עבור לתוכן

מערך RAID בכמה משפר ?

Featured Replies

פורסם

אני רוצה לשים 2 דיסקים בRAID למערכת הפעלה רק לתוספת ביצועים

1. בכמה אחוז שיפור אשפר את הביצועים ?

2. מה עדיףWIN 64 או WIN 32 לRAID ?

3. האם יש מדריך להתקנת RIAD ?

4. האם RAID 0 הוא נותן את מירב הביצועים למערכת ASUS ?

פורסם

1. זה תלוי בבקר הRAID, אם הוא מובנה הוא יציג ביצועים פחות טובים מבקר יעודי שעולה הון. אבל כיום הבקרים המובנים הם לא מה שהיו פעם, והם מציגים תוספת ביצועים נכבדה ביותר. אני מציע שתשקול כונן SSD שכן יכול לצאת לך במחיר זהה לשני כוננים קשיחים.. גם יציג יותר ביצועים, וגם לא יהיה במערכת RAID 0 שמהווה סיכון מסוים למידע. (אתה מוזמן לקרוא בסטיקי הודעות נבחרות (FAQ) על כל מצבי הרייד)

2. אני לא חושב שיש לזה משמעות..

3. במקרה ויש לך בקר RAID מובנה בלוח, אז צריך להיות מדריך התקנה בחוברת שהגיעה עם הלוח שלך. ואם החוברת איננה ברשותך, אתה יכול להכנס לאתר היצרנית של הלוח (למשל DFI, Asus, Gigabyte..) ולהוריד משם Manual/מדריך-חוברת של הלוח.

4. כשאתה אומר מערכת, אתה מתכוון ללוח אם תוצרת Asus. התשובה היא שאין ליצרנית הלוח משמעות בביצועי הRAID, אלא בבקר עצמו. יש הבדלים בין הבקרים השונים, אמנם לא קריטיים.. אבל יש.

פורסם
  • מחבר

1. זה תלוי בבקר הRAID, אם הוא מובנה הוא יציג ביצועים פחות טובים מבקר יעודי שעולה הון. אבל כיום הבקרים המובנים הם לא מה שהיו פעם, והם מציגים תוספת ביצועים נכבדה ביותר. אני מציע שתשקול כונן SSD שכן יכול לצאת לך במחיר זהה לשני כוננים קשיחים.. גם יציג יותר ביצועים, וגם לא יהיה במערכת RAID 0 שמהווה סיכון מסוים למידע. (אתה מוזמן לקרוא בסטיקי הודעות נבחרות (FAQ) על כל מצבי הרייד)

2. אני לא חושב שיש לזה משמעות..

3. במקרה ויש לך בקר RAID מובנה בלוח, אז צריך להיות מדריך התקנה בחוברת שהגיעה עם הלוח שלך. ואם החוברת איננה ברשותך, אתה יכול להכנס לאתר היצרנית של הלוח (למשל DFI, Asus, Gigabyte..) ולהוריד משם Manual/מדריך-חוברת של הלוח.

4. כשאתה אומר מערכת, אתה מתכוון ללוח אם תוצרת Asus. התשובה היא שאין ליצרנית הלוח משמעות בביצועי הRAID, אלא בבקר עצמו. יש הבדלים בין הבקרים השונים, אמנם לא קריטיים.. אבל יש.

תודה על ההסבר

אבל איפה משיגים כונן SSD במחיר שפוי ?

יש לך קישור ?

באם ממתקין RAID 0 האם צריך להתקין מחדש את WIN או להתקין מחדש על שניהם את WIN ?

פורסם

א. אני לא ממליץ לך על RAID0 בלי לבדוק קודם שהטמפ' של ההארדיסקים נמוכה מספיק, ושתישאר ככה גם בRAID.

ב. אני לא ממליץ לך על RAID0 בלי כונן שלישי לגיבוי.

ג. בשביל RAID אתה צריך להתקין מחדש את מערכת ההפעלה ודרייבר לבקר הRAID.

פורסם

כשאתה יוצר מערך RAID0 אתה מפרמט את שני הכוננים הקשיחים.

פורסם

א. אני לא ממליץ לך על RAID0 בלי לבדוק קודם שהטמפ' של ההארדיסקים נמוכה מספיק, ושתישאר ככה גם בRAID.

ב. אני לא ממליץ לך על RAID0 בלי כונן שלישי לגיבוי.

ג. בשביל RAID אתה צריך להתקין מחדש את מערכת ההפעלה ודרייבר לבקר הRAID.

א. אין עליית טמפרטורות מיוחדת בשימוש בRAID0 (למרות שבכל העתקה 2 הרדיסקים עובדים, ככה זה גם בRAID1)

ג. יצירת מערך RAID מוחקת את התוכן שהיה על הכוננים כך שתצטרך להתקין הכל מחדש וכמו שהוזכר כאן - תצטרך דרייבר כדי שמערכת

ההפעלה (או ההתקנה שלה) יזהו את המערך.

עריכה: הקדימו אותי.

פורסם
  • מחבר

התקנתי 2 דיסקים ב-RAID 0

של 250 GB ועכשיו המערכת ממנת שיש לי 500 GB בדיסק C

האם זה נכון ?

שאני מבצע OC המחשב משתגע

פורסם

אם הבנתי אותך נכון, אז כן, אמורה להיות לך מחיצה עם 500GB, ואתה יכול לפצל אותה עם כל תוכנה שתרצה.

פורסם
  • מחבר

המהירות של העברת קובץ 1 GB

מדיסק RAID לדיסק רגיל בערך 70 MBPS

ומדיסק רגיל ל- RAID בערך 60 MBPS

זה תקין ?

פורסם

אתה בכל מקרה מוגבל על ידי המהירות של הדיסק הרגיל.

פורסם
  • מחבר

אתה בכל מקרה מוגבל על ידי המהירות של הדיסק הרגיל.

לא הבנתי מה מוגבל ?

מה המהירות של הדיסק הרגיל ?

פורסם

למשל, אם אתה מעתיק קבצים ממערך RAID0 לכונן קשיח שלא במערך..

אז המערך RAID0 יעביר אותם במהירות גבוהה יחסית (כי זה RAID0) והכונן השני שלא במערך יקבל אותם במהירות שלו, שהיא נמוכה מהמהירות של המערך.. ולכן אתה מוגבל בהעברת קבצים בין המערך לכונן שלא במערך.

פורסם
  • מחבר

למשל, אם אתה מעתיק קבצים ממערך RAID0 לכונן קשיח שלא במערך..

אז המערך RAID0 יעביר אותם במהירות גבוהה יחסית (כי זה RAID0) והכונן השני שלא במערך יקבל אותם במהירות שלו, שהיא נמוכה מהמהירות של המערך.. ולכן אתה מוגבל בהעברת קבצים בין המערך לכונן שלא במערך.

שוב לא מובן מה מוגבל ? מה המהירות של הארד דיסק שלי שניתן לקבוע שמוגבל ?

SATA 2 3GB ?

אתה יודע את הנמהירות של הדיסק שלי הרגיל ?

אני מרגיש שאתה מנסה בכח לתת תשובות כם בנושא שלא מובן לך

ואתה מנסה לענות על דרך הלוגיקה ואני מחפש מקצועיות והבנה עם הסברים מוכחים

פורסם

פשוט תפעיל בדיקת מהירות ב HDTUNE ו HDTACH במקום לעשות דבר מפגר כמו להעתיק מ RAID להארד דיסק רגיל, כמו שאמרו לך.

פורסם

אני מרגיש שאתה מנסה בכח לתת תשובות כם בנושא שלא מובן לך

ואתה מנסה לענות על דרך הלוגיקה ואני מחפש מקצועיות והבנה עם הסברים מוכחים

תגובה מבריקה לאחראי פורום... במיוחד שהוא צודק 100%.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים