עבור לתוכן

ניתוקים מוזרים ברשת האלחוטית

Featured Replies

פורסם

שלום לכם,

לפני שאני אתאר את הבעיה אני ארשום קודם את הנתונים הטכניים: נתב חדש מדגם BR6504n של Edimax,

מחשב נייד עם ויסטה 64 מותקנת עליו שמחובר אלחוטית ומוגדרת לו כתובת IP קבועה מהנתב.

הבעיה,

אני חושב שזה התחיל מהרגע שהגדרתי בנתב את הכתובת MAC של המחשב שלי להיות בעלת כתובת IP סטטית.

כל כמה עשרות דקות, או בין שעה לשעתיים אני שם לב לנתק בחיבור של המחשב נייד לנתב.

כאילו כיבתי והפעלתי מחדש את החיבור אלחוטי במחשב והוא מזהה מחדש את החיבור ואוסף נתונים.

זה בלתי נסבל ובשימושים מסויים, הורדות ןמשחקי רשת זה פשוט מתסכל.

אני לא יודע מה לעשות, אין לי אפשרות להבין אם הבעיה נובעת בהגדרות של הרשת במערכת הפעלה או בנתב עצמו שמשום מה מחליט כל כמה זמן להתנתק ולהתחבר מחדש.

יכול להיות שבכלל הבעיה היא במודם?

האם ביטול שרת הDHCP יעזור? יש קשר?

אני אשמח אם תעזרו לי, זה מאוד מתסכל.

תודה רבה.

פורסם

אני מבין שהבעיה היא רק בחיבור האלחוטי, אם כך הייתי מציע לך....... פשוט לנסות להחזיר את זה למצב הקודם ולבדוק. אין פשוט מזה.

אם מתברר שזאת באמת הבעיה, תקבע את הכתובת הסטטית במחשב ולא בנתב.

ד"א, אתה קולט רשתות אחרות בסיגנל חזק טוב? אתה משתמש בתוכנה/אשף של הוינדוס להתחברות?

פורסם
  • מחבר

אני מבין שהבעיה היא רק בחיבור האלחוטי, אם כך הייתי מציע לך....... פשוט לנסות להחזיר את זה למצב הקודם ולבדוק. אין פשוט מזה.

אם מתברר שזאת באמת הבעיה, תקבע את הכתובת הסטטית במחשב ולא בנתב.

ד"א, אתה קולט רשתות אחרות בסיגנל חזק טוב? אתה משתמש בתוכנה/אשף של הוינדוס להתחברות?

תודה לך על התגובה,

הנתב הוא מטר וחצי מהנייד שלי והקליטה היא תמיד הטובה ביותר.

ההתחברות היא דרך המנהל רשתות של הויסטה.

מצאתי איזה הגדרה ורציתי לשאול אם יכול להיות שהיא גרמה לבעיה?

במאפיינים של הכרטיס רשת האלחוטי, הייתה מסומנת תיבה שאומרת "אפשר למחשב לכבות את הרכיב הזה כדיי לחסוך באנרגיה",

אז הורדתי את הV משם.

- מה ההבדל בין הגדרת כתובת IP קבועה במחשב עצמו או דרך הDHCP בנתב?

ומה עדיף?

תודה שוב

פורסם

זה יכול לגרום לניתוקים, בעיקר אם המחשב לא מחובר לחשמל, אלא עובד על הבטריה.

אין ממש הבדל בין ההגדרה במחשב ובין הגדרה בנתב (ההבדל הוא טכני ולא משפיע על העבודה ברשת), עדיף להגדיר בנתב כיוון שזה יותר נוח והשליטה על כל הרשת קלה יותר. כמו כן, הגדרה בנתב לא תפגע עם שינוי הגדרות במחשב (פרמוט, איפוס, שחזור) ואין ככה בעיה בנדידה בין רשתות (אם רשת אחרת תרצה לתת לך כתובת שונה).

פורסם
  • מחבר

עדיין יש לי את הניתוקים האלה למרות כל מה שניסתי |:

חשבתי על עידכון קושחה firmware,

ראיתי שיש עדכון חדש 1.47 באתר של היבואן pipok הישראלי ובאתר היצרן יש עידכון יותר חדש 1.50.

מה עדיף להוריד?

יכול להיות שהעידכון הכי חדש באתר של החברה לא מתואם להגדרות בארץ וזה לא יפעל לי?

מה אתם ממליצים תודה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים