עבור לתוכן

ריח שרוף מהלוח אם- סוף הסיפור?

Featured Replies

פורסם

אחח איזה ייאוש..

קניתי לוח אם מדגם GA-EP43-DS3L ומעבד E8400 +קירור NEXUS 2300 אתמול וניגשתי לבנות מחדש את המחשב.

הלכתי לפי ההוראות בדיוק, שמתי את המעבד בסוקט כמו שצריך, מרחתי משחה תרמית על גבי המעבד והתקנתי את הקירור(מה שהיה די קשה).

חיברתי את כל החיבורים הפנימיים בדיוק כמו שרשום בחוברת של המארז ובחוברת של הלוח אם.

חיברתי את המחשב לחשמל הפעלתי והמחשב דלק לחצי שניה בדיוק עם הבזק של הלדים ומיד כבה.. פתחתי אותו שוב ווידאתי שהכל מחובר כמו שצריך, שהקוטביות של החיבורים נכונה, סגרתי וחיברתי אותו שוב. הפעם המחשב דלק למשך 10 שניות, נכבה ושוב נדלק אחרי שניה ונכבה שוב. החדר התמלא ריח שרוף ופשוט לא הבנתי מה הבעיה והפעם הרגשתי שהכל נדפק.

מתוך הרגשה שאין לי מה להפסיד פירקתי הכל והרכבתי מחדש וניסרתי מהמארז חתיכת אלומיניום די גדולה שהפריעה לכרטיס מסך לשבת כמו שצריך ובגלל זה נוצר שם לחץ לא נורמלי. אחרי שהורדתי אותה הכל הלך הרבה יותר פשוט והפעם לפני כל חיבור ווידאתי פעמיים.

חיברתי את המחשב והפעם המסך נדלק, ראיתי את הלוגו של ג'יגהבייט וראיתי שמופיע עמוד טעינה של חלונות XP, אבל אחרי שניה הבליח איזה מסך כחול והמחשב נדלק מההתחלה. נכסתי לביוס ולחצתי על כל מיני כפתורי REPAIR בהמלצת החוברת אבל עדיין ה-XP לא עלה והמחשב מאותחל כל פעם מחדש.

בצר לי הרכבתי את המעבד והלוח אם הישנים והכל חזר לקדמותו.. רק בלי המעבד החזק יותר שהייתי מעוניין בו...

לפי דעתי הבעיה היתה שבפעם הראשונה שניסיתי להפעיל אותו היה לי קצר כלשהו ואיזה צ'יפ על הלוח אם נשרף, וזאת הסיבה שכעת המחשב מאותחל כל פעם מחדש כשהוא טוען את חלונות.

עכשיו השאלה שלי היא האם ריח שרוף מבשר על משהו בלתי הפיך ואפשר לזרוק את הלוח אם הזה לפח?

האם ניתן לממש אחריות במקרה כזה?

האם אני יכול לעשות משהו בביוס והמחשב לא יאותחל מחדש?

לתמיכתם אודה..

פורסם

תנצל אחריות.

אולי לא חיברת מבודדים בצד האחורי של הלוח, בין הלוח למארז.. או שמרחת לא טוב משחה שגם מוליכה. אולי זה באמת קשור לכרטיס מסך. קשה לומר.

מועבר לפורום תמיכה טכנית לתקלות חומרה. בהצלחה.

פורסם

איזו אחריות לנצל?

כשמחליפים לוח צריך להתקין מערכת הפעלה מחדש.

ופעם הבאה תווריד מראש גורמים שמפריעים לכרטיסי מסך או לחלקים אחרים לשבת במקום.

פורסם
  • מחבר

אבל כשהמחשב עולה מופיע עמוד טעינה של חלונות ואז מסך כחול לחצי שניה ואז ריסטרט, איך אני יכול להתקין מחדש את מערכת ההפעלה אם אני לא מגיע לחלונות?

בקשר לכרטיס מסך, הכרטיס ישב עם הגורם המדובר כבר איזה חודשיים והכל היה בסדר, אבל בעבודה הרבה שעשיתי אתמול על המארז וכשחיברתי וניתקתי את הכרטיס מסך כל פעם אז זה פשוט הפריע וגרם ללחץ אצל החיבורים האחרים אז פשוט ניסרתי אותו ועכשיו הכל בסדר...

מבודד שבא בין הלוח למארז חיברתי,

ומרחתי שכבה דקה של משחה טרמית, לא יותר מדי...

עריכה: יש לי מארז מהסוג שמוצג בתמונה והחלק שניסרתי הוא החלק שמוקף בעיגול הוורוד, שמאוד מפריע לכרטיס ארוך כמו GTX260...

[attachment deleted by admin]

פורסם

איך מתקינים ווינדוס?

קודם כל מוואדים שיש דיסק חוקי, או הולכים וקונים אחד.

אחרי זה נכנסים לביוס ומסדרים שהבוט יהיה מהכונן האופטי

ואז מכניסים דיסק לכונן האופטי ועושים רסטרט

לא צריך בכלל להגיע למסך של חלונות

פורסם

לא צריך להתקין מחדש, לפעמים מספיק לעשות repair installation מהדיסק.

פורסם
  • מחבר

רגע שאני אבין, אתם לא מייחסים חשיבות לריח השרוף שהיה?

אתם חושבים שיש מצב שהכל יהיה בסדר לאחר התקנה חדשה?

פורסם

איזה התייחסות אתה רוצה ? אם משהו הלך, תממש אחריות / תקנה אחר, זה לא שיש יותר מדי מה לעשות עם ריח שרוף.

פורסם
  • מחבר

יש לי דיסק מקורי של XP שגיסת SP1 כלולה בתוכו, ויש לי את חלונות XP שנמצאת במחיצה בגודל 8 ג'יגה בתוך ההארד דיסק, אפשר לעשות שהBOOT יהיה מההארד דיסק?

פורסם

לא באופן פשוט, תשתמש ב nLite ותעשה כזה של הגירסא של ה SP שיש לך.

פורסם

אם היה ריח של שרוף כנראה שמשהו נשרף...

תתחיל מלטפל בזה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים