עבור לתוכן

צפייה בסרטי HD עם כרטיס HD4850 של ATI

Featured Replies

פורסם

קניתי את הכרטיס Connect3D ATI Radeon HD4850, וראיתי שאין לו את יציאת HDMI אותה ציפיתי לחבר למסך שלי על מנת לצפות בסרטי HD, אלא יציאה אחרת הדומה ליציאת S-Video ומכונה HDTV out.

מה עליי לעשות כדי לצפות בסרטי HD במחשב עם המסך הנתון? (למסך כניסות HDMI, VGA, SCART, S-Video, component ו-ANT in) האם ניתן להעביר סרטי HD ביציאת ה-VGA הסטנדרטית או באחת האחרות? האם קיים מתאם מתאים?

פורסם

תבדוק אם הדברים הנ"ל הגיעו בחבילה של הכרטיס:

מתאם HDMI-DVI.

כבל SPDIF OUT לחיבור ללוח האם.

אם כן, אתה יכול לחבר את שניהם ולקבל גם סאונד וגם וידאו דרך HDMI.

אם אין את הכבל השני, אתה יכול לקנות מתאם DVI-HDMI (או כבל) ולחבר למסך, כך תקבל תמונה בלי קול, והקול יועבר דרך כבל 2RCA-MINI PL

פורסם
  • מחבר

לא, אין לי מתאם HDMI-DVI מצורף.

איך אצרף את האודיו והווידאו ליציאת HDMI אחת?

האם סרטי HD יכולים לעבור על DVI? אם כן, לא ניתן פשוט לחבר את המסך ליציאת ה-DVI של הכרטיס?

במארז קיבלתי שלושה כבלים:

* אחד המתאים ליציאת ה-HDTV ומתפצל לחיבור component (חיבור component ישמור על ה-HD?) - אבל קצר מאד, כך שאזדקק לקבל מאריך לכניסת ה-HDTV או לכבלי ה-component.

* החיבור השני מתחבר ליציאת S-Video (ואולי גם ל-HDTV - ההבדל בין שתי היציאות הוא שב-HDTV יש יותר פינים) ומוציא את המידע לקונקטור צהוב שאני לא יודע מה שמו. (אם זה אומר לך משהו, מדובר באותו קונקטור שמתחבר ליציאה הצהובה של הממיר הדיגיטלי של יס ונושא את הכיתובית Video)

* כבל שאחראי לאספקת מתח לכרטיס

ומתאם DVI-VGA

מצאתי התייחסות בוויקיפדיה ליציאה המכונה HDTV-Out:

http://en.wikipedia.org/wiki/Mini-DIN#7-pin_2

פורסם

לא, אין לי מתאם HDMI-DVI מצורף.

איך אצרף את האודיו והווידאו ליציאת HDMI אחת?

או עם כרטיס קול תומך HDMI, או עם קופסא חיצונית שמבצעת את החיבור.

האם סרטי HD יכולים לעבור על DVI? אם כן, לא ניתן פשוט לחבר את המסך ליציאת ה-DVI של הכרטיס?

כן, כמו שאתה מציג אותם ע"ג מסך מחשב.

אתה יכול לחבר ליציאת DVI, אבל אז הסאונד והווידאו לא יעברו באותו כבל.

(מה שקריטי רק אם אתה מתכוון לשמוע את הסאונד דרך הטלוויזיה, והיא לא תומכת בווידאו ב-HDMI ובסאונד מכניסה אנלוגית, מה שקורה בדי הרבה טלוויזיות)

במארז קיבלתי שלושה כבלים:

* אחד המתאים ליציאת ה-HDTV ומתפצל לחיבור component (חיבור component ישמור על ה-HD?) - אבל קצר מאד, כך שאזדקק לקבל מאריך לכניסת ה-HDTV או לכבלי ה-component.

* החיבור השני מתחבר ליציאת S-Video (ואולי גם ל-HDTV - ההבדל בין שתי היציאות הוא שב-HDTV יש יותר פינים) ומוציא את המידע לקונקטור צהוב שאני לא יודע מה שמו. (אם זה אומר לך משהו, מדובר באותו קונקטור שמתחבר ליציאה הצהובה של הממיר הדיגיטלי של יס ונושא את הכיתובית Video)

* כבל שאחראי לאספקת מתח לכרטיס

ומתאם DVI-VGA

קומפוננט תומך ברזולוציה גבוהה, קרי HD.

הקונקטור הצהוב הוא קומפוזיט, והוא תומך ברזולוציה נמוכה בלבד(כמו טלוויזיה רגילה).

המתאם DVI-VGA הוא כדי להוציא אות VGA אנלוגי מהיציאת DVI(הוא לא ממיר, האות קיים בחלק מהפינים של ה-DVI).

פורסם
  • מחבר

מצוין. אז אחבר את הווידאו דרך יציאת DVI. יש לי כבל מתאים. (לא הייתי מעוניין להעביר את השמע לטלוויזיה בכל מקרה. השמע אמור להגיע בנפרד לרמקולים שלי שנשמעים הרבה יותר טוב מאלה של הטלוויזיה)

פורסם

אוקיי אז את הסאונד אתה יכול להעביר דרך ה-S/PDIF בכבל RCA רגיל או כבל אופטי אם יש לך יציאה כזאת במחשב לרסיבר.

שים לב ש-component יכול להעביר רק עד 1080i. סורי לא בטוח בזה!

פורסם

^^

קומפוננט באמת יכול להעביר עד 1080I...

פורסם

אה אוקיי סבבה תודה אז זכרתי נכון! :xyxthumbs:

פורסם

יכול להעביר עד 1080P. רוב המכשירים תומכים רק עד 1080I.

פורסם
  • מחבר

מה ההבדל?

ואיזה רזולוציות שידור יש מעבר ל-1080p?

המסך שלי הוא L1910A-A של חברת Haier. איך אני יכול לדעת באיזה רזולוציות שידור הוא תומך? (כל רזולוציה הקטנה מהרזולוציה הנקובה בקישור?)

פורסם

יכול להעביר עד 1080P. רוב המכשירים תומכים רק עד 1080I.

אה אוקיי, אתה בטוח שקומפוננט יכול להעביר 1080P? כי זה מה שקראתי אתמול אז תיקנתי את עצמי ואמרתי שאני לא בטוח.

מה ההבדל?

ואיזה רזולוציות שידור יש מעבר ל-1080p?

המסך שלי הוא L1910A-A של חברת Haier. איך אני יכול לדעת באיזה רזולוציות שידור הוא תומך? (כל רזולוציה הקטנה מהרזולוציה הנקובה בקישור?)

1080P ו-1080I הן אותה הרזולוציה אך שיטת הצגה שונה, אבל ה-1080P הוא האיכותי יותר, ולכן מדובר בקובץ גם גדול יותר. מעבר ל-FULL HD של היום ישנם ה-ULTRA HD למניהם שנמצאים עדיין בשלבים נסיוניים ופיתוח, אבל הם לא ממש רלוונטיים לשוק הבייתי בשנים הקרובות. אתה מוזמן לקרוא על זה בויקיפדיה (באנגלית) או להריץ חיפוש בגוגל.

באשר לטלויזיה שלך, היא תומכת עד וידאו באיכות של עד 720P. ה-1080I או 1080P או ההבדל בניהם מבחינת איכות לא לגמרי רלוונטי לגבי הטלוויזיה שלך. כי בסופו של דבר אתה תראה אותם ב-720P. כמובן שוידאו המשודר ברזולוציה נמוכה יותר מזו הטבעית של הטלויזיה שלך יוצג ללא בעיה אך כמו ששמת לב, שידורים רגילים פשוט נראים פחות טוב מ-720P...

פורסם

כן.

על רגל אחת, ההבדל בין Progressive ל-Interlace:

בשיטת אינטרלייס, כול פריים מכיל רק חצי מהרזולוציה האופקית, בדילוגים של שורה.

(לדוגמא, פריים 1 יכיל את שורות 1,3,5 וכו').

במסכי CRT, פשוט מציגים את הפריימים כמו שהם מגיעים, כול פעם הקרן סורקת רק חצי מהשורות.

למסכים שטוחים, נעשה תהליך של Deinterlace, אשר מרכיב מחדש את הפריימים.

בפרוגרסיב, בכול פריים מגיע כול המידע.

מבחינת כמות מידע, מדובר על בדיוק פי שניים(לטובת הפרוגרסיב).

בקשר לפורמטים עתידיים, כבר כיום קיימים פורמטים של 2K/3K/4K וכו', שמיועדים כרגע בעיקר לקולנוע דיגיטלי(שמשתמש ב-4K), ויקח להם עוד זמן מה להגיע לשוק הביתי.

בכול מקרה, עדיף שהמחשב יוציא את הרזולוציה הטבעית של המסך.

בקשר לאיזה חומר מנגנים, הרבה פעמים כפועל יוצא של דחיסה אגרסיבית שהחומרים עוברים, דווקא ניגון של חומר ב-1080P/I על טלוויזיה שתומכת רק ב-720P, יהיה עדיף על ניגון חומר ב-720P.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התשובות!

פורסם

קנית את הכרטיס ב - FOXPC, נכון ?

אז תחליף אותו לכרטיס של POWERCOLOR שיש לו יציאת HDMI.

לינק - http://www.powercolor.com/eng/products_features.asp?ProductID=2387

עריכה: הוא היה באתר של FOXPC עד לאחרונה, תבקש מהם להשיג לך אותו.

פורסם
  • מחבר

אני יכול לבקש מהם להחליף אותו אחרי שהכרטיס כבר הגיע אליי? זה לא ייקח הרבה זמן?

בכל מקרה, למה שאחליף? מה החסרון בחיבור DVI?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים