עבור לתוכן

המחשב איטי בטירוף, התקנתי מערכת הפעלה מחדש ועדיין

Featured Replies

פורסם

הי, החידה עדיין בתוקפה.

משהו קרה והוא לא מנצל את הCPU עד הסוף. מקסימום מגיע ל30%. אבל זה לא שהוא טס אלא הוא מרנדר בעריכה לאט לאט. פעם הוא היה טס.

חשבתי שזו בעיה שלמערכת הפעלה וקניתי סיגייט טרה אחד, דנדש ומהיר, התקנתי עליו מערכת הפעלה ויסטה 32 מחדש ואת תוכנת עריכה, ועדיין.

אולי מדובר בסטינגס לא מתאימים בביוס? יש שם משהו להגבלת שימוש בCPU?

העלתי תמונות של CPUZ. אודה לתשובותיכם הטובות.

חגי

[attachment deleted by admin]

פורסם

מה אנחנו אמורים לראות פה ? הכל תקין..

פורסם

אולי יעזור אם תציין באיזה תוכנה אתה מרנדר ופרטים נוספים רלוונטים (גרסאות, מקודדים...).

יש סיכוי טוב שאנשים בפורום התנסו עם התוכנה, אבל ללא פרטים מדויקים אי אפשר להשוות שום דבר.

הגבלת שימוש בCPU בביוס כבר אני יכול לומר לך שאין.

אולי תנסה להעלות את הPRIORITY של התוכנה בTASK MANAGER, ואולי יש גם כיוון פנימי בתוכנה.

למרות שלא נראה לי שההרדיסק מגביל, נסה לעדכן דריוורים של SATA (מהאתר של INTEL אם זה רלוונטי ללוח שלך).

תוודא שהבקר מוגדר בAHCI בביוס ושהWRITE CACHE מסומן בהתקן בDEVICE MANAGER.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה,

אני משתמש בפינקל 12 אולטימייט. אבל לא נראה לי שהבעיה אפליקטיבית, כי זה לא רק קורה רק איתה, אלא כנראה קשורה ללוח או לביוס. כי לפני פחות משנה כשקיבלתי את המחשב הכל טס. משהו קרה ואפילו שהתקנתי מערכת הפעלה חדשה על דיסק סיגייט מהיר וחדש עם מינימום אפליקציות הבעיה עדיין קיימת. הCPU לא מתאמץ ובמקביל הכל איטי ויש הפסקות והמתנות, שמתי לב שאפליקציה asus acpi center מופיעה במנהל היישומים בזמן ההמתנות הארוכות יותר.

התקנתי מחדש דרייברים של הצ'יפסט. (זה היה כלכך מהיר שאני מקווה שהותקן בפועל)

ללוח שלי p5kc יש בקר Jmb363 לרייד ואני מנסה עכשיו להתקין אותו מחדש. בביוס סימנתי את הבקר כו ACHI אבל לדיסקים עצמם יש רק אופציה אמולציה לIDE בביוס. האם זה תקין?

חשבתי שאולי יש בעיה עם המכפילים בין הלוח לבין הזכרון (800 מגהרץ) לכן שמתי את התמונות של הCPUZ.

האם יש עוד רעיון איך להתקדם?

חגי

פורסם

תריץ HDTACH / HDTUNE.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים