עבור לתוכן

כיבוי רמקולים?

Featured Replies

פורסם

התחדשתי לי בEACAN A600II

אני זוכר שהיה פה דיון בנושא בעבר על האם להשאיר את המערכת רמקולים על מינימום עוצמה כשהם דלוקים או לכבות אותם כשהם לא בשימוש.

אמרו שם שזה יכול לשפר את אורך החיים שלהם או משהו בסגנון.

העניין הוא שאני קורא את החוברת הפעלה של הרמקולים וכתוב שם כך:

When the use is ended, please turn all control knobs to the minimum and switch off the power source.

עכשיו לא הייתי חושב פעמיים אם לבצע את ההוראות של החוברת, אבל כשאני עושה זאת יש תופעה מוזרה,

כ3 שניות לאחר כיבוי הרמקולים וניתוק החשמל ישנו בום חלש כזה מהרמקולים...

מה אתם אומרים?

פורסם

בלי להכנס להסבר טכני, ה"בום" שאתה שומע מהרמקולים הוא תופעה נפוצה במגברים פשוטים, כגון המגבר של מערכת הרמקולים המדוברת.

אם הבום חלש, סביר להניח שהוא בתחום הפעולה הרגיל(כמו בזמן שמיעת מוזיקה\משחק) של הרמקולים, כלומר לא מזיק.

לדעתי, חבל על האנרגיה(גם אם היא מנימלית) המבוזבזת, כבה את הרמקולים בסוף השימוש.

במאמר מוסגר, יש כול מני דיבורים "אודיופילים" על לשיפור הסאונד כשלא מכבים את המגבר לעולם, לכול מגבר(כפי שיש בפרה אקטיבי, נגנים דיגיטלים ו-DACים) לוקח זמן להגיע לטמפרטורת עבודה אופטימלית(אם זה שניות במגברים טרנזיסטוריים, ואם זה עשרות דקות במנורות), מנסיוני, אף פעם לא מדובר בימים. וחבל על בזבוז האנרגיה(מבחינה כספית, וגם, כן, אקולוגית).

פורסם
  • מחבר

תודה

פעם ביום לכבות זה נורמלי?

פורסם

לדעתי, גם עשר פעמים זה נורמלי.

פורסם

אמרו את זה כבר בעבר ולדעתי זה תקף גם לגבי מחשבים וכל ציוד שמכיל ספקי כוח רציינים וטרנזיסטורים וכל זה.

(וגם מנורות כמובן)

תרגיש חופשי לכבות שאתה הולך מן המחשב לשעה ומעלה.

אבל אם אתה סתם הולך לשירותים או לאכול משהו (נניח לרבע שעה), אין שום סיבה לכבות ואכן סתם יגרום נזק בטווח הארוך.

אני משאיר את המכשירים דולקים רוב היום, בלילה שהולך לישון מכבה, ובמשך היום שיודע שהולך לעבודה או משהו בסגנון, אז מכבה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים