עבור לתוכן

ארטיפקטים על גבי צבעים כהים

Featured Replies

פורסם

הי,

היום אחרי ששיחקתי פחות מדקה במשחק World Of Goo המחשב נתקע, קיבלתי הודעה מהמסך שאין Signal ועשיתי Reset.

כשהמחשב נדלק בחזרה שמתי לב שיש ארטיפקטים על כבי צבעים כהים.

ניסיתי להתקין דרייברים חדשים מהאתר של ATI, עשיתי כמה Restarts כמובן, הוצאתי את הכרטיס(ATI X800XL) ניקיתי אותו, ווידאתי שהוא לא חם מדי על פי תחושה באצבעות, חיברתי אותו שוב, והווכחתי לראות שהבעיה לא נפטרה.

למרות שיש לכרטיס אחריות ל-3 שנים מסתבר שהיא חלפה לפני כמה חודשים (מי היה מאמין שהמחשב הזה כבר יותר מבן 3? :P)

אז כמו שזה נראה עכשיו, כנראה שאני אצטרך לקנות כרטיס חדש.

כמובן שזה לא יוצא מאוד נח כי אני רב הזמן בצבא, וכשאני חוזר הביתה אני לא עושה בו יותר מדי (למרות שאני חוזר הביתה כל יום אני חוזר די מאוחר ודי עיף).

אני מקווה שאני טועה ובאמת אפשר לעשות לגביו משהו, ובשביל זה אני מתייעץ פה.

יש לכם מושג אם אפשר לסדר את זה איכשהו?

המפרט שלי כפי שמפורט בפרטים שלי:

AMD 3000+ S939 (Not Venice)

MSI Neo 4 Nforce 4-F

PQI 512X2 Cas2 2-3-3-6 400Mhz

PowerColor X800XL VIVO Dual DVI

WesternDigital 160GB S-ATA 8Mb Cache

Hitach DeskStar 320GB ATA

Maxtor 30GB (Linux)

Antec 350SL

RaidMax Cobra Black

NEC 3520A DVD Burner

Monitor - ChiMei 222H

מצרף תמונות -

[attachment deleted by admin]

פורסם

אם יש ארטיפקטים :

כרטיס דפוק , דרייברים , התחממות

תבדוק את הטמפ" של הכרטיס

אם יש ארטיפקטים בעלייה אז זה לא דרייברים , כי דרייברים הם במערכת ההפעלה

אז אני מניח שהכרטיס לא בסדר , אם אתה להביא אחר משומש או אחד מהחברים שיתאם ותחבר ותראה מה קורה

פורסם
  • מחבר

חיברתי 6600GT של חבר ולא הצלחתי להעלות את מערכת ההפעלה.

אחרי המסך עם הלוגו של הלוח אם פשוט ראיתי את הקו Status האופר הזה בסגנון דוס מהבהב למעלה.

ניסיתי גם עם Ubuntu LiveCD ויצא לי אותו דבר אחרי שבחרתי להכנס שם ל- Linux.

לעומת זאת עם ה-X800XL הצלחתי לעלות ה- Linux ואת ה- Windows רק כמובן עם הארטיפקטים.

דבר נוסף ששמתי לב אליו הוא כשגם שאני שומע מוזיקה המחשב נתקע מדי פעם ויש תקיעות בקול.(יש לציין שבאותו זמן ששמעתי מוזיקה שיחקתי ב- Solitare :P)

הדברים הללו מעלים בי את ההשערה שאולי לא מדובר בכרטיס מסך אלא במשהו אחר.

הדבר הבא ההגיוני ביותר בעיני הוא הספק. בד"כ כספק לא עובד כמו שצריך קורות כל מני בעיות משונות.

אני אנסה להשיג ספק מחבר, בנתיים אשמח לעוד הצעות אם יש :)

תודה!

(דרייברים עידכנתי אבל כמו שאמרתי זה קורה גם מחוץ ל-Windows, לכרטיס אין חישן חום כנראה אבל לפי התחושה באצבעות הוא לא חם, גם אני יכול לשער שזו לא הסיבה כי כשאני מדליק את המחשב לאחר שהיה כבוי במשך תקופה ממושכת - זאת אומרת קר - הארטיפקטים מיד מופיעים)

אז האפשרות שנראית הגיונית במקרה של הכרטיס מסך היא רק שהוא דפוק, אבל יכול להיות שזה לא הוא שדפוק כי גם עם כרטיס מסך אחר היו בעיות כאמור.

Update:

As you can see I can't type in Hebrew right now as I'm working on a Unbuntu LiveCD.

I got a friend's generic 450W PSU and tried it with both X800XL and 6600GT cards but there wasn't a difference whatsoever between the different PSUs.

Afterwards I decided to try out my brother's 8800GT, and with that one I was able to get to Windows' welcome screen and with not artifacts, but that's all I was able to get.

Afterwards my Windows got f*ucked up and now I'm unable to go pass through the welcome screen no matter which hardware I use.

I also tried switching the RAM sticks , using only one and what not, but it didn't change a thing.

So at the moment I work with a faulty X800XL on a linux live CD :P

My conclusions so far are that my Video Card is faulty, but I don't think he's the only one. I think I got other hardware problems as well only I can't really point muy fingers at them.

I would love to get some insightful advices from you guys, but as it seems now, it look like it won't be an easy problem to solve and that it would probably be easier for me and less time consuming to just buy a new PC.

I'd like to know what you guys think about it.

Thanks!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים