים בבעיית איכות ועוצמת קליטה רצינית ביותר

כאשר בשתי המחשבים המרוחקים ביותר מהראוטר כ-12 מטר היא נהיית ממש קטסטרופלית עד רמה שקשה לעבוד ברשת המשרדית

זמני התגובה של פינגים שנתתי מכל אחד מהמחשבים לראוטר נעו מ 1ms פחות או יותר קבוע עם פיקים עד סביבות ה30ms בשלושת המחשבים הקרובים

ובשאר המחשבים המרוחקים יותר עשו עליות וירידות של בין ה1ms לסביבות ה1000ms ואפילו חצו אותו...

נוסף על כן בשתי המחשבים המרוחקים תוכנות הניטור והתחברות של כרטיס הרשת נעו באחוזי הקליטה בין LOW ל EXCELLENT עולה ויורדת ללא הרף

ניסיתי להחליף כרטיסים כ3 החלפות בערך...טווח התנודדתיות אומנם מתצמצמת בחלק מהכרטיסים אבל עדיין עולה ויורדת ללא הרף

באחד מכרטיסי הרשת ששמתי באחד מהמחשבים המרוחקים הוא ניטר שם גם את רמת הnoise והיא הייתה ממש גבוה לטעמי כ-40%

והדבר הכי חשוב שבכל המחשבים כולם נתקלתי לפחות פעם אחת בזמן הפינגים בREQUEST TIME OUT מה שנראה לי חמור יותר

ובמחשבים המרוחקים ה-REQUEST TIME OUT חזר על עצמו מספר רב של פעמים.

נ.ב. כחלק מניסיון לפתור את הבעיה החלפתי לכרטיסי רשת שיושבים בPCI עם אנטנה במקום 2 שהיו עם חיבור USB

כאמור זה לא ממש עזר.

למישהו יש הצעה מה לעשות על מנת שהרשת תעבוד כמו שצריך ולא תתנתק/תהיה איטית להחריד

ושוב תודה רבה רבה לכל מי שיטרח לקרוא לעזור :xyxthumbs:

פורסם

אני מבין שמודבר על עסק.

בעסק הכי חשוב זה האמינות לא?

אז למה שלא תפרוס רשת חוטית, לפחולת למחשבים המרוחקים?

בנוסף, כמה קירות יש בין המחשבים? יש גם טלפונים אלחוטיים במשרד (לא סלולריים)?

פורסם
  • מחבר

כן מדובר על עסק, מעבר לרשת קווית זה אופציה אחרונה כרגע מטעמי אסטטיות שהם לא לשיקולי

הרוטאר עצמו מחובר למודם בתוך חדרון תקשורת כאשר כל המפריד בינו לבין המחשבים הקרובים זו דלת עץ,

לגבי המחשבים המרוחקים יש בתווך של ה-12 מטר שציינתי 2 קירות מה שנקרא תומכים חזקים למדי לא גבס או משהו

וחלל גדול .

לגבי רכיבים אלחוטיים למעט טלפון אלחוטי אחד של פנסוניק שנמצא בחדר הקרוב לראוטר ...אין שום אמצעי תקשורת אלחוטי

למעט כמובן כרטיסי הרשת במחשבים ופלאפונים.

פורסם

דלת עץ לא אמורה להפריע.

הטלפון עובד בתדר 2.4GHZ?

תנסה לשחק בערוצים של הטלפון ושל הנתב. עדיף ערוצים כמה שיותר רחוקים.

תעשה עם המחשבים חיפוש של רשתות אחרות באיזור, גם במקרה הזה כדאי להשתמש בערוצם לא חופפים.

פורסם
  • מחבר

כן הטלפון עובד בתדר של 2.4GHZ...זה מה שרשום עליו לפחות

ואין עליו שום כפתור שליטה בערוצים

לגבי רשתות אחרות... זה קולט כ- 5-6 רשתות אלחוטיות אחרות בבניין/אזור

כשהגדרתי את הרשת במשרד החדש שמתי לב שאחת הרשתות עובדת על ערוץ 6 אז שיניתי את הערוץ שלי ל9 בראוטר

אבל עדיין אותן תופעות... כרגע אף אחת מהרשתות לא עובדת על הערוץ ששלי עובדת עליה.

יש אבטחה של WEP וMAC ADDRESS FILTER אם זה אמור להשפיע איכשהו .

פורסם

פרט לכך שWEP וMAC FILTERING לא יכולות להחשב כאבטחה, הן לא אמורות להשפיע לרעה על הקליטה האחלוטית.

בלי קשר אני מציע לך לעבור להצפנת WPA2 ולהוריד את הMAC FILTERING.

ניסית להרחיק/לכבות את הטלפון האלחוטי?

אם זה לא משפר את המצב אז לדעתי העניין פה הוא המיקום. לקליטה טוב הנתב צריך להיות מוגבה, באזור חסר הפרעות והאנטנות שלו צריכות להיות מקבילות לאזות הקליטה (רוב האות יוצא מהצד שלהן).

אם יש במשרד תקרה אקוסטית, אפשר "להחביא" אותו מעליה. אז גם אפשרי למקם אותו באמצע למשל.

פורסם
  • מחבר

לגבי האבטחה אני מודע לכך ותודה על ההצעה.

ניסיתי לשנות את המיקום של הראוטר עד למצב שממש שמתי אותו בחדר אחד עם המחשבים אלה שאני קורה להם מרוחקים...

כמובן שאיכות ועוצמת השדר עלתה אבל עדיין היו ניתוקים ,עשיתי את זה לפרק זמן קצר יחסית כך שאני לא יודע להגיד לגבי התנודתיות בעוצמה ואיכות הקליטה

לגבי תקרה אקוסטית זאת הייתה המחשבה הראשונה שלי לפיתרון לבעיה עד שגיליתי ששתי הקירות שמפרידים בין החדרים חוצצים גם אותה כך ששערתי שזה לא יהיה הפיתרון.

ראוטר עם אות חזק יותר נראה לכם יפתור את הבעיה ?

או שהבעיה היא גרידא מיקום ותצורת הבית (קירות,חלל)

- עכשיו ניסיתי גם לנתק את הטלפון האלחוטי ...אני לא רואה השפעה עדיין אותה תופעה של עוצמת אות לא יציבה :kopfpatsch:

פורסם

מוזר, יתכן שהקיר באמת עושה בעיה. יתכן שלהוסיף משחזר יהיה הפיתרון.

כשהנתב ישב באמצע המחשבים בחצי הראשון קיבלו עצמה טובה?

פורסם

אם יש במשרד תקרה אקוסטית, אפשר "להחביא" אותו מעליה. אז גם אפשרי למקם אותו באמצע למשל.

טריק יפה

רק צריך לשים לב לא למקמם ממש מעל לאחד המחשבים אחרת לא תיהיה בו קליטה כלל.

פורסם

למה להוריד את הMAC FILTERING?

פורסם

למה להשתמש בMAC FILTERING?

פורסם

לחסום את ההאקר הפחות מנוסה

להקשות על הפורץ...

למרות שמנעול אפשר לפרוץ אתה עדיין נועל את הבית, לא? (אז מה אם יש שומר פרטי בכניסה לבית)

פורסם

אני מציע לך לקרוא את הסטיקי...

זה יותר כמו לשים שרשרת של אופניים על פלדלת, זה מוסיף בעיקר טירחה מיותרת.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים