עבור לתוכן

ביצוע רייד עם ASUS P5QC

Featured Replies

פורסם

הי

מישהו יכול בבקשה להדריך אותי כיצד לבצע מערך רייד 0 (ביצועים) עם לוח אם של אסוס p5qc ?

- האם ביצוע הרייד מתבצע לאחר התקנת מערכת ההפעלה או בשלב התקנתה?

- מה לבחור כאשר אתבקש לבחור גכמות הבלוקים ?

- ועוד שאלה, האם ניתן לבצע רייד של 3 ו 3 ? תזומרת 3 דיסקים לביצועים ו3 דיסקים שמגבים אותם

תודה מראש, מאוד מעריך עזרה מכם

פורסם

קודם כל, בחוברת של הלוח שלך צריך להיות מדריך לזה..

1. לפני ההתקנה אתה מבצע את הרייד, ובמהלך הקמת המערך את מפרמט את כל הכוננים הקשיחים (שבמערך)

2. זה תלוי בשימושים.. אם השימושים הם סטנדרטיים אז ברירת המחדל תהיה בסדר. אבל אם למשל יש לך כונן שיכיל רק (או בעיקר) קבצים גדולים, אז עדיף לך כמה שיותר גדול.

3. כמובן, RAID 1+0 או RAID5, אך אולי יהיה לך יותר כדאי להוציא קצת דיסקים מהמערך.. כלומר לעשות RAID0 (מה שהבנתי שאתה רוצה לעשות) לשלושה דיסקים, והדיסקים האחרים יגבו אוטומטית ע"י תוכנת גיבוי כשלהי.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התגובה

1.למה להוציא דיסקים מהמערך?

2.

קודם כל, בחוברת של הלוח שלך צריך להיות מדריך לזה..

...לשלושה דיסקים, והדיסקים האחרים יגבו אוטומטית ע"י תוכנת גיבוי כשלהי.

יגובו אוטומטית - מה יקרה אם אחד מהדיסקים יפול? הגיבוי שהזכרת מתייחס לגיבוי החומר שנמצא על הדיסק או גיבוי הדיסק עצמו?

גיבוי של הדסיקים משום שדרושה 100% זמן פעילות

אם תוכל לפרט אשמח מאוד.

פורסם
  • מחבר

דניאל?

זה תלוי בשימושים.. אם השימושים הם סטנדרטיים אז ברירת המחדל תהיה בסדר. אבל אם למשל יש לך כונן שיכיל רק (או בעיקר) קבצים גדולים, אז עדיף לך כמה שיותר גדול.

מה ההבדלים בין הביצועים ?האם בחירה ב"כמה שיותר גדול" תאט את הביצועים?

תודה מראש

פורסם

1. תפרט מה הדרישות שלך מבחינת נפח כשאמרת 6 כוננים (3 אחסון, 3 גיבוי).. כך שאדע מה עדיף בשבילך. ואם אתה חושב שזה משנה, אז גם סוג החומר שאתה מאכסן. תדירות גישה לנתונים וכדומה..

2. ההבדל אינו דרסטי. אם מדובר במחיצה של מערכת ההפעלה שבה יש לא מעט קבצים קטנים, אז בחירה של גודל קלסטר ברירת מחדל יהיה אופטימלי, 4KB. אך אם יש לך מחיצה גדולה שמכילה קבצים גדולים (כמה שיותר, אבל מן הסתם יותר מ-4KB), למשל סרטים שאתה עורך/קבצי פוטושופ שאתה עובד עליהם.. או מה שלא יהיה, אז עדיף יהיה בשביל גודל קלסטר כמה שיותר גדול, למשל 64KB.

ההבדל מתבטא בגישה לקלסטרים על פי מערכת הקבצים. כידוע קבצים ממוקמים בקלסטרים שמורכבים מסקטורים, גודל סקטור הוא 512 בתים וגודל קלסטר משתנה לפי ההגדרה שלו בעת פירמוט מחיצה עם מערכת קבצים NTFS (במקרה של FAT32, זה משתנה לפי גודל המחיצה). מערכת הקבצים היא שאחראית למקם קבצים במקום המתאים. כאשר יש קובץ אשר גדול מקלסטר, מערכת הקבצים תפזר אותו על מספר הקלסטרים הנדרש, וגם כאשר גודל הקובץ הוא רק מספר בתים, מערכת הקבצים תקצה לו קלסטר שלם, כך שלמעשה שאר הקלסטר מבוזבז.

ולכן היתרון של סקטור קטן הוא חיסכון במקום (בתנאי שאכן הקבצים קטנים), והיתרון של סקטור גדול הוא מהירות גישה מעט יותר גבוהה (בתנאי שאכן הקבצים גדולים).

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה.

מדובר בשרת FTP בסה"כ.

גדלי הקצבים נעים בסביבות 10MB -200MB

פורסם

אבל מה הנפח שדרוש לך? 1TB? 2TB?

פורסם
  • מחבר

ווא ווא יש לי בעיה חמורה ....מסך כחול בהתקנה(!)

ראשית, לוח האם הינו Asus Maximus Formula II

1.נכנסתי לביוס, שיניתי מIDE לRAID

2.לחיצה על CTRL+I מביאה למסך בו מגדירים איזה רייד, גודל קלסטר וכו'. בחרתי רייד 10. יש ברשותי 4 דיסקים של 500 ג"ב כל אחד.

3.הכנסתי דיסקט (תקליטון) והעתקתי את קבצי ההתקנה שלו

4.הכנסתי דיסק התקנה של ווינדוס, לחצתי F6 ובחרתי ICH10R. ההתקנה קראה מהתקליטון והעתיקה את הדריברים הדרושים.

אך, דקה מאוחר יותר אני מקבל מסך כחול שוב ושוב ושוב!

1.בתחילה חשבתי שמודבר בבעיה של דיסק התקנה. ניסיתי עם 3 דיסקים שונים - WIN SERVER 2003, WIN XP PRO, WIN XP PRO 64

בכולם אותה תוצאה, מסך כחול דקה לאחר התקנת הדרייברים הראשונים של ווינדוס

2.בדקתי את זה על מס' "ברזלים" (מחשבים) שונים.אותה תוצאה

3.עברתי שוב על כל השלבים, קראתי שוב את המדריך של הלוח אם.

חברה אני נואש, צריך את עזרתכם בדחיפות(!)

תודה רבה וענקית מראש!

פורסם

לא הבנתי. ניסית להתקין את המערך על 4 מחשבים שונים?

מסך כחול? יש קובץ DUMP? אם לא, מה הודעת השגיאה?

פורסם
  • מחבר

מה לא ניסיתי...

לא ממש הבנתי מה לא הבנת....

יש ברשותי 5 מחשבים.

כאשר אני מנסה להתקין ווינדוס אני מקבל את המסך הכחול.

כאשר אני מנסה להתקין ללא RAID הכל בסדר

אני חושב שכתבתי את כל מה שצריך לדעת למעלה.

אחת השורות במסך הכחול היא 0x0000007b

---יש לציין שמדובר במחשבים חדשים לגמרי, הדיסקים ריקים ללא מערכת הפעלה.

אין סיכוי שבמקרה צריך להתקין קודם מערכת הפעלה ואחר כך לתקיין רייד נכון..?

...נ.ב

תודה רבה על העזרה, כל פיסת אינפורמציה..

פורסם

אתה קודם יוצר את הרייד ובודק שהוא תקין. לאחר מכן ניגש לאתר של אסוס ומוריד דריברים ל RAID, ומעתיק אותם לדיסקט. בעודך חושב ומבין שאין לך לא כונן פלופי ולא דיסק פלופי, אתה מקלל את מיקרוספט שעדיין דורשת לטעון דריברים דרך פלופי.

ואז יש לך שתי אופציות:

משיג כונן פלופי ממחשב ישן (ואז מנסה להשיג דיסקט, זה כבר יותר קשה)

יש אופציה בעזרת NLITE להכניס את הדריברים המדוברים לדיסק התקנה של XP. הוראות בגוגל...

בהצלחה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים