עבור לתוכן

מערך RAID0 וכונן SSD - הפרש בביצועים.

Featured Replies

פורסם

אהלן כולם.

אני, בתור גיימר שמוריד "לא מעט" הייתי אומר, זקוק ל-2 TB שטח במחשב. איני מעוניין לבזבז כסף על הארדיסק SSD או על VelociRaptor, מכיוון שאין בהם מספיק מקום כדי להחזיק את כל הקבצים במחשב + מערכת ההפעלה (כן, אני רוצה את הכול במהירות גבוהה יותר). אין לי כסף/חשק לבזבז על הארדיסק שלישי ואולי רביעי שיהוו גיבוי, כך שאני מעוניין לדעת האם מערך RAID0 יתאים לי ומה הסיכונים הנטולים בעסק, בהתחשב בעובדה שאשתמש באל-פסק ושלא יהיה לי גיבוי. האם יש צורך כלשהו לתחזק את המערך? האם השינוי היחיד שארגיש במהירות יהיה במערכת ההפעלה, כך שכדאי לי לקנות SSD בנפח קטן מאוד אך במהירות גבוהה מאוד ולהתקין עליו את מערכת ההפעלה, וכך בעצם לוותר על מערך ה-RAID0?

פורסם

SSD למערכת הפעלה..

לשאר אין צורך ממשי

וגם RAID0 לא מומלץ בלי גיבוי

פורסם
  • מחבר

לא ארגיש הבדל בטעינה במשחקים, בתוכנות כבדות וכו' בין RAID0 לבין סתם הארדיסק במהירות של 7200RPM?

אגב, מהו כונן ה-SSD בנפח 8 ג'יגה (אני מאמין שיספיק לי ל-XP PRO, לכל האנטי-ווירוסים למיניהם ולכל הדרייברים) שניתן להשיג בארץ והוא בעל המהירות הגבוהה ביותר? מהו מחירו?

פורסם

כמובן שתרגיש הבדל

כשאמרתי למערכת הפעלה, התכוונתי בתור כונן של מערכת הפעלה שמכיל גם תוכנות ומשחקים..

וזה לא ממש משתלם SSD... :-[

פורסם
  • מחבר

אז כדאי לי אולי לקנות בעצם 3 הרדיסקים, 2 של 500GB ו-1 של 1TB ולבצע בהם RAID0+1? כלומר, בין 2 ההארדיסקים הקטנים יותר מבוצע RAID0 וההארדיסק הגדול יותר בעצם מעתיק לתוכו את כל המידע כגיבוי?

פורסם

זה בהחלט יהיה עדיף..

וכל זה יעלה לך כמו כונן SSD אחד של 64GB..

פורסם
  • מחבר

כן, זה ברור לי. בגלל זה התכווננתי על 8GB ולא על 64GB..

xD

בכל אופן, מסתבר שאי אפשר לקיים RAID0+1 עם מספר אי-זוגי של הארדיסקים, כך שהקניה מסתכמת בעצם ב:

כונן קשיח Western Digital WD7500AAKS 750GB SATA2 16MB

₪691

כמות:2

http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=WDC1132

כונן קשיח Seagate ST3750330AS 750GB SATA2 32MB

₪435

כמות:2

http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=ST3750330AS

סה"כ מחיר לכל המוצרים:2252₪

המפרט הורכב באתר:http://www.skypc.co.il

הרבה כסף. (ניתן לראות שלקחתי הארדיסקים של 750GB במקום 500GB מכיוון שאני מאמין שטרה לא תספיק [או יספיק?] לי לכל קבצי)

האם המהירות תהיה שווה או גדולה יותר משל הארדיסק VelociRaptor?

פורסם

דברים יקרים שכאלו SSD או רפטור, עדיף לקנות מחו"ל..

ואני לא מבין למה בחרת 4כונני 750GB כששניים של WD והשניים האחרים של Seagate.

4 כונני 750GB של סיגייט היו עולים 1740.. סה"כ 3TB

ואם תקנה 3 כוננים של 1TB כל אחד, של סיגייט עולה כ 550ש"ח היה יוצא 1650 (אולי עולה פחות..)

במערך RAID5 כמובן

פורסם
  • מחבר

אני רק שואל מה יותר טוב, אני לא אקנה רפטור או SSD.. ולקחתי 2 מ-WD ו2 מסיגייט מכיוון שה-WD אמורים להיות טיפה יותר מהירים ואיכותיים והם יהיו הכוננים הראשיים, כשהכוננים של הסיגייט שאין בהם שום בעיות בתור כונני אכסון בלבד יהוו כונני גיבוי. וזה לא 3TB. זה מתחלק ל-2 בגלל הגיבוי, זה בעצם 1.5TB.. הבדל די עצום הייתי אומר.

ומה זה RAID5? זה כאילו גם המהרה וגם גיבוי? לא ידעתי בכלל מה זה עושה עד היום.. טוב לדעת xD

איך הקבצים מתחלקים? זה כאילו מה שרציתי למעלה? 2 כוננים מומהרים ואחד מגבה אותם? אם כן, אקח 2 כוננים של 750GB מ-WD וכונן אחד של 1.5TB מסיגייט.

פורסם

בסטיקי הודעות נבחרות (FAQ) יש הסבר על כל מערכי הRAID.

בקצרה כן, זה ממש דומה ל 1+0.. השאלה היא האם יש לך אופציה כזו בבקר המובנה, בהנחה שלאורך כל הדיון אתה התכוונת לעשות RAID עם בקר שיש לך מובנה על הלוח.

והכוננים של WD לא יותר מהירים והם גם לא אמינים יותר..

ולגבי הכונן של ה1.5TB יש איתו בעיה מסוימת שהוא קופא כל כמה שעות ל-30שניות (או משהו כזה), אך סיגייט הודיעו שתצא קושחה שתתקן את הבעיה.

אז....

אני חושב שעדיף לך לקחת מערך RAID0 עם שני כוננים וכונן שלישי לגיבוי, זו תהיה התצורה היעילה ביותר

RAID5 יכול להיות בעייתי לפעמים, במידה והוא נופל זה יכול להיות בעייתי לבנות אותו מחדש (לתקן אותו)

עריכה:

ה6400AAKS של WD הם כוננים דיי מהירים.. שניים כאלו ויש לך 1280GB במחיר של 375ש"ח לכונן אחד

וכונן גיבוי.. איזה שתרצה.. 1TB/1.5TB או 750GB

פורסם
  • מחבר

אני מעדיף מערכת שתגבה באופן אוטומטי את ה-RAID, גם אם יכולות להיות בעיות מסוימות. בכל מקרה יש אל-פסק ככה שרוב הסיכונים נעלמים. ויהיה לי לוח עם צ'יפ X38 מתוצרת DFI, הוא תומך ב-RAID5?

פורסם

תבדוק בדף של הלוח באתר של DFI, כל לוח בפני עצמו.. הצ'יפסט הוא לא זה שקובע. (אמנם יש סטנדרט אבל החברות משנות כפי שהן רואות לנכון)

ותקרא את מה שרשמתי בעריכה...

לגבי הגיבוי האוטומטי, אתה יכול לקחת תוכנה גיבוי ולקבוע לה זמנים מסוימים שבהן היא תגבה את המערכת.

פורסם
  • מחבר

מה ההבדל בין ה-WD6400AAKS לבין WD5001ABYS? חוץ מבמחיר ובנפח אני לא מוצא הבדלים.

והלוח אכן תומך ב-RAID5. מה הסיכונים בו? ולמה הוא עדיף על RAID0+1?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים