עבור לתוכן

בעיית קריאה בצורב Asus -זמן קריאה לא סביר ותקיעת המחשב

Featured Replies

פורסם

רכשתי עפ"י המלצות בפורום ובמקומות אחרים את הצורב ASUS DRW-2014L1T ושאר המפרט שלי מופיע בפרופיל המשתמש.

המחשב עובד עם מערכת הפעלה ויסטה פרימיום 64 ביט בעברית וישנה בעיה עם הצורב בקריאת דיסקים,לוקח לו המון זמן לקרוא דיסקים (DVD או CD)וכשאני אומר המון זמן מדובר על מספר דקות לדיסק בודד כשבזמן הזה כל לחיצה על מקש כלשהו או פעולה כלשהי גורמת לתקיעה של המערכת עד להוצאה של הדיסק .

על פניו הכונן אינו תקול ודיסק אחד הוא הצליח לקרוא ,זמן הקריאה לטעמי אינו סביר במערכת כזו חזקה (מפרט בצד),כשבזמן זה כמובן איני מנסה לבצע שום פעולה אחרת שגורמת לעומס.

מה יכולה להיות הבעיה והאם למישהו יש ניסיון דומה? קראתי באיזה מקום שהכונן קורא אמנם מעט לאט CD-R אבל לא ברמה כזאת.

תודה.

פורסם

אולי הרכיב פועל במצב PIO ולכן הוא מאוד איטי.. בסטיקי

הודעות נבחרות (FAQ) יש הסבר כיצד לוודא שהוא במצב DMA. ובשיטה אפילו יותר פשוטה, אם רשום שהוא במצב PIO.. אז תוריד את הסקריפט שבקישור הבא ותריץ אותו. (היכן שרשום Click Here תעשה קליק ימני ואז Save File As, תשמור במחשב ותפעיל אותו..)

http://winhlp.com/node/10

התקנת דרייברים לצ'יפסט שכוללים SATA? במידה וקיימים ולא התקנת, זה עשוי לעזור..

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה.

אנסה את העניין ואם זה יצליח אגיב ברגע שיתאפשר.

פורסם

הנני מצטרף אל השואל במקום לפתוח תרד חדש באותו נושא

היות וגם לי יש אותה הבעיה עם צורב DVD של ASUS במערכת הפעלה ויסטה אולטימט (שניסיתי להתקין את הוידוס פשוט הייתי מקבל מסך כחול)

רק בעיה אחת שבויסטה אין אפשרות להגדיר את הכונן כמו ב-XP מה גם רשום שם שהוא עובד ב-DMA

פורסם
  • מחבר

עשיתי מה שהצעת רק שלי יש ויסטה פרימיום,הקשתי חיפוש dma ומיד מצא לי.

בדקתי והוא על dma והדרייבר מעודכן אך עדיין הבעיה נשארה...

פורסם

לי זה גם קרה (עם צורב אחר אבל עדיין) ובסוף מסתבר שהבעיה הייתה דיסק פגום (לא עבר בהצלחה צריבה) תנסה דיסקים אחרים

פורסם
  • מחבר

ציינתי בהודעה הראשונה שמדובר בדיסקים cd או dvd.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים