עבור לתוכן

המלצה למעבד לוח אם וזיכרונות ב1700 ש"ח בערך

Featured Replies

פורסם

היי, אני מעוניין לקנות מחשב חדש שיהיה מיועד לעריכת וידאו (אפטר אפקטס פרמייר וקצת פוטושופ). אמרו לי לחפש באתר יצרן של התוכנות כל מיני פרטים כדי לבחור את החלקים, וממש לא הבנתי מה אני אמור לחפש, אז אם מישהו יכול לעזור לי ולהכנס, או להגיד לי בדיוק לאן ואיך, זה יעזור מאוד.

מעבד-

בסביבות 700-1000 ש"ח

הערות: האם התוכנות הנ"ל ינצלו 4 ליבות? אם כן, זה כדאי? או שעדיף 2?

לוח אם-

בסביבות ה- 300-500 ש"ח.

הערות: חייב firewire.

זכרונות-

בסביבות 300-500 ש"ח ל- 4 גיגה

הערות: נראה לי אני אצטרך 4 גיגה. והבנתי שהכי כדאי 2 של 2 גיגה. אז, איזה זיכרון של 2 גיגה הכי מומלץ?

פורסם

מעבד-

After Effects CS3 תומכת בריבוי ליבות, אבל זה תלוי מה ספציפית אתה עושה עם התוכנה.. בחלק מהפעולות במיוחד רינדור והעברות יש יתרון משמעותי לQ6660, אבל תפרט קצת יותר.

לגבי Photoshop, לא. כאן יש יתרון ל-E8400.

מחיר: כ-800ש"ח ל-E8400, כ-900 ש"ח ל-Q6600.

לוח אם-

Gigabyte EP43-DS3L

חיבור Firewire יגרום ללוח להיות קצת יקר, לא נתקלתי בלוח-אם עם החיבור הזה במחיר נורמלי. הלוח שציינתי אינו מגיע עם IEEE1394, אבל כרטיס יעודי PCI אינו עולה הרבה ועדיף יהיה שתקנה אחד כזה.

מחיר: כ-500 ש"ח.

זיכרון-

מחיר טוב לזיכרון טוב : http://www.wellcom.co.il/catalog/product_info.php?language=he&products_id=7063

אבל אם זה החנות רחוקה או שאתה מעדיף לקנות מחנות אחרת.. כל קיט של 4GB יעשה את העבודה. רק אל תקנה משהו יקר שכן זה לא יתן לך שום דבר.

מחיר: כ-340 ש"ח.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה!

בקשר למעבד- אני אקנה את המרובע כי אני משתמש יותר באפטר מאשר בפוטושופ.

בקשר ללוח אם- אני חייב firewire. מה עם Asus P5KR? יש לו firewire, לא? עדיף להוסיף pci? זה יוצא בערך אותו מחיר... איזה pci מומלץ?

בקשר לזכרונות- מה ההבדל בין לקחת שניים כאלו: Kingston Original 2GB DDR2-800Mhz

לבין אחד כזה- Kingston 4GB (2x2GB) Hyper-X DDR2-800 CL5? וקינגסטון מומלצים?

פורסם

ההבדל זניח מאוד בין הזכרונות.

בשביל השימושים שלך כדאי כמה שיותר זיכרון, ו-4GB הכרחי. ה2X2 זה שני סטיקים כשכל אחד מהם בנפח של 2GB. היתרון של לקנות את הקיט/ערכה הזה, הוא ששני הזכרונות זהים/שווים כמעט ולחלוטין, מכיוון ושלשם כך הם נועדו, להיות יעילים כשהם מחוברים יחדיו למען טכנולוגיית Dual Channel. אבל גם אם תקנה שני סטיקים בנפרד (אפילו שזה אותו סטיק, הם לא יהיו זהים כמו הערכה), אז תוכל לנצל Dual Channel, כך שזה לא ממש משנה. כפי שהתחלתי לומר, ההבדל זניח מאוד.

קח 4GB DDR2 800Mhz הכי זול שתמצא, לא משנה באיזו תצורה, אבל בהחלט לא מומלץ 1GB X4 כי אז תנצל את כל הסלוטים ולא תוכל לשדרג בעתיד.

לגבי הלוח.. P5KR עולה 650 שקל! השתגעת? אם לא היית צריך Firewire היית מקבל בתור המלצה לוח שעולה 500. וכרטיס Firewire שמתחבר באמצעות PCI עולה הרבה פחות מ-150ש"ח עד כמה שאני יודע. ולא, אין לי משהו ספציפי להמליץ עליו (כרטיס IEEE1394).

פורסם
  • מחבר

תודה רבה!

האם לדעתך אני צריך קירורים למעבד? אם כן אז אני צריך המלצה לקירור שקט יחסית וטוב.

פורסם

אם אתה לא מתכנן אוברקלוק אז הקירור שמגיע עם הQ6600 הוא כל מה שאתה צריך.

כמובן שבגרסאת הBOX. בגרסאת Tray/Bulk תקבל רק את המעבד בלי קירור.

פורסם
  • מחבר

אני לא מתכנן oc ונראה לי שאני אקנה את ה- box, אז אני אוותר על הקירורים.

תודה רבה! עזרת לי מאוד!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים