עבור לתוכן

רוצה לקנות מערכת קולנוע ביתית עד 12000

Featured Replies

פורסם

שלום.

בשעה טובה עובר לבית חדש :yelclap: ורציתי לצ'פר את עצמי במערכת קולנוע פרטית. אני מוכן להשקיע עד 12000 במשך השנה הקרובה. אז מה בעצם אני צריך?

1. טלויזית LCD

2. רסיבר

3. רמקולים

4. מחשב

נראה לי שבזאת סיכמתי את כל רכיבי מערכת הקולנוע הביתית לא? (DVD כבר לא נראה לי כלכך חשוב כשיש מחשב HTPC לא?).

מה אני רוצה ממכם? הצעות לכל רכיב כך שלא יחצה את הסכום כפי שציינתי ואת סדר הקנייה היות וזה הולך להיפרס על פני כל השנה.

כרגע יש טלויזיתCRT ישנה (בערך 30 שנה של סוני ועדיין עובדת. ציפוי עץ מדהים) וזהו בערך.

רעיונות?

פורסם

רק סרטים? LCD טובה תעלה לך 5000 בקלות. לדעתי, לך עם HD65 של אופטומה. מבחינת תמונה אין מה להשוות. לי יש את ה-HD72 שלהם, ואנשים שרואים את זה אצלי אומרים "שמע, זה כמו תמונה מדהימה שזזה, הרבה יותר טוב מהטלוויזיה שיש לי".

אני מדגיש את זה בכוונה כי במידה ומדובר על סרטים כמעט בבלעדיות ואין בעיה לכבות את האורות, אז החוויה היא פשוט עולם אחר. אני ממליץ בחום לקפוץ לחנות שמחזיקה מקרנים ולהתנסות, לא תוכל לחזור לטלוויזיה אחרי זה.

Anatoli.

פורסם
  • מחבר

א. תודה על התגובה.

ב. האם ניתן לחבר אתזה לרסיבר? ואז בעצם אין בעייה לחבר לזה קונסולות משחק (שבטח אקנה ביום מן הימים).

ג. זה לוקח למעלה מחצי מהתקציב (במקרה הטוב). האם יישאר מספיק לדברים אחרים?

ד. מדובר בבית שאני רוצה שיהיה בו אור אז האם ניתן להקרין גם בשעות היום?

ה. מה הבלאי של כזה דבר (נורת מקרן וכו').

באופן כללי הנטייה שלי היא ללכת על טלויזיה ולא מקרן בעיקר מחוסר ידע ופחד ממקרנים (לא שיש לי כזה ידע בטלויזיות :nixweiss:).

פורסם

אם מדובר על צפייה רגילה לא מומלץ. אם מדובר בעיקר על סרטים אז אין מה להשוות בכלל.

מבחינת חיבורים, גמיש בדיוק כמו טלוויזיה.

תקציב אולי זה לוקח חצי, אבל בכל מצב אתה תיקח חצי מהתקציב על טלוויזיה, אלא אם אתה שם 32" LCD ואז זה דיי מעאפן לראות על זה סרטים (לדעתי).

בשעות היום אם יש אור בחדר לא תוכל לצפות.

בלאי מדובר על 2000-3000 שעות בדר"כ, תלוי בדגם.

Anatoli.

פורסם

קודם כל אתה צריך להגדיר את המטרות שלך - צפיה בשידורים רגילים מכבלים / לווין, הקלטות, תכני HD ממחשב. בנוסך, להגדיר את מרחק הצפייה שלך.

לא מכיר מקרנים. עבור LCD הייתי מחלק את התקציב באופן הבא, כאשר הדגש הוא על תכני HD מהמחשב-

5500 שח - סמסונג A550 בגודל 37" שהיא FHD איכותית ומשתלמת.

3000 שח - HTPC מבוסס מעבד 4850e, לוח אם 780g, מארז 2480 של אנטק, נפח אחסון גדול. אם אתה מעוניין, אני אציע לך מפרט ספציפי.

אם יש כוונה להקלטות - תוספת של 300 שח לכרטיס TV, ואולי עוד 300 לכונן קשיח נוסף למערכת ההפעלה.

כל השאר לסאונד + כבלים. אתה יכול לנסות לדחוף רסיבר + רמקולים, ולקבל המלצות מאנטולי, או "להתפשר" על לוג'יטק z5500, שנחשבים רמקולי המחשב הטובים ביותר (כ2000 שח) ולאנשים שאינם מאד אודיופילים אמורים לעשות את העבודה נהדר. ניתן במקרה כזה להוסיף כרטיס קול ייעודי למחשב, עדיין במסגרת התקציב.

אופציה אחרת הינה ללכת על TV יקרה יותר, ולהשתמש ברמקולים של הTV, עד שיהיה תקציב נוסף למערכת אודיו. למשל פלזמה 50" של סמסונג (דגם שנה שעברה, לכן יותר זול) שעולה כ-8500, ואפילו משאירה לך תקציב ל-HTPC מצויין ב2500 שח, וחסר 1000 שח לרמקולי Z5500:

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=576884

פורסם
  • מחבר

נורא מפתה לקנות את המסך הזה...

אבל:

לא ראיתי רסיבר. ולא רמקולים. הכוונה הסופית שיהיה שלט אחד מקסימום שניים לא יותר מזה. האם זה אפשרי?

כמו כן מה הסדר הנכון לקנות את הדברים?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים