פורסם 2008 בנובמבר 2317 שנים שלום לכולם,אני מעוניין לעשות OC למעבד E2140, המפרט שלי:מאוורר ZALMAN 9500PROלוח אם GIGABYTE P35-DS3זכרון CORSAIR 4GB DDR2 800ספק EZCOOL 450Wכרטיס מסך 9600GT SONIC OCהאם הספק יחזיק מעמד?איך אני מתחיל בכלל לעשות OC?
פורסם 2008 בנובמבר 2317 שנים זה המדריך המעשי... ללא ידע בנושה הOC לא מומלץhttp://hwzone.co.il/guides/oc_cpu/
פורסם 2008 בנובמבר 2317 שנים אמור להחזיק בלי בעיה ...מומלץ לפחות איזה HEC 400 חח (יותר אמין -לדעתי )...ל ה HEC 400 החזיק מערכת הרבה יותר כבדה ועם OC של איזה 30 אחוז למעבד (זה היה למשך שבועיים ואז הספק הוחלף )-הגיע הספק שהזמנתי .
פורסם 2008 בנובמבר 2317 שנים אי אפשר לדעת בדיוק אבל יש לך רכיבים טובים לדעתי אתה תגיע ל3 בקלות יחסית.
פורסם 2008 בנובמבר 2317 שנים מחבר קראתי את המאמר אבל עדיין יש לי כמה דברים לא ברורים, לכן החלטתי לכתוב את ההגדרות של הביוס נכון לעכשיו לפני ה-OC:בתפריט MB INTELLIGENT TWEAKERROBUST GRAPHICS BOOSTER - AUTOCPU CLOCK RATIO - *8CPU HOST CLOCK CONTROL - DISABLEDשורה שלא ניתנת לשינוי כל עוד השורה שלפני ב-DISABLEDCPU HOST FREQUANCY - 355PCI EXPRESS FREQUANCY - AUTOC.I.A.2 - DISABLEDSYSTEM MEMORY MULTIPLIER SPD - AUTOMEMORY FREQUANCY - 800 800HIGH SPEED DRAM DLL SETTINGS - OPTION2PERFORMANCE ENHANCE - STANDARDSYSTEM VOLTAGE CONTROL - MANUAL DDR2 VOLTAGE CONTROL - NORMAL PCI-E VOLTAGE CONTROL - NORMALFSB VOLTAGE CONTROL - NORMALGMCH OVERVOLTAGE CONTROL NORMALCPU VOLTAGE CONTROL 1.17500VNORMAL CPU VCORE 1.32500Vאני מניח שבתפריט זה מבצעים את רוב השינויים, אשמח לקבל עזרה.תודה מראש לכל העונים.
פורסם 2008 בנובמבר 2417 שנים מחבר התחלתי לעלות בהדרגה את CPU HOST FREQUANCY הגעתי ל-280, הרצתי תוכנת OCCT לשעה, קיבלתי תוצאה יציבה של 2239.99Mhz. ב-290 המחשב קרס (ניכבה ולאחר שהדלקתי אותו המערכת הפעלה התחילה לעלות וניזרקה למסך כחול, החזרתי ל-280 והכל הסתדר). מה שמוזר הוא שלפי CPU-Z המעבד עומד על 1680Mhz: לפי המערכת הפעלה ב-SYSTEM, המעבד עומד על 2.13Ghz. מה לא תקין, ואיך אני ממשיך הלאה?
פורסם 2008 בנובמבר 2417 שנים בסדר ,החזרתה את ה BUS ל 280 וזה רושם לך בזמן מאמץ שזה נמוך יותר ?כנראה בדקתה לא באמץ ,בגלל ה EIST הוא מוריד מכפלה כדי לחסוך בחשמל ולהוריד את פליטת החום של המעבד ,קיצר תאשפר את ה CPU HOST FRE ותתחיל לשחק איתו .העלתה מתחים למעבד משהו ?מה עם הזיכרון מה הגדרתה שם ?אתה צריך שהוא לא יהיה ב OC בהתחלה כדי שזה לא יגביל אותך .תנסה לעלות מתח למעבד לראות עם הוא ידלקת ב 290 + .תבדוק שהטמפ בסדר כל הזמן
פורסם 2008 בנובמבר 2417 שנים מחבר אם ככה אני אמור לבטל את ה-EIST?אני לא מוצא את האפשרות הזאת בביוס.כתבת:קיצר תאשפר את ה CPU HOST FRE ותתחיל לשחק איתו .מה הכוונה? כבר שיחקתי איתו, סביר להניח שאני צריך לעלות גם מתח של המעבד אחרת המחשב קורס ב-290.איפה אני מוצא בביוס הגדרה של הזכרון?
פורסם 2008 בנובמבר 2417 שנים בלוחות של GIGABYTE אתה צריך ללחוץ CNTRL F1 אחרי הכניסה לביוס ואז יפתחו לך עוד מאפיינים של OC בביוס . ושם אתה יכול לשחק עם המכפיל בעיקרון תדאג שהוא יהיה סביב ה 800 כך לא יבוצע לו OC ...ובקשר למעבד צריך לשחק עם זה לא ממליץ לעבור את רף ה 60 מעלות במאמץ למעבד הנ"ל לאורך זמן
פורסם 2008 בנובמבר 2417 שנים מחבר ביטלתי את EIST ו- C1E, קבעתי את ה-PCI-E על 100, זכרון 1:1, העלתי את המתח של המעבד ברמה אחת מעל, CPU HOST CONTROL 300,טמפ' של המעבד 31 מעלות. כרגע התוצאות טובות ויציבות: האם עכשיו כדאי להתחיל להעלות את ה-CPU HOST ובמקביל את המתח של המעבד? ועוד משהו, אני לא מצליח למצוא את המכפיל שעליו אתה מדבר בקשר לזכרון למרות שלחצתי CNTRL F1, אומנם ניפתחו לי עוד אפשרויות אבל אין לי מושג מה לשנות.
פורסם 2008 בנובמבר 2417 שנים תעלה את הבאס (CPU HOST) בלי המתח..ברגע שתגיע לחוסר יציבות תעלה מעט את המתח של המעבד..ולאחר מכן של ערכת השבבים..לגבי המחלקים של הזיכרון..אצלך זה מופיע SYSTEM MEMORY MULTIPLIER וזה קצת שונה.זאת אומרת שיופיעו לך מספרים כמו 3.33/2.4 וכו..אתה צריך לקחת את הבאס שקבעת נגיד 300 ולהכפיל במספר..מה שיתן לך את התדר האפקטיבי של הזיכרון..במקרה הנ"ל 300*3.33=999MHZ..
פורסם 2008 בנובמבר 2517 שנים מחבר אלו התוצאות שהגעתי אליהם עד עכשיו: לפי CORETEMP הטמפ' עומדת על 38 מעלות. הרצתי PRIME ל-9 שעות והכל היה תקין. עושה רושם שניתן להעלות עוד ולהגיע גם ל-3Ghz ואף יותר, האם כדאי? הייתי רוצה לעבוד עם המחשב בהגדרות האלו בשוטף, השאלה היא האם זה בסדר להשאיר את המצב כמו שהוא לאורך זמן?
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.