עבור לתוכן

מערכת NAS - המלצות?

Featured Replies

פורסם

אבא שלי ואני מעוניינים למצוא פתרון גיבוי\שמירת תכני HD.

הבעיה היא התקציב.

HD פנימי טרה עולה 500 ש''ח

HD חיצוני 500GB עולה סביבות ה400 ש''ח

NAS ללא HD עולה מעל 700.

השאלה היא עם פתרון NAS שווה את המחיר?

אשמח לתגובות דעות והמלצות

תודה

פורסם

יש לך רשת בבית שאתה רוצה לתת לה גישה לכונן המדובר? במידה והתשובה היא לא, אין לך שום תועלת בNAS.

קח קשיח חיצוני רגיל וזהו

פורסם
  • מחבר

יש לי רשת אלחוטית בבית.

אם זאת השאלה.

פורסם

האם אתה רוצה שלכל המחשבים בבית תהיה גישה לכונן הקשיח?

פורסם
  • מחבר

הרשת מחוברת ל5 מחשבים.

אני צריך שיהיה גישה רק ל2 מחשבים.

בעקרון זה לא כזה נחוץ, זה פשוט גיבוי אוטומטי, שמירה על תוכן, שידור מהיר למחשב, וכמובן הרבה יותר נוח ויפה ממחשב יעודי לזה ואני חושב הרבה יותר זול, לא?

פורסם

כן,

בקיצור לך על כונן קשיח חיצוני שיהיה מחובר למחשב מסויים ואתה תוכל לשתף אותו דרך הרשת בכל מקרה...

לדעתי לא תפיק שום תועלת בNAS מה גם שזה יקר בהרבה

פורסם
  • מחבר

מה דעתך על מחשב יעודי לגיבוי ותכני HD?

הבעיה היא אם אפשר לבנות מפרט מחשב שרת הכי זול שאפשר, שיאכלס מספר רב של כוננים קשיחים ויתחבר ברשת ל2 מחשבים + מזרים מדיה.

פורסם

אתה מדבר על שרת קבצים יעודי...

אפשר לבנות כאלו השאלה היא באיזה תקציב וכמה כוננים קשיחים אתה רוצה לחבר לשם, הכל עניין של כסף

בעיקרון אתה יכול לקחת מחשב ישן ולהפוך אותו לשרת יעודי, שרת לא צריך חומרה איכותית

פורסם
  • מחבר

1. אם המחשב ממש חלש, פנטיום 4, ויושב בפנים תכני HDTV, ואני מחבר את המחשב ברשת למחשב חזק, והחומר נמצא במחשב החלש - בשרת, כשאני אריץ את הסרט, העיבוד יעבוד תחת המעבד החלש של השרת, או המעבד של המחשב החזק?

2. מיתון מיתון :'( , לא להשקיע יותר מידי, כמו שאמרתי, כמה שיותר זול. וכמה כוננים? כמה שיותר!! בנתיים 4, בעתיד אפשר להוסיף בקר SATA ואז יהיה ניתן להוסיף יותר כוננים.

3. כמו שאמרתי, כמה שיותר זול, לא צריך מעבד הכי חזק שיש, לא צריך לוח הכי טוב שיש לאוברקלוק וכו'. שתהיה כניסה\יציאה לרשת מהירה, כמה שיותר כניסות לכוננים וכו'.

4. צריך להתקין מערכת הפעלה? חלונות לינוקס משהו?

פורסם

השרת קבצים רק מאחסן את הקבצים הוא לא עושה להם כלום, המחשב שמריץ את הקבצים הוא זה שמעבד את החומר

מערכת הפעלה צריך, גם מערכת הפעלה רגילה תספיק אבל יש מערכות יעודיות לNAS, כמו

Windows Home Server - http://en.wikipedia.org/wiki/Windows_Home_Server

FreeNAS - http://en.wikipedia.org/wiki/Freenas

ועוד...

מפרט זול שיתאים לדעתי לNAS פשוט יהיה סביב AMD ולוח אם עם כרטיס מסך מובנה, ההמלצה שלי היא:

מעבד - AMD SEMPRON LE 1250 2200MHZ AM2 ב- 170 ש"ח

לוח אם -GIGABYTE GA-MA69VM-S2 ב- 295 ש"ח

זכרון - CORSAIR DDR2 1024MB 667MHZ CL5 ב-130 ש"ח

וזה הבסיס לשרת, אתה לא צריך מעבד חזק או הרבה זכרון, תבחר לך מארז וכוננים קשיחים ויש לך שרת

אבל לך לפורום מפרטים על מנת לקבל תגובה טובה יותר

פורסם
  • מחבר

זה המעבד והלוח והזכרונות הכי זולים והכי מומלצים לשרת? אין משהו זול יותר?

ברשת אלחוטית, הזרמת תכני HD למזרים מדיה תהיה מהירה? ז''א שהמזרים מדיה ירצה לקרוא חומר מהשרת הנ''ל, זה יהיה בצורה מהירה? דגש על רשת אלחוטית

פורסם

לדעתי בתכני HD מלאים (קרי BLURAY) זה לא יספיק לצפיה ללא עצירה פה ושם, אפילו לא רשת 108MB אלא אם כן תשתמש בבאפר

גדול מאוד ומחשב סביר שיחזיק את התוכן.

פורסם

יותר זול = לך על יד שניה...

הזרמת המדיה ברשת אלחוטית תלויה במהירות של הרשת, השרת עצמו מספיק מהיר בשביל זה

פורסם
  • מחבר

לדעתי בתכני HD מלאים (קרי BLURAY) זה לא יספיק לצפיה ללא עצירה פה ושם, אפילו לא רשת 108MB אלא אם כן תשתמש בבאפר

גדול מאוד ומחשב סביר שיחזיק את התוכן.

יותר זול = לך על יד שניה...

הזרמת המדיה ברשת אלחוטית תלויה במהירות של הרשת, השרת עצמו מספיק מהיר בשביל זה

קצת סותרים זה את זה.

בלוריי מלא ירוץ חלק? המחשב שלי מריץ בלו ריי, השאלה אם שאני אמשוך אותו מהשרת זה ירוץ חלק?

בין אם זה רשת אלחוטית של 100 ובין אם זו רשת קווית של 100.

יד שנייה עדיף לוותר, לך תדע מה עבר על הרכיבים, המחשב ישמש כ"מחסן" חשוב שהרכיבים יהיו חדשים וחזקים , שלא ילכו אחרי שנה של שימוש 24\7 .

פורסם

דווקא לא סתרתי את עצמי, אמרתי שזה תלוי ברשת ולא בשרת

ולדעתי ag43 די מגזים כי אם זה היה נכון לגמרי כל הסטרימרים שיש היום היו מיותרים מאחר והם לא יכולים להציג HD כראוי

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים